Şimdi Ara

Logitech Z-906 THX vs Canton 125 MX + Amfi Receiver (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Ev sinema sistemi için bu iki tercih arasında kararsız kaldım. Aslında 5.1 hoparlör olarak Polk Audio TL1600 isterdim ama fiyatı pahalı geldi. Bunun yerine 2 alternatifim kaldı. Ev sinema sistemi için yeni sayılırım. Çok büyük beklentilerim yok ama TV'de film izlerken tatmin edecek bir ses sitemi istiyorum. Müzik dinlemek gibi bir amacım yok. Samsung, LG gibi player'ı olan 5.1 bir ses sistemi istemiyorum. Çünkü player' a ihtiyacım yok. Hemde daha profesyonel olsun istiyorum. Sonuç olarak

    1. Logitech Z-906 sistemi bildiğiniz gibi bir bilgisayar hoparlörü ancak sinema sistemi olarak TV' ye bağlanmaz diye de bir şey yok. Üstelik kalitesi THX sertifikası ile belgelenmiş.

    2. Diğer alternatif ise Canton 125 MX 5.1 Hoparlör Sistemi + Pioneer VSX-520 Amfi... Bu başlagıç seviyesi de olsa Amfi Receiver+ Hoparlör daha profesyonel olduğu için beni daha çok cezbediyor. Ancak ses kalitesi olarak Logitech' ten pek farkı olmayacak ise fazladan 500 TL vermek istemem.

    Bu iki sistemden hangisini almamı önerirsiniz? Canton + Amfi hertürlü Logitech Z-906 dan üstün müdür? Yoksa Logitech' in aşağı kalır yanı olmaz mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erosmarcos -- 28 Mart 2013; 17:31:04 >







  • Bence LOGITECH Z906 iyi seçim senin durumuna göre..
  • başka fikri olan?
  • z906 alırsa 200 tl yede creative xfi titanium ses kartı alman lazım film ve oyunlarda hava uçurur seni
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mute2323

    z906 alırsa 200 tl yede creative xfi titanium ses kartı alman lazım film ve oyunlarda hava uçurur seni

    oyun hastalığım yok, zaten notebook var bende... Ses sistemini optik kablo ile TV' ye bağlayacağım.
  • Bu ses kartını alman lazım ses kartı istemiyosan performansını iyi bekleme müzikler filmde çok fark oluyo bende z5500 creative s750 uydular var ondan diyorum yani
    http://www.vatanbilgisayar.com/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-51-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569

    Bu da benim sistem

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=71M-3F6e8nk




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mute2323

    Bu ses kartını alman lazım ses kartı istemiyosan performansını iyi bekleme müzikler filmde çok fark oluyo bende z5500 creative s750 uydular var ondan diyorum yani
    http://www.vatanbilgisayar.com/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-51-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569

    Bu da benim sistem

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=71M-3F6e8nk

    şuan videoya bakamıyorum, youtube açmıyor. Ancak benim için daha çok film performansı önemli ve ben dediğim gibi TV'ye bağlayacağım. Bu ses kartı bilgisayar için değilmi




  • Tv bağlıcaksın oynatıcı tv mi olcak notebook mu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mute2323

    Tv bağlıcaksın oynatıcı tv mi olcak notebook mu.

    TV samsung 40ES7000, usb'den film izleyebiliyorum. ... ama bazen seslerde problem çıkabiliyor, o zaman notebook'u kullanıyorum. bilgisayar kullanırken HDMI kablosundan TV'ye ses gitmiyor mu zaten, TV' den de ses sistemine gider herhalde :) ses bozulur mu böyle yaparsam?
  • Bende hdmı pc bağlantısı yapıyom harici ses kartı olduğı için ayriyetten ses gitmiyor benim sana önerdiğim ses kartı usb li noteye bağlıcan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mute2323

    Bende hdmı pc bağlantısı yapıyom harici ses kartı olduğı için ayriyetten ses gitmiyor benim sana önerdiğim ses kartı usb li noteye bağlıcan.

    ben Notebook' u TV'ye HDMI'dan bağladığımda sesi TV' den alıyorum. Neyse eğer öyle bir durum yaşarsam harici ses kartı alırım, sonuçta o kadar para verip ses sisteminden tam performans almamak olmaz... Teşekkürler..
  • Pişman olmazsın eminim optical film analog bağlantı müzik.
  • Merhaba hocam öncelikle o sistemden uzak durun o parayı edecek bir sistem değil çünkü sadece bası var başka bir şey yok thx i boşverin onlar çok profesyonel sistemler benim önerim avr hoparlör le yönelin bu ara iyi firsatlar var kolay gelsin :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk olarak, eger sadece film izleyeceksen ses karti almana hic gerek yok, filmlerde ses kartini bypass edeceksin yani hicbir etkisi olmayacak zaten. Filmler zaten hazir kodlanmistir (dts, dolby digital vs), optik ile baglayip notebookundanda spdif (digital) baglantiyi sectigin an ses karti ve bilgisayar aradan cikar, sadece ham sinyal yollanir (amfiye) amfi bu sinyali cozer ses kartinin hicbir islevi yoktur.

    Acikcasi cantonun performansini bilmedigimden onu yada bunu al diyemiyorum o konuda..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 29 Mart 2013; 11:06:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: des_955

    Merhaba hocam öncelikle o sistemden uzak durun o parayı edecek bir sistem değil çünkü sadece bası var başka bir şey yok thx i boşverin onlar çok profesyonel sistemler benim önerim avr hoparlör le yönelin bu ara iyi firsatlar var kolay gelsin :-)



    hangisini boşvereyim logitech'i mi... o zaman geriye 2 seçenek kalıyor benim için

    1. Canton 125 MX + Pioneer VSX-520
    2. Polk Audio TL1600 + Pioneer VSX-520

    Birincisi 1400 TL, ikincisi 2300 TL...
  • Merhaba hocam öncelikle logitechi boşverin çünkü onlar sabit settir öyle olduğu yerde kalır vsx-520 ise geliştirmeye açıktır öncelikle kesin bir bütçeyi belirleyin ona göre lombinasyonlar yapabileleim piyasada pioneerin 071 kodlu seti ve htp-100-200-300 lü setleri var ilk etapta iş görür yada vsx-520 nin farklı kombinasyonlu hazırlanmış setler var saturn media marklarda oluyor onlara bakabilirsiniz kolay gelsin :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.