Şimdi Ara

LPG li Araçta Fazla Benzin Tüketimi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    tam 2 ay önce 2004 model Ford Fiesta 1.4 otomatik aracıma atiker nanofast lpg kiti taktırdım.

    Benzinde şehir içi-dışı karışık benzin tüketimi 7lt idi.

    LPG de ise şehir içi 9,5lt, şehirler arası 6,9 lt tüketimim var.

    Lpg taktırmadan önce benzin deposunu fulletmiştim ve sadece 100km yol yapmıştım.Ardından lpg takılmıştı.

    Günde 2 defa kontak açıyorum ve ortalama 1km gittikten sonra benzinden lpg ye geçiyor. (termostat 35Cye ayarlı).

    60günx2= 120 defa kontak açma yani; 120 km ile benzinde gitmiş oluyorum, düz hesap 150km diyelim.

    Dün akşam benzin ışığım yandı. Lpg taktırmadan önce 8lt benzin harcamış olsam ve dün ışık yandığında da depoda 9 lt benzin kalmış olsa (yaklaşık o kadar kalıyordu) 8+9lt = 17lt benzin tüketim+depoda kalan olur. Depom 45lt benzin alıyor. 45-17=28lt benzin tüketimim olmuş oluyor.

    2 ay gibi bir sürede 150km benzin ile yol yaparak 28lt benzin harcamak bana çok garip geldi, çok fazla değil mi? Sizin tüketim verileriniz nasıl?

    Not: lpg tankımı hiç bir zaman bitirene kadar kullanmadım, lpg tankım 33lt ve ortalama 27-28lt gibi tüketimden sonra depom fullenmiştir. Ve hiç bir zaman lpg bitip benzine geçince lpg sisteminden bir uyarı gelmemiştir. Öyle bir uyarı hiç almadım, dediğim gibi lpg tankım tam boşaldığında depo fullettiğim hiç olmamıştır. Her fullettiğimde tankta minimum 5-6 lt lpg olmuştur.

    Not: lpg taktırdıktan sonra 3.279 km yol yaptım. 600+600km şeklinde 1 kere şehirler arası kullanımım oldu. Diğer şehirler arası kullanımım 80+80km şeklinde ve yaklaşık 5-6 defa olmuştur. Diğer tüm kullanımlar şehir içidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adurann -- 30 Mart 2014; 14:32:23 >







  • ışık yandıktan sonra 25TLlik (5 lt) benzin aldım. Benzin aldıktan sonra 350km yol yaptım, benzin ışığı yine yandı. Bunun 150kmsi (75+75) uzun yol. Diğer 150kmsi ise şehir içi yoğun olmayan trafikte kullanım. Şehir içinde yaptığım 150km ise en fazla 15 defa kontak açmışımdır. Buda benzinle 15km yapar, nasıl bu kadar kısa sürede benzinim bitebilir?
  • Ayarlardan motor sicakken lpgde çalış işaretleyin. Birde yüksek devirde benzin takviyesini kapatin lpg taktigin yere git bilgisayara baglasinlar dediğim ayari yapsinlar. 120lt lpgde 20tl harcarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şurada hata yapıyorsunuz, önceki baz aldığınız veriler aracın sürekli kullanımındaki veriler, fakat yeni hesaplamanızda araç sadece ilk çalıştığındaki yaktığı benzini hesaplıyorsunuz, araç ısındıkça daha az yakmaya başlar fakat sizin son hesapta araç ısınana kadar yakılan benzin var yani benzin tüketiminin çok olması normal.Bunu şöyle teyit edebilirsiniz, araçta yol bilgisayarı anlık tüketimi gösterebiliyorsa ilk çalıştırmadan ısınana kadar yakıt tüketimine bakın, bir de ısındıktan sonraki yakıt tüketimine, arada muazzam fark olacaktır, saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetolmez

    Ayarlardan motor sicakken lpgde çalış işaretleyin. Birde yüksek devirde benzin takviyesini kapatin lpg taktigin yere git bilgisayara baglasinlar dediğim ayari yapsinlar. 120lt lpgde 20tl harcarim

    Dediklerinize bugün baktıracağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toggy06

    Hocam şurada hata yapıyorsunuz, önceki baz aldığınız veriler aracın sürekli kullanımındaki veriler, fakat yeni hesaplamanızda araç sadece ilk çalıştığındaki yaktığı benzini hesaplıyorsunuz, araç ısındıkça daha az yakmaya başlar fakat sizin son hesapta araç ısınana kadar yakılan benzin var yani benzin tüketiminin çok olması normal.Bunu şöyle teyit edebilirsiniz, araçta yol bilgisayarı anlık tüketimi gösterebiliyorsa ilk çalıştırmadan ısınana kadar yakıt tüketimine bakın, bir de ısındıktan sonraki yakıt tüketimine, arada muazzam fark olacaktır, saygılar...

    Önceki baz aldığım verilerde sürekli kullanımdaki veriler değildir, sanırım yanlış anladınız, önceki verilerimde ilk çalıştırmada benzinle 150km yol yaptığımı yazdım. Yani olay şöyle:

    sabah ilk kontak, ardından 1km içinde benzinden lpgye geçiş.
    akşam 2. kontak ardından 1km içinde benzinden lpgy geçiş.

    2 ayda 120 kontak, ben düz hesap 150 kontak baz aldım, o da 150km yapar dedim.

    Yani sizin bahsettiğiniz gibi bir hesaplama yok. Aracımda yol bilgisayarı yok. olsa bile sizin dediğiniz gibi araç ısınana kadar yakacağı benzini o ibreden görmek imkansız olur çünkü 1 km gibi kısa bir mesafeyi kaç dakikada gitmeyi planlıyorsunuz, en fazla 15-20 sn sürsün. ilk çalıştırmada atıyorum 10lt benzin yakıyorken 1 km sonra 7 litreye mi düşecek...Sanırım olayı yanlış anladınız, aracımdaki problem bezin ile sadece 150 km yol yapmışken nasıl bir depo benzin harcarım. sizin dediğiniz gibi olsa aracım 100kmde 24 lt benzin yakıyor olur. O kadar benzini gerçekten yaksa lpgdeki yakıtımda bir o kadar çok olması gerekir. ancak lpg tüketimim oldukça normal...




  • mehmetolmez M kullanıcısına yanıt
    Dün lpgcime uğradım, araç rolantisi 900rpm altına düştüğünde benzin takviyesi ile çalış şeçeneği aktifti, iptal ettik. aynı zamanda geçiş sıcaklığını 35den 30a düşürdük. motor sıcakken geçiş süresini de 5snden 3 snye düşürdük. Bu şekilde takip edeceğim.
  • Lpg kitinizin markasi modeli nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetolmez M kullanıcısına yanıt
    atiker nanofast
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adurann

    Dün lpgcime uğradım, araç rolantisi 900rpm altına düştüğünde benzin takviyesi ile çalış şeçeneği aktifti, iptal ettik. aynı zamanda geçiş sıcaklığını 35den 30a düşürdük. motor sıcakken geçiş süresini de 5snden 3 snye düşürdük. Bu şekilde takip edeceğim.

    bu ayarlardan sonra her şey normale döndü, benzin tüketimin nerdeyse sıfır :) LPG de %65 şehir içi, %35 şehir dışı kullanımda kmde 18-21 kuruş arası yakıyor. LPG yi genelde 2,55-2,65 arası fiyatlardan alıyorum.
  • Çok güzel degerler bende landirenzo evo kiti kullanıyorum fabia 1.4 sehir içi 25krs sehir disi 20 kurus gidiyor çok memnunum lpgciler zayesinde kalfa oldum :) daha önceki aracim atikerdi ayni araç simdiki landirenzo ve benzinden daha cekisli daha güzel atiker şimdi bedava verseler takmam o derece memnunum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4mpi fabia için hangi lpg kiti daha iyi olur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.