Şimdi Ara

LPG'li otomobillere ilgi azalıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ışıklılımühendis20

    Sallama değil. Makine mühendisi bir akademisyenle yapmış olduğum bir sohbetten alıntı



    Bunun deneyini yaptılar sohbetle muhabbetle olmaz. Aracı ateşe verdiklerinde benzin deposu patladı ama lpg deposuna hiç birşey olmadı. Googdan aratırsanız videolara ulaşabilirsiniz.

    Ayrıca arkadan çarpmalarda da lpg depoları patlamayacak kadar dayanıklıdır..

    Merdiven altı LPG sistemlerini bu konuştuklarımızın dışında tutuyorum..
  • Tabiki düşer. Daha geçen BRC benim Vti için 3750 tl fiyat çektiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam şimdi bu tespitleri hükümet yetkilileri kesin okudu:" lgp azaldı, benzin de, tüketim dizele kayıyorrr, hmmm.. yani.. "

    haftaya gazete başlıkları şu olmalı. "hükümet dizel araçlarda yeni ek vergiler getirecek!"
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Ana haber bültenlerinde birçok kez LPG'li araç yangınlarını izledik. Anladığım kadarıyla siz teknolojik iyileştirmelerin ve geliştirmelerin LPG'yi iyi bir seçenek haline getirdiğini düşünüyorsunuz, hem güvenlik hem de performans açısından artık sistemlerin en iyi duruma geldiği kanısı da sizde hakim. Ama bizim muhabbetimizde ağırlıklı konu arabaların motor parçalarının benzine göre tasarlandığı ve LPG moleküllerinin benzininkinden daha fazla çarpışma yaptığı için malzeme yüzeyine daha fazla zarar verdiği konusu konuşulmuştu. Yangın konusu ise sadece tek bir cümle halinde burada yazıldığı gibiydi. Benim karşı olmamın nedeni şahin doğanların kaza yapıp o tüpleri patlatarak kazadan yaralanmadan kurtulsa bile yangından ölümlerin olması. Ayrıca 2.0 Laguna gibi bir performans aracına tüp taktırmak ona hakaretmiş gibi geliyor. Neyse çok uzattım amacım burada boş üfürenlerden olmadığımı anlatmak içindi size iyi günler.




  • Arabada bomba taşımak = LPG

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lpgli arabadan yıldım. tamam ucuza geziyoruz ama sürekli bir arıza çıkarıyor.
    eskiden dizel arabadan korkardık. bozulursa elimizde kalır. bakımı pahalı. yanlışlıkla benzin koyarsam falan derdik.
    şimdi her yer dizel araba doldu. millet alıştı.
    epeydir aklıma yattı bu dizel araba olayı. elimdeki aracı bir satsam dizel araba alacağım.
  • valla inşallah ilgi 0'a düşerde 1tl ye lpg alırız.
    400 km ye 70 tl lpg parası veriyorum manyakmıyım benzinli dizel arabaya bineyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    yapma hocam güzelim arabayı erkenden sanayi ustalarının eline düşür 22000 kardayım diye sevin,bi kaza olsa patlayıp yansan 22 bin lira senimi kurtarır.hadi fakir fukara fiat reno alıp kullanmak zorunda ,seni hiç anlamadım zaten

    LPG tankını bir kaza ile delmeniz imkansızdır. LPG tankından evoparatöre kadar giden hatta 2'şer takım valf vardır. Bu valfler gerekli hallerde gazı kapamak için kullanılır. Kaza durumunda LPG'li aracın yanma ihtimali ile benzinli bir aracın yanma ihtimali aynıdır. Arabalarda yangın genelde yakıt hatlarından değil, elektrikten çıkar. Benim arabamda 4 amfi, iki kapasitör, iki subwoofer, bir dsp ünitesi, bir bilgisayar, bir ses kartı, bir dokunmatik ekran monitör, kocaman bir sigorta dağıtım bloğu mevcut. Kaza durumunda bunun sebep olduğu yangın riski LPG'den yüksek. Kendimizi kandırmayalım.

    Sanıyorum Hollandalı'ların, İngiliz'lerin canı bizim kadar kıymetli değil. İşte buna gülerim. Türkiye'de saçma sapan örnekler yaşamamızın sebebi kötü malzeme ve kötü işçiliktir. Doğru malzeme ve iyi işçilik ile LPG'nin yangın riskinin benzinden fazla olduğunu iddia etmek saçma. Öncelikle daha zor yanıyor. Sızıntı durumunda havadan ağır olmakla birlikte difüzyon etkisi ile yayılıyor. Bun durum benzinden hayli iyi.

    Arabaya neden yazık olsun bunu da anlamıyorum. Araba klasik değil, klasik adayı değil. 10 yıl sonra çöp. Arabanın motoru ile kalanının alakası ne? Araba motoru tamir edilemeyen birşey mi? gibi binlerce soru türüyor aklımda. Kaldı ki, Subaru'dan bahsediyoruz. Sanayi ustası Subaru'ya tabii ki yetkili servisten çok çok daha iyi bakacaktır. Ankara'da oturuyorum ben. Cadde motor gibi bir nimete uzağım. Burada Bayraktar gerçeği var. Sanayide ise Bayraktar'a işini öğretecek nitelikte ustalar var. Size bir örnek: CVT şanzıman yağım güya 60.000km'de değişecekti. Subaru merkez genelge yayınlamış, "değişmeyecek" buyurmuş. Bizim usta bunu yeni servis manuelinden okumuş. Ama ben 60.000 bakımına gelen ilk CVT şanzımanlı müşteri olduğum için, emin olamadı, Bayraktar'ı aradı. Bayraktar "biz geleni değiştiriyoruz" dedi. Usta Bayraktar'a güvenmedi, Cadde'yi aradı. Cadde "Talimat geldi, biz değiştirmiyoruz" dedi. Usta Bayraktar'ı bir daha aradı bilgilendirdi. Bayraktar bu durumu bizim ustadan öğrenmiş oldu.

    Gözünüzdeki usta algısı nedir onu da bilmiyorum. Benim son zamanlarda gittiğim sanayi ustaları üniversite mezunu, yabancı dili olan, servis manuellerini indirip inceleyen, yedek parça kodlarını internetten aratan, dünyanın çeşitli yerlerinden parça getirten, internette dünyanın çeşitli ustalarının yaptığı tamir işlerini inceleyen, kendileri de paylaşımda bulunan insanlar. Gözümde usta budur abi. O yüzden, böyle usta gerçek ustadır ve gerçek ustalar tabii ki arabama yetkili servisin baktığından çok daha iyi bakar. Benim araba LPG'siz de olsa sanayide bakılacaktı özetle. Ne işim var serviste? Gerçek ustalar sanayide.

    Son olarak, neden LPG taktırdım? Vergiden kaçınmak için. Tamamen bir prensip meselesi. Öküz gibi vergi veriyorum ben. Devlet kim oluyor da bana topladığı verginin karşılığını vermemişken benden 2'inci, 3'üncü kere vergi istiyor? Çok sinir oluyorum. Kızıyorum. Arabama bu yüzden LPG taktırdım. Bu yüzden Türkiye'den telefon, bilgisayar, tablet, laptop, kamera, fotoğraf makinesi, hobi ürünleri, içki, sigara, parfümeri, hatunun makyaj malzemeleri, hiçbirini almıyorum. Hepsini yurtdışından alıyorum veya getirttiriyorum. Ben yolunacak kaz değilim arkadaş. Vergimi verdim. Artık düşsün yakamdan. Vergimle saray gibi dangalak yatırımlar yapmaya devam etiikleri sürece de, benden aldıkları vergiyi de alamaz hale gelecekler. Çocuk okutup vergiden düşmeye başladım. Kendime çocuğum için 20 yıllık bir eğitim sigortası yaptırdım, vergiden düşülebiliyor, vs.vs. Kısaca ben o 22.000TL'de değilim (ki motor ne kadar geç su koyarsa, 22.000TL'yi o kadar geçeceğim). Büyük konuşuyorum, karımın tamamının sanayi ustalarına gideceğini bilsem gene taktırırdım LPG. Bıktım çünkü. Devlete gideceğine sanayide ustaya gitsin. Bu da vatandaş olarak suç işlemeden girişebileceğim tek vergi isyanı türü herhalde ha? Aynı arabada ethanol deneyi de yaptım ben. Benzin 5TL'yi devirdiğinde ethanol mantıklı olmaya başlamıştı. Arkadaşlarıma 1.9 Leon öneriyorum mesela. Tanıdık restoranlardan aldıkları yağları kullanıyorlar. Böyle böyle adam olacak bu devlet. Ümüğüne çökeceğiz, en çok beslendiği damarını keseceğiz. Parasını elinden aldık mı, süt dökmüş kediye dönecektir. O noktadan sonra patron tekrar halk olur. Ben hayatımı artık böyle yaşıyorum. LPG'yi de bu yüzden taktırdım. LPG'yi ekonomik olmaktan çıkartırlarsa, arabamı satarım, eski nesil dizel, en yeni araba ne ise onu alırım, firtöz yağı kullanılırım. Çok ciddiyim. Benden halkın parasına göz koyanlara çölde su yok bundan sonra.

    yazdıkların genelde doğru şeyler ama senin taner göde olmandan şüpheleniyorum. O da böyle hayatını hikaye gibi buraya yazardı. Taner Göde sen misin itiraf et ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: airarmada

    yazdıkların genelde doğru şeyler ama senin taner göde olmandan şüpheleniyorum. O da böyle hayatını hikaye gibi buraya yazardı. Taner Göde sen misin itiraf et ?

    - Bir cisim yaklaşıyor efendim.
    - Sen kimsin?



    Ben kesinlikle Taner Göde değilim. Hüseyin'im ben.

    Taner Göde benden büyük. Bu foruma ne zaman üye olmuştu hatırlamıyorum; ama ben ta 2004'de üye olmuşum. Taner abi olsam o burada çok aktifken, çıkış yapacak da, ben olarak girecek de, üniversiteye yeni girmiş bir adamın ağzından yazacak...

    Bir de zevkler tabii ki tartışılmaz ama, Taner Abi'nin Passat'ı vardı lan!? Bende Passat alacak tip var mı Allasen? Ben, hem Vag alacağım, hem de Passat alacağım!? Ben!? 1.8t DSG A3 Cabrio vakasından sonra asla almam lan! Adamcağız bir de Passat'ın şu artizinden almıştı. Neydi o modellerin adı, hani tavan düşük, coupe tipli; ama 5 kapı falan... Ben oldum olası spor gözüken montofon ineklerine uyuz olmuşumdur. Benim zevkimin çok dışında Taner abinin seçimi.

    @Airarmada : Sen kahin misin?

    Hiç güleceğim yoktu vallaha... Yıllar yıllar önce benim buradaki adım "Dj_Hutnu!" idi. Çocuktuk tabi. 2004'de üniversite 2'ye yeni girmiştim. 3-4 yıl önce yönetime rica ettim kullanıcı adımı değiştirdim.

    Kısaca ben Taner Göde değilim. Hüseyin'im. ZST de soyadımın sessiz harfleridir. Başka forumlarda beni huseyinozsut olarak da bulabilirsin. Sanırım yeterli olmuştur.

    offshoreelectrics.com
    http://www.diyelectriccar.com/forums/
    http://www.caraudiohifi.com/forum/ (car audio turkey iken üye olmuştum)
    http://www.mp 3car.com/vbulletin/
    http://www.modeltrenciler.com/forum/
    http://www.stereomecmuasi.com/forum/

    gibi daha ziyade çeşitli ilgi alanlarına yönelik, daha kaliteli forumlarda da mevcudiyetim bulunmaktadır. Taner abiye de buradaki düşük kaliteden bay gelmişti de gitmişti diye hatırlıyorum. Şu anda daha sakin, daha özelleşmiş, belli bir konuda çok daha net ve kesin cevapların alınabildiği forumlarda takılmakta olduğunu ve kafasının rahat olduğunu görebiliyorum. Ben ise henüz pes etmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 23 Kasım 2015; 18:01:39 >




  • Yıllardır araçlarda lpg sistemleri kullanılıyor.LPG bombadır patlar diyen zihniyet.LPG ile ilgili patlama haberlerini kaç kere duydunuz?Artık teknoloji de gelişti.Eğer bakımlarını düzgün yaptırırsan bir sıkıntı çıkmaz.Bazı otomotiv üreticileri bile fabrika çıkışlı LPG uygulaması yapıyor.Bkz Honda.Eğer LPG tehlikeli bir sistem olsa zaten üretici takmaz.Siz düzgün bir ustaya taktırdıktan sonra ve bakımlarını düzgün yaptıktan sonra hiçbir sorun çıkarmaz.LPG'yi tehlikeli yapan kötü işçilik,kalitesiz lpg markası veya bakımlarının zamanında ve düzgün yapılmayışıdır.İnsanlar kıytırık dizellere bir ton fark vermek istemeyebilir.Benzin+lpg ile ekonomi kasmak isteyebilir.Bu kadar basit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 23 Kasım 2015; 18:11:27 >
  • lpg ye ilgi azalsa sanayi milleti aç kalır,zaten ilgi azaldığı felan yok.
    her benzinli araç birgün lpg yi tadacaktır er yada geç,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Abi hastayım senin yazılarına yauvvvv Üseyinnn reis
  • Yeni nesil turbo motorlar LPG ye uyumsuz, LPG ye tam uyumlu keyifle binilecek tek motor var o da FIAT bravo 1.4 multiair 140 beygir sport style

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • + sı yüksek olan mesajlarda herşeyi özetlemişler. siz bardağın boş tarafından bakmayı seçmişsiniz yada siyasi bir anlam yüklemeye çalışmışsınız 12 senedir ekonomi iyiye gidiyor gibisinden ? basitleşmeyin bu kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    quote:

    Orijinalden alıntı: airarmada

    yazdıkların genelde doğru şeyler ama senin taner göde olmandan şüpheleniyorum. O da böyle hayatını hikaye gibi buraya yazardı. Taner Göde sen misin itiraf et ?

    - Bir cisim yaklaşıyor efendim.
    - Sen kimsin?



    Ben kesinlikle Taner Göde değilim. Hüseyin'im ben.

    Taner Göde benden büyük. Bu foruma ne zaman üye olmuştu hatırlamıyorum; ama ben ta 2004'de üye olmuşum. Taner abi olsam o burada çok aktifken, çıkış yapacak da, ben olarak girecek de, üniversiteye yeni girmiş bir adamın ağzından yazacak...

    Bir de zevkler tabii ki tartışılmaz ama, Taner Abi'nin Passat'ı vardı lan!? Bende Passat alacak tip var mı Allasen? Ben, hem Vag alacağım, hem de Passat alacağım!? Ben!? 1.8t DSG A3 Cabrio vakasından sonra asla almam lan! Adamcağız bir de Passat'ın şu artizinden almıştı. Neydi o modellerin adı, hani tavan düşük, coupe tipli; ama 5 kapı falan... Ben oldum olası spor gözüken montofon ineklerine uyuz olmuşumdur. Benim zevkimin çok dışında Taner abinin seçimi.

    @Airarmada : Sen kahin misin?

    Hiç güleceğim yoktu vallaha... Yıllar yıllar önce benim buradaki adım "Dj_Hutnu!" idi. Çocuktuk tabi. 2004'de üniversite 2'ye yeni girmiştim. 3-4 yıl önce yönetime rica ettim kullanıcı adımı değiştirdim.

    Kısaca ben Taner Göde değilim. Hüseyin'im. ZST de soyadımın sessiz harfleridir. Başka forumlarda beni huseyinozsut olarak da bulabilirsin. Sanırım yeterli olmuştur.

    offshoreelectrics.com
    http://www.diyelectriccar.com/forums/
    http://www.caraudiohifi.com/forum/ (car audio turkey iken üye olmuştum)
    http://www.mp 3car.com/vbulletin/
    http://www.modeltrenciler.com/forum/
    http://www.stereomecmuasi.com/forum/

    gibi daha ziyade çeşitli ilgi alanlarına yönelik, daha kaliteli forumlarda da mevcudiyetim bulunmaktadır. Taner abiye de buradaki düşük kaliteden bay gelmişti de gitmişti diye hatırlıyorum. Şu anda daha sakin, daha özelleşmiş, belli bir konuda çok daha net ve kesin cevapların alınabildiği forumlarda takılmakta olduğunu ve kafasının rahat olduğunu görebiliyorum. Ben ise henüz pes etmedim.

    Bircok insan birakmis forumu. Bazilari yillardir girmemis bile. Keske yine burda olsalar da saygili sevgili bir ortamda forumlasabilsek. :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ışıklılımühendis20 I kullanıcısına yanıt
    düşünce 4 bacaklı meşhur o denilen düşüncesinden olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umitkilavuz

    Dizel iyi de bakımları daha masraflı olmuyor mu ?

    Hayır. Fark vardır ama aynı araca aynı bakıma farklı ücret ödemek kadar bi fark var.

    Kendi HDI aracımin bakımları arkadaşımın sıfır 1.25 fiestasi ile aynı. 10bin bakımına 550tl ödedi Fiesta sahibi arkadaşım. 140bindeki Grand Picasso periyodik bakımı 500tl yetkili 300tlyyetkili ama muadil parça. 250-300 özel servis orjinal parça. Üstelik 15bin kmde bir. Renoda 20binde bir.

    Benzinli aracın buji masrafı var.
    Dizel aracın mazot filtresi.
    Turbo benzinli aracın turbosu bozulabilir.
    Turbo dizel araçta da benzer risk vardır.
    Dizellerde enjektor ileride sorun olabilir. Lpgli araçta 2000tl kit montajı yapılır.
    Dizel de FAP sıvısı değişir. 130bin kmde 1 değişir mesela bizde. 250tl.
    Lpgli araçta ayarı filtresi bakımı derdi bitmez.

    65bin km lpgli japon kullandım.
    70bin kmdir de dizel fransız kullanıyorum.
    Bence dizel candir. Hele de insignia gibi araçlardaki 136bglikler.


    Senede 23bin km yapan biri olarak görüşüm bu. Lpg den sonra dizel nasıl geldi dersen

    Menzil farkı harika 350km vs 900km
    Çekiş farkı harika özellikle de rampalar keyif verici.
    Yakıt tüketimi kırılgan değil. Yaz kış 5.5-6.5 değişir o kadar. Köprüde saatlerce beklesen bile depo ortalaması pek sarsılmaz.
    Avmlerde kapalı site otoparklari rahat.
    Depo darlanmaz. Yedek lastik hep yanında.
    Arıza lambası zengin fakir karışım ile uğraşmaksin.
    Brc atiker gibi kitlerdeki dikiş makinesi gibi ses olmaz. Traktör modunda takilirsin :))
    Kışın soğuklar işkence haline gelmez. 3 defa yolda kaldım. Üstelik Mitsubishi ile siz düşünün.
    Benzin hesabı ayrı lpg ayrı hesabı olmaz. Kafa rahat.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • şöyle konularda lpg yi direk savunmaya geçen lpg kullanıcılarının zeka yapısını gerçekten anlayamıyorum, ülkede fiyatlar talebe göre belirleniyorken nedir bu lpg yi savunma çabası, bırakın kötülensin kimse taktırmasın, daha ne istiyorsunuz
  • benzinli araca lpg taktırınca dizel ile arasında çok küçük bir miktar fark kalıyor, insanlar doğal olarak dizelini alıyor, az km yapan benzinli araba alıp yine lpgye bulaşmıyor
  • Bende diyorum kasım geldi hala lpg ye neden zam gelmedi 2 tl den alıyoruz. Sebebi belliymiş :)

    Gençler lpg motoru yorar pistonları soyar bayırda kopar uzak durun yoksa patlar :)

    Az daha lpg li araçlardan uzak durunda az daha ucuzlasın lpg gadasını aldıklarım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.