Şimdi Ara

lpg tankı kullanım süresinin 10 yıldan 15 yıla çıkması hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
4
Favori
140.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mayıs ayı oldu var mı bu konuda gelişme ?
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Bugün Tuvturke gittim, 2006 üretim tarihli lpg tankından dolayı geçemedim. 1 ay içinde tankı değiştirip tekrar muayeneye gitmem gerekiyor. 40 lt Simit tank değişim fiyatıda 400 tl civarında oluyormuş. Ayvayı yedik :) uğraş dur şimdi...
  • Resmi gazetede yayınlanan değişikliğin TüvTürk tarafından tiye alınmadığını, sigorta firmalarından tut ta evlilik programlarına kadar devletin aldığı kararların zerre uygulanmayıp aciz kaldığı bi saçmalığı daha yaşıyoruz.
  • benim tankta imal tarihi 06/07 yazıyor. 31 Mayısa randevu aldım sizce gecermi muayeneden.
  • LPG tankı 10 yılı doldurupta, araç muayenesine giden arkadaşlar lütfen sonuçları burada paylaşsınlar. Son durum nedir, ne değildir öğrenmiş olalım.
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demallpg

     lpg tankı kullanım süresinin 10 yıldan 15 yıla çıkması hk.

    LPG YAKIT TANKININ ÖMRÜ. 10 YILDAN 15 YILA CIKMIŞTIR HAYIRLI OLSUN...

    bu tank dış ortamda kalmış benim tank 7 senelik daha ilk günkü gibi.




  • tankın içini görebiliyorsan sorun yok sıvı gaz alındığı için lpg tankları içten çürüme yapar.bu tankları üreten firmalar 10 yıldan sonra garanti vermiyor.üç kuruş için başkasının hayatını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yok.
  • 10 YILI DOLDURAN TANK DEĞİŞİNCE VEYA İLK DEFA LPG MONTAJLARDA DOLUM AGZIDA TAMPONA VEYA BENZIN KAPAGINA YMONTE EDİLECEK AKSİ HALDE MMO SIZDIRMAZLIK RAPORU VERMIYOR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanderr -- 6 Haziran 2017; 16:8:12 >
  • arkadaşlar benim 10 yıl eylülde doluyor temmuzda muayenem var. muayeneden geçer mi aracım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son durum nedir arkadaslar?2006 simit,depomun montaj yili.Temmuzda muayenem var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun izmir de girdim 10 yillik kullanimi doldurmussun degistir dediler 15 yil hikaye oldu sanirim birde gaz dolum yerini degistirmek gerek gibi birseyler duydum bilgisi olan var mi
  • Sevgili arkadaslar, 10 yil yalan oldu.Kanun dogru ama uygulanmiyor.Yaklasik 400 tl ye 2006 simit tankimi degistirdim.Hem de sürünerek.Bir turlu beceremediler.2 gunde ciktim sanayiden.Ondan,sonra,gerekli lpg evraklari ve proje ile MMO na sizidrmazlik almaya gidikdi.O da randevulu ve randevular hep dolu.Butun,bunlar gecikince normal randevum gecikmeye girdi. Cezali para ile muayeneye girdim.11 yildir lpg li olan aracim, degisen tanki, dolum agzi, tamponda yeni deligiyle MMO dan gecti ama,ruhsatta sadece LPG li yazidigi icin TUVTURK. Muayenesinden gecemedi.(11 yildir geciyordu)Tekrar emniyete gittim "benzin ve lpg" li yazisi alabilmek icin.orda surundum.ondan sonra tekrar muayeneye girdim.Butun bunlar 2 haftami aldi radevu vb sebeplerle.Bos adamin isleri yani.Ruhsat yapragi artik tedavulden kalkti.Tuvturk kagidini saklayacagiz ruhsat yapragi yerine.Yaptiracaklara Allah bayagi bir kolaylik versin.15 yil kabul gormuyor.Neden gorsun.Adam her 10 yilda sana tank satsin ki ekonomi can bulsun.Yoksa tankim ilk gunku gibiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • takip
  • Son durum nedir beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 aralıkta ankara tüvtürke gittim
    LPG tankı 2007 olduğu iççin geçmedi tan değişecek
    nedeni ise

    Sayın Müşterimiz,

    LPG yakıt sistemine sahip araçların LPG tanklarının kullanım süresi 15 yıl olarak belirlenmiştir. Tank üreticisi tarafından daha kısa bir tarih belirlenmediği sürece veya tank üreticisi T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına tank ömrünün 10 yıl olduğuna dair müracaat etmediyse tank ömrü, LPG tanklarının üzerindeki fabrika etiketlerinde yer alan imalat tarihinden itibaren 15 yıldır.
    Ancak tank üreticisi ürettiği tankların ömrünü 10 yıl olarak belirlediyse tank değişikliği yapılması gerekmektedir. LPG tankı veya regülatör değişikliği yapılması halinde Yakıt Sistemi Montaj Belgesi talep edilmektedir.
    Aşağıda belirtilen markalar 26.04.2017 tarihinden önce üretilen tankların geçerliliğinin 10 yıl olduğunu bildirmiştir.

    1 STEP
    2 ATİKER
    3 AMS
    4 TMS
    5 SAKA
    6 SAMÇELİK
    7 BRC
    8 VIKARS
    9 GASITALY
    10 DMS-DORMAKSAN
    11 LOVATO
    12 ORMAK
    13 AKÇATANK - AKÇATÜP

    Her türlü soru ve sorununuzu, 0850 222 88 88’den ulaşabileceğiniz Çağrı Merkezimiz vewww.tuvturk.com.tr internet sitemiz aracılığı ile yanıtlamaya hazır olduğumuzu belirtir, güvenli yolculuklar dileriz.

    Saygılarımızla,

    TÜVTÜRK A.Ş.




  • Bu konuda her hangi bir gelişme var mı, yoksa 10 yıllık süre devam mı ediyor ?
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    merhabalar

    mühendis olduğum halde yetki belgelerim iptal edildi ve yakın zamanda TSE'den yetkili teknik sorumlu eğtimi alıp Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından görevlendirilen TSE tarafından Yetkili Teknik Sorumlu belgesini 3 yıllığına aldım. Size eğitim kitabındaki ve sınavda da soru olarak karşımıza gelen paragrafı aynen yazıyorum:

    'Araçlarda bulunan CNG tanklarının BM/AEK Regülasyon 110'da belirtilen şartlar dahilinde imalatçının belirlediği kullanım ömrü ( azami 20 yıl olabilir ) sonunda değiştirilmesi zorumludur. CNG tankının üzerinde imalatçının belirlediği bir ömür yoksa 10 yılda bir değiştirilmesi zorumludur. LPG tanklarının ise her 15 yılda bir değiştirilmesi zorumludur. LPG tankı için imalatçı tarafından bu süre daha kısa olarak belirlendi ise, imalatçının belirlediği süreler uygulanır.'

    tank üreticileri onun da formülünü boldular. tankın etiketine üretim tarihi ve son kullanma tarihini yazıyorlar. ve tankın ömrü 10 yıldır diye bir etiket basıyor. yani değişen hiçbirşeyi yok. 20 yıllık tank yaparlarsa tahmini 10 yıl sonraki tank fiyatınıda onun üstüne bindirip öyle satarlar değişen birşey olmaz adam 10 yıl sonraki parayı peşinen almış olur:)

    yani tamamen hikaye.




  • OnurKarabıyık O kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Aslında tank üreticileri 15 yıl istemez tabiki, 10 yıllık tanklar anında kullanıma devam edecek ki ülkemiz şartlarında 10 yılını doldurmuş bayağı LPG tankı var.

    Tankı üzerinde son kullanma tarihi yazmıyor lakin başka yerlerden gözüme takılan bilgilere göre markalar tanklar için kendi belirledikleri kullanım sürelerini beyan etmişler. Tahmin edeceğimiz üzere bu süre tabiki 10 yıl.

    Yani ne yaparsak yapalım 10 yıl sonunda bu para bizden çıkacak.

    Bu konuda kafama takılan başka konu ise karbon çelik üretilen LPG tankı 10 yılda değişim verirken aracın altında olup her türlü hava koşuluna maruz kalan bakır borular için böyle bir şart verilmemiş olması.
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    bakır borular paslanmaz ama. hasar almadıkça değişme zorumluluğu yok. bakır boru ile ilgili tek kural dikişsiz yani eksiz olması ki artık bakır boru yerine termoplastik hortum kullanılıyor. çok daha iyi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.