Şimdi Ara

M.2 ssd tavsiyesi yapabilirmisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ASUS Tuf Gaming X570-Plus anakartım var. Kingston A2000 almayı düşünüyorum. Bu fiyat bandında seçimim uygun mudur yoksa tavsiye edebileceğiniz başka bir ürün var mıdır? İş için grafik, render video kullanacağım ve işletim sistemi yüklü olacak bu hdd ye.




  • Yardımcı olacak kimse yok mu yahu :(

  • ben sn550'yi öneririm. read hızı ve iopsları da a2000den hızlı, a2000'e göre önplana çıkan önemli yanları var


    en başlıca nvme 1.4 protokolünü destekliyor, xbox sx'de de bu ssd'nin aynısından var. oyunlar directstorage kullanmaya başladığında iş görebilir. konsolların uzun ömrü düşünülürse, xbox'a konulması kaliteli bir ürün olduğunu gösteriyor bir yerde, bir çok yerde bu modelin DRAM'i olmadığı yazar ama aslında bir nevi cache olarak iş gören bir SRAM'i var, yani o konuda sorunu yok. xbox bu ssd'ye güvenmeseydi quick resume gibi sürekli ssd'ye yazma gerektiren işlemler üzerinden bir teknoloji sunmazdı (yine de belki xbox'ta ömrünü uzun tutacak başka teknolojiler ve yapılar vardır, bu konu hakkında kesin bilgi veremem). protokol konusunda directstorage'ın henüz hangi protokolü isteyeceğini bilmiyoruz, pcie 3.0 ssdlerle çalışacağını biliyoruz fakat pekala 1.3 protokolünde kalan nvme ssdlerde DS'nin gereksinim duyduğu bir teknoloji olmayabilir, bu konuda da detaylı bilgimiz yok, en güzeli 1.4 olanı almak



    bu fiyat bantlarında sn550 a2000 gibi ürünler uygun, daha iyisini bulmak zor, sata ssd'ye artık yatırım yapılmaması gerektiğini düşünüyorum çünkü directstorage iyi kötü tüm nvme'lerin oyunlarda iş yapmasını sağlayacak. evet ps5 ssd anlamında acayip hızlı, bunun haricinde pcie 4 ile beraber uçup kaçan yüksek seviye pcie 4 ssdler olacak ama yapımcılar xbox series s/x'teki ssd'yi baz almak zorunda olacağından bu konsollardakine yakın bir ssd'nin de sampler feedback gibi teknolojileri PC tarafında düzgün çalıştıracağını düşünüyorum.


    tabii bunlar varsayım ve öngörü, gerçek senaryoda neler olacak bekleyip göreceğiz, şimdilik her şey kağıt üstünde




    https://www.tomshardware.com/reviews/wd-blue-sn550-m2-nvme-ssd-review-best-dramless-ssd-yet/3


    burada iki modelin de birçok benchmarkta karşılaştırması var, kendi ihtiyaçlarınıza göre inceleyip karar vermenize yardımcı olur


    benim gözüme çarpan sustained writelar sırasında kingston modelin 500 mb/slere düşmesi, sn550 modelinin 900 mb/sler civarına düşmesi oldu.


    pcmark10 testinde de sn550'in bir üstünlüğü var. bunun dışında windows açılma süresi ve oyun yükleme konusunda a2000'nin dram'den ötürü küçük bir avantajı olduğunu görebilirsiniz. yazma hızlarında termal sınıra takılmadıkça sn550'den iyi olsa da okuma hızı ve okuma hızıyla ilgili programlarda da sn550'nin gerisinde. yazma konusunda termal throttle olması yazma hızı avantajını bir yerde ekarte ediyor ki bu da pek hoş olmamış




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 8 Haziran 2021; 12:3:20 >




  • Alternatif olarak bu SSD'ye bakabilirsin. Fiyat/Performans bazında alınabilir.


    https://www.incehesap.com/james-donkey-jd512-512gb-ssd-disk-fiyati-42907//

  • Tavsiyeler için teşekkürler ancak incehesap büyük sıkıntılı bir yer.

    Öncelikle james donkey ürününü bir kaç sitede yüksek fiyata satışa konarak kendi sitelerinde daha ucuz tutup etik dışı hareket etmişler. Buna rağmen sipariş verdim fakat cuma gününden bu yana yok yarın kargoda bugün aracımızla getireceğiz yok araç kaza yaptı gibi merdiven altı zihniyetle ürünü teslim etmiyorlar. Bu günse sipariş iptalimi yaptıktan sonra bana sıkça sms gelmeye başladı. Ürün iadesi açmışlar. Ürün servise gitmiş servis değişim demiş bıdı bıdı bıdı..La bana gelmeyen ürünün iadesi nasıl olacak. Amaç ödediğim parayı geç iade etmek olsa gerek. Neyse Allah bir daha oradan alışveriş yapmama önayak olmasın inşallah. Bu yüzden james donkey uçak olsa almam.

    Sandisk ultra veya kingston a2000 siparişi vereceğim.

  • A2000 termal açıdan sorunlu bir ssd modeli.

    A2000 inceleme:

    https://www.techpowerup.com/review/kingston-a2000-1-tb-m-2-nvme-ssd/7.html

    Alıntı

    metni:
    We recorded a thermal image of the running SSD as it was completing the write test. The hottest part reached 93°C, while the drive's own thermal reporting claimed temperatures of 68°C—quite a big difference.



    WD Blue SN550 ve Sandisk ultra 3d nvme aynı ssd.İkisinden birini almanızı öneriyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.