Şimdi Ara

M156A-FKS Toyota Dynamic Force engine Arşiv (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ALINTIDIR ( U.SÖNMEZ ) ;

    Senelerdir SEKTÖRÜN İÇİNDEN OLAN BİRİSİ OLARAK bahsettiğiniz TRW (Lucas), Remsa, Feredo, Veka, Bendix, Valeo, EBC, Sumitomo, NBK, Akebono vs. balata markalarını kullanmam dolayısı ile aşağıda bunlar hakkında görüşlerimi yazmak istedim




    TRW (Lucas): uygun fiyatlı ancak kısa ömürlü bir ürün,yağışlı havalarda sürtünme katsayısını %35-40 civarı kaybedebiliyor,bazı modellerinde ses yapma problemi var (toz kanalı açıldığında giderilebiliyor).


    Remsa: orjinaline göre uygun fiyatlı diğer üreticilere göre biraz daha yüksek fiyatlı bir balata, kalite olarak fiyat/ performans oranı yüksek ancak yüksek beklentileri karşılayamayabilir.Hertür hava koşulunda bana herhangi bir sıkıntı yaşatmadı.


    Feredo: hemen hemen TRW ile aynı özelliklere sahip fiyatı ise TRW'den yüksek bir balatadır.


    Veka: 3000 km sonra kırıldığını gördüğüm yegane balatadır

    çin malı olmakla beraber maliyetleri 3-5 TL satış fiyatları 15-20TL'dir.Yedek parçacılara çok kazandırdığı için parçacılar arasında çok sevilen bir markadır



    Bendix: TRW'den biraz daha üstün tutma kabiliyetine sahip ancak çoğu modelinde cayır cayır bağırma özelliğine sahiptir,bu durumla karşılaşmayanların kendilerini şanslı hissetmesi gerekir diye düşünüyorum.Fiyat olarak piyasa rayici 35-50TL arası alıcı bulmaktadır.


    Valeo: Bendix ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olmakla beraber üst serilerde daha kaliteli ürünleride vardır.Çok çeşitli fiyat aralığında kendisine alıcı bulmaktadır.


    EBC: Kalite olarak fiyat/performans kralıdır bana göre,hemen hemen bütün toyota modellerinde kullanmama rağmen herhangi bir sorun ile karşılaşmadım tutma yeteneği modeline bağlı olarak değişiklik gösteriyor ancak en ucuz ultimax (siyah) olanı bile hemen hemen orjinaline yakın bir kalitede, aramit (sarı) olan balataları orjinal balata fiyatlarına satılsa da orjinal sumitomo'dan kat be kat daha iyidir, şahsi tercihimdir.


    Sumitomo: Toyota orjinal balata tedarikçisi olmakla beraber, piyasada muadil oalrak satılmamaktadır, tutma ve ömür açısından gayet kaliteli olmakla beraber yurtdışı aftermarket satış fiyatları nazaran yüksektir.


    NBK: Sumitomo ile aynı özelliklere sahiptir.


    Akebono: Gerçek bir japon malı

    EBC'den farkı ülkemizde kolay bulunamaması ve fiyatının yüksekliğidir.


    TEN: Toyota'nın kendi balata üretim markasıdır, sadece fren değil araç üzerinde kullanılan bütün balata (debriyaj,otomatik şanzıman,lsd difransiyel vs.) çeşitleri konusunda uzman bir firmadır.Bulunabilirse alınabilitesi yüksektir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 16 Nisan 2024; 7:26:22 >




  • Güzel konu. Yetkili Servis ısrarla 1.5 motorlara 5w30 yağ koymaya çalışıyor. Bilinçsiz araç sahipleri buna karşı çıkmayınca araçları hem fazla yakmaya hem de gürültülü çalışmaya başlıyor. Ayrıca 40 binde hava filtresi değişimini ilk defa Toyota’da gördüm. Ne kadar sağlıklı oluyor emin değilim. Ben Toyota yetkili servis bakımlarından hiç memnun kalmadım. Sonraki bakımı dışarıda kendim yaptırmayı düşünüyorum. Filtreleri bulmak zor, servisten parayla satın alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 16 Nisan 2024; 9:31:20 >
  • Direkt enjeksiyonlu benzinli motor, dizel mantığıyla yani bujisiz ,sıkıştırma yoluyla oluşan basınçla reaksiyon sağlayarak çalışmaz (bu hali hazırda sadece mazda'nın skyactivex motorlarında olan bir teknolojidir).

    Daha fazla kurum da üretmez.
    Direkt enjeksiyonlu olmayan motorda yakıt manifolda enjekte edildiği için ,silindir içine emilinceye kadarki süreçte egzos zamanında bulaşan kurumu temizleyip silindirin içine taşır. Direkt enjeksiyonda yakıt doğrudan silindirin icine enjekte edildiği icin benzinin yaptığı kurum temizliği yapılamamış olur Direkt enjksiyonlu motor yağının hemen kararması ve daha iyi temizleyicilik özelliğine sahip olmasının gerekmekte olmasının sebebi de budur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.