Şimdi Ara

M2 Air Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,


    Kısa tutacağım. Bu yazdan itibaren Base model 13" M2 Air'e sahibim. Bilgisayarımı çoğunlukla ekranı kapalı bir biçimde harici monitöre bağlayarak kullanıyorum, dışarıya çıkardığımda da yumuşak bir kılıfla çantamda korunaklı bir şekilde taşıyorum. Geçen hafta sonu bilgisayarımla dışarıya (soğuk ve yağmurlu bir gündü fakat çantam ıslanmadı) çıktım, dışarıda kullandım, gece geldiğimde evde de kullandım. Ancak sabah ekranı kaldırdığımda bu görüntüyle karşılaştım. Ekranı hareket ettirdiğimde düşey çizgiler ve kararmalar meydana geliyordu. Hareketsiz bıraktığımda ekran öylece kalıyordu (eğer uygun bir açıyı ayarlarsam, ekran sorunsuz da durabiliyordu). Sadece hareket ettirdiğimde olduğundan sorunun kaynağı flex kablosunda veya menteşe içi temazsızlıktan falan olabileceğini düşündüm.


    Haftanın başında direkt olarak yetkili Apple servisine gidip cihazımı teslim ettim. 2024 sonuna kadar garantim vardı. 1 haftanın sonunda benden ekran değişimi için onay istendi (18.000 Turkish Liras, about 500 dollars). Teknik servisin raporunda ekranın menteşe aldında iş hasar olduğu yazıyordu. Bütçem yetmediği ve benden kaynaklı bir sorun olmadığını düşündüğüm için bugün ödemeden cihazı iade aldım.


    Teknik servisin hata yapmış olması ihtimali için farklı bir servisten randevu aldım. Bu bedeli ödemeden yapabileceğim bir işlem var mı? Sorunun benden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü hiçbir fiziksel zarara maruz kalmadı. Daha garantisi de duruyor. Sizce gerçekten ekranın değişmesi mi gerekiyor, ekran değişecekse bundan ben mi sorumluyum?








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.