Şimdi Ara

Mac ve 4k Monitör Ölçeklendirme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mac pro kullanıcısıyım ve 4k monitör almayı düşünüyorum. Mac kullanıcıları 4k monitörlerde ölçeklendirme sorunu yaşıyorlar mı? Yazıların, uygulamaların küçülmesini önlemek için çözünürlüğü düşürmek mi gerekiyor? Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illeg4l -- 4 Eylül 2020; 13:25:13 >



  • Merhaba 4k monitörde sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Yani native olarak olarak ölçeklenir muhtemelen. Ama olmazsa da ben 2K monitör için çözünürlük değiştirmeden ölçekleme yapmak için SwitchResX programını kullanıyorum.
  • Native ölçekleme metinler vb. Küçültmüyor mu? Farklı ölçeklemeler yapmak görüntüde netliği kaybetmesine neden oluyor mu? Profesyonel tasarımcı, ince detaylarla çalıştığımdan dolayı beni etkileyebilir.
  • Mac'in ayarlarsi kısmında Scale özelliği sayesinde daha büyük yazı ve pencereler gösterilebiliyor. Ancak ben de macbook pro 13 2017 var ve 4k da kasıyor, yani video bile izleyemedim, ondan dolayı ekranı iade ettim, 2k alıcam. Sağlam ekran kartı olan mac'in yoksa tavsiye etmem 4k.
  • Windowstaki gibi Olceklendirme filan yapmiyor direkt cozunurlugu dusuruyor macos ta sevmedigim ve bence buyuk problem olan bir konu
  • 4K ekranlarda ölçenlendirme seçenekleri çıkıyor. Sorunsuzca 4K çözünürlükte yüzdesel olarak ölçeklendirilmiş olarak kullanabilirsiniz. Ekran çözünürlüğü yeterince yüksek değilse scale kısmı çıkmıyor sadece. Ama 4K erkanlar için sorun yaşamamanız lazım. @engineer037 nin bahsettiği gibi sorun yaşamamanız için biraz (çok değil :D ) güçlü bir mac lazım tabi. Bir de 4K 60hz görüntü verelebilecek bir kablo kullanmayı unutmayın. Eğer Type-C girişli MacBook'lardan kullanıyorsanız direk Type-C to HDMI veya DP kablolardan kullanmanızı öneririm. Donglelar ya kalitesiz oluyor ya da kalitelileri çok pahalı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hksdejavu

    4K ekranlarda ölçenlendirme seçenekleri çıkıyor. Sorunsuzca 4K çözünürlükte yüzdesel olarak ölçeklendirilmiş olarak kullanabilirsiniz. Ekran çözünürlüğü yeterince yüksek değilse scale kısmı çıkmıyor sadece. Ama 4K erkanlar için sorun yaşamamanız lazım. @engineer037 nin bahsettiği gibi sorun yaşamamanız için biraz (çok değil :D ) güçlü bir mac lazım tabi. Bir de 4K 60hz görüntü verelebilecek bir kablo kullanmayı unutmayın. Eğer Type-C girişli MacBook'lardan kullanıyorsanız direk Type-C to HDMI veya DP kablolardan kullanmanızı öneririm. Donglelar ya kalitesiz oluyor ya da kalitelileri çok pahalı.

    Çok güçlü değil derken bence tüm 13inch lerde sıkıntı çıkar çünkü harici ekran kartı yok. Hiç bulaşmasınlar 4k ekrana.


    Şuan aynı fiyata 27 inch, 2k, hareketli başlık, ips ekran, tek kablodan hem şarj, hem 2 usb girişi hem görüntü aktarımı sağlayan ekran aldım 10 numara.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: engineer037

    Çok güçlü değil derken bence tüm 13inch lerde sıkıntı çıkar çünkü harici ekran kartı yok. Hiç bulaşmasınlar 4k ekrana.


    Şuan aynı fiyata 27 inch, 2k, hareketli başlık, ips ekran, tek kablodan hem şarj, hem 2 usb girişi hem görüntü aktarımı sağlayan ekran aldım 10 numara.



    Alıntıları Göster

    Evet bir süre 13" MacBook pro ile 4K ekran kullandım. Harici ekran kartlı bir modele geçtiğimde çok daha rahat çalıştığını gördüm. Görsel bir işle uğraşılmadığı sürece 4K çok gerekli değil bence. O yüzden bulaşmamak daha doğru bir tercih. Bizim ofiste var diye kullanıyorum. Yoksa şu anda home office çalışıyoruz 4K'dan çok ultrawide FullHD ekran daha çok işimi görüyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.