Şimdi Ara

Macbook açılmıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar

    Early 2011 macbook pro dondu kendi kendine reset atarken kapandi ve bir daha açılmadı. İlk açma düğmesine bastığımda güç ışığı parlak başlıyor sonra parlaklığı sönüp kalıyor o sekil siyah ekranda. Smc sıfırladım nvram sıfırladım sonuç alamadım. İki adet 8gb RAM var çıkardım taktım tek tek denedim yine açılmadı. Problem ne olabilir. (Siyah ekranda guc ışığı zayıf halde beklerken kapağını kapandığımda ışık parlaklığı artıyor)
  • 2016 yilina kadar uretilmis tum macbooklarda, Apple logosu isik geciren saydam bir maddeden uretilmis. Ekran isigini tamamen kissaniz dahi bu logonun arkasindan isik verirseniz ekrani gorebiliyorsunuz. Bilgisayari acip bir el feneri yardimiyla (telefonun flash i filan) apple logosunun arkadasina tutun isigi. Bilgisayar aciliyor ama ekrana isik gelmiyor olabilir. Eger bilgisayar calisiyorsa buyuk ihtimalle ekrana ile ilgili bir temassizlik problemidir ve cozumu ucuz bildigim kadariyla. Degilse, gidip birine gostermekte fayda var.
  • ışık tuttum logoya ekranda bir görüntü yok boş ışık görünüyor. iki kere fotoğraflar albümünü açmaya çalıştığımda dondu reset atmaya çalıştı. açılırken siyah ekranda kalıyordu herhangi bir ses görüntü oluşmadan, dün açılma sesi çaldı peşpeşe. 3-4 dk boyunca.

    tekrar kapatıp açtığımda titrek beyaz ekran geldi (ilk foto) klavyede bir tuşa bastığımda kaymış bir ekrana döndü (2. foto, oturum açma kısmı sağ tarafa kaymış) tekrar kapatıp açtıktan sonra açıldı.

    şu an açık kullanabiliyorum ama sayısı artmaya başladı bu donup açılmamaların.

    Macbook açılmıyor Macbook açılmıyor
  • birseiki B kullanıcısına yanıt
    Sorunun ne oldugnu soylemek zor ama donanimsal bir problem var gibi duruyor.
  • birseiki B kullanıcısına yanıt
    bir takım sıfırlamalar yaptım demişsiniz. pram sıfırlaması yaparak sorunu cözdüm diye yazmış birisi sizin yaptıgınız sıfırlamalarla aynı şey mi bilmiyorum
  • monitöre giden flex kablosunu kontrol edin. Yerinden kayma olmus olabilir
  • nvram ve pram sıfırlaması yaptım, onların bir etkisi olmuyor.

    şu an her açılışta dik çizgiler çıkıyor ekranda, şifre girdikten sonra kendi kendine reset atıyor. Bazen koyu mavi ekran oluyor, bazen düz beyaz ekranda donuyor. üç dört denemede denk gelirse çizgisiz ekran bu sefer açılıyor hiçbir problem yokmuş gibi kullanabiliyorum.

    flex kablosu evde kontrol edilebilecek gibi mi yoksa illa profesyonel birisinin mi yapması lazım?
  • Bilgisayarı harici bir ekrana bağlamayı denediniz mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.