Şimdi Ara

Macbook işletim sistemleri sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar;
    İki işletim sistemi ile ilgilide sorunlarım var. Öncelikle makinede win 8.1 de yüklü.
    Önce win açılmamaya başlayınca işlerimi mac os üzerinden halletmeye çalıştım . Ancak bu gün mac os ta açılmıyor
    . Önce win onarımlar sayfası çıkıyordu ancak onarılamadı bir türlü, sistem sıfırlamayıde beceremedi.

    Şu an ise an operating system wasnt found gibi bir hata alıyorum. Bu hatanın biostan kaynaklandığını ve işletim sistemi olan diski görmediği ifade edilmiş Ben bu diski nasıl göstereceğim.

    Elimde bootable yapılmış bir win 8 de var. Yeniden C ye formatta atabilirim ama BİOS mudur ne zıkkımdır bulamadığım için atamıyorum . Mac os açılmadığı için bootcamp üzerindende işlem yapamıyorum .

    Almak gerekn önemli dosyalarım var. Bilgisayar bozuk kalsa da olur bu dosyaları almamın bir yolu var mıdır ? Yeniden mac os ya da win hangisi olursa olsun çalıştırma ihtimalim nedir nasıldır?

    Umarım yardımcı olacak biri çıkar şimdiden teşekkür ederim.







  • Macbook'un altındaki vidaları söküp, harddiski söküp başka bir bilgisayara usb ile bağlayıp dosyalarını alabilirsin. Daha sonra harddiskini macbooka tekrar takıp, temiz bir mac os kurarsın. Sonrada bir daha windowsa bulaşmazsan eğer kolay kolay çökmez. Evimde 9 yıldır kullandığım imac bilgisayarım var bir kere format atılmadı. Birde oyun için kullandığım windows pc var, her 2-3 ayda bir format atmazsan bir işe yaramıyor.
  • Arka kapagi soktum ama usb ile baglanacak bisey goremedim iyice halletmeyeyimmdiye de kapattim hocam
    .an itibari ile acilista macos u da gormez oldu. Sanirim hdd iptal. 2 tanecik word dosyasi var onemli onlari alabisem yetecek...

    Sozun ozu beceremedim 2 gundur ugrasiyorum. Kurtarmayi ya da yeniden winnkurmayi anlatan herkes acik bilgisayar uzerinden anlatmis zaten bilgisayar acilsa isimi gorecegim...

    tesekkur ederim . Peki hdd deki kurulum olan kismi nasil gosteecegiz. Bazi sitelerde biostaki siralamadan kaynakli denmis. Bu siralamayi duzenleyecegim orneginn usb den baslatabilecegim menuye girme yolu yok mudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum öncelikle @wilcomme adlı arkadas hdd yi söküp bir sata-usb cevirici kablo ile başka bir bilgisayara bağlayarak HDD den verilerini almanı söylemiş sana alt kapağı söktüğünde usb görmemen normal. Eğer bu bahsettiğim cevirici elinde yoksa başka bir bilgisayara sata girisindende bağlayabilirsin...

    Devam edersek, Word belgeleri os x te mi windowsta mı ? Windowsta ise recovery mode a girip os x i formatlar temiz kurulum yaparsın, sonra os x ten girip belgelerini alırsın...
  • Değerli arkadaşlar ilginize teşekkür ederim . Kurumun bilgisayar merkezine verdim bilgisayarı verileri kurtardıklarını yarına biteceğini söylediler ancak bazı dosyalarımın orada olduğundan emin olduğum halde o dosyaların olmadığını söylüyorlar . Ve tahmin edersinizki almam gereken dosya da o dosyaydı. Ivır zıvır bir sürü dizi filme gerek yoktu.
    Bu durum bana öğretti ki bulut kullanmak artık farz...
    İlginize teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.