Şimdi Ara

Macbook M1 pil sağlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 4-5 ay oluyor alalı. Bilgisayarı neredeyse hiç kapatmadım, hep uyku moduna alıyordum işim bitince. Şarjı 0 olup kapanınca takıyorum genelde ve %100 olana kadar şarjda kalıyor. Bugün bi baktım maks şarj sağlığı %96 gösteriyor. Daha önce haberim yoktu bu pil sağlığından. Bu normalmi yoksa fazlamı yormuşum bilgisayarı?




  • 2022 ocakta aldım, senin kadar yoğun kullanmıyorum ve %30'un altına hiç düşürmedim şarjı durum bu

    Macbook M1 pil sağlığı
  • 666putin666 6 kullanıcısına yanıt
    normal falan degil.

    kapanana kadar kullaniyorum fulleyince cekiyorum ne demek bir de bataryayi sicak tutarsan bilgisayar yilini doldurmadan pil omrunu doldurur.
  • trolldetector kullanıcısına yanıt

    hocam valla hic anlamıyorum bu batarya işinden. kafama göre kullanıyordum. bundan sonra daha dikkat ederim. Sanrım %20 olduğunda şarja takmam gerekiyor ve %80-90 olunca şarjdan almam gerekiyor. Geceleri uyku moduna alıyorum hep. Aldığımdan beri hiç kapanmadı desem doğrudur. Sizce kapatmalı mıyım geceleri bu etki eder mi?

  • KabesTr kullanıcısına yanıt

    hocam önemli olan %30 un altına hiç düşürmemekmi? Siz geceleri bilgisayarı kullanmadığınız zaman kapatıyormuşuz yoksa sürekli uyku modundamı kalıyor?

  • valla bilgisayarın açılış kapanış hızı zaten çok hızlı kapatmak faydalı olabilir, şarj işine gelince ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama %20 nün altına düşürmeyin diye duymuştum.

  • 666putin666 6 kullanıcısına yanıt
    uykuya almanin pek bir tesiri olmaz maci bilmiyorum ama 10 saatte 3-4 falan dusuyordur muhtemelen windowsta bile neredeyse hic guc harcamiyor.

    3.5 yillik en ucuz ve dandiginden asus laptopum var sarji %60la sinirladim ve genelde prizde kullandim kapanmasina hic musade etmedim pil sagligim %75.

    asusun sitesinde yazana gore 1 yilin ardindan pilin %80 sagliga dusmesi bekleniyormus. benim 2.yilin sonunda zaten 85-88 sagligim vardi.

    kisacasi bu bitirmeme doldurmama muhabbeti hurafe degil ayni surede kuzenimin hp gaming laptopun batarya perte cikarken benim laptop hala prizsiz bir seyler izletiyor.

    %20lere dusunce sarja takin sinirlamanin bir yolu varsa 60-80de sinirlayin masaustu kullanirken mumkunse sarjda dursun. pil disable olup sehir sebekesini kullaniyor oyle olunca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.