Şimdi Ara

Macbook Pro 13'' Bimeks vs Apple store?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Şu linkteki Macbook pro 13 '' hakkında bilgisi olan var mı acaba?:
    http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?uid=144269
    Bu sanırım 2014 modeli değil mi?
    SSD olması gerekir ama disk dönüş hızı 7200 rpm diye bir değer vermiş. HDD olmayan cihazlarda disk dönüş hızı olur mu?
    Bunu tavsiye eder misiniz? Apple store'daki modelle arasında 500 TL kadar fark var. Esaslı donanım farkı olarak da sadece force touch pad gözüküyor. O yüzden bimeks'tekini tercih edeyim diyorum. Ne dersiniz? Bunun garantisi 2 yıl geçerli mi? Garantisi Apple Türkiye'de geçerli mi?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.







  • Oradaki 7200 RPM belkide sisteme yazılması zorunlu olan bir bilgi olabilir. İkincisi ekran kartı belleğine 512 mb demişler 1536mb kapasiteye sahiptir. HD 5100 ekran modülü kullanmaktadır. Aynı bilgisayar bende mevcut. Tek sıkıntısı bana göre 128 gb çok az geliyor. Bilgisayara kurulması gereken programlar, yazılım işlerinde yapılan projelerin, adobe ps ile yaptığın grafikler,resimler vb kayıt edince çok az bir kapasite olduğunu anlıyorsun. Her ne kadar harici hdd alsanda 128 gb inan çok az. Tavsiyem bütçen varsa en az 256 yapman.

    Edit: Aradaki 500 tl farkın nedenide apple.com'da ki 13" macler yeni nesil işlemciler kullanmakta. Ve force touch trackpad ile gelmekte o yüzden arada 500 tl fark var. Benim tavsiyem illa 128 gb ssd olanı alacağım dersen arada ki 500 tl farkını verip apple.com'dan alman. Yeni nesil işlemci ve yeni nesil sdd var. 2014 mid bilgisayarlarda ssd'nin hızı 550-600 mb okuma/yazma hızı var. Bu 2015 midlerde ise 1100-1200mb okuma/yazma hızı var. 2 kat performans artışı var. Tabi bu ne işlerle ilgileneceğine bağlı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebuu -- 2 Nisan 2015; 15:51:57 >




  • Cevabın için teşekkür ederim.
    Bilgisayarla hiç oyun oynamayacağım.
    Yaptığım ve yapacağım şeyler genellikle ofis ile sınırlı. Sunum hazırlamak, excel, word dosyaları kulanmak gibi.
    Şu anda bilgisayarımı en çok zorlayanlar (ASUS K52F - Core i3 350M 2.26 GHz- 4 GB RAM 1066 MHz / PC3-8500 - 320 GB HDD) pdf belgelerini birleştirmek, edit etmek gibi işlemler, CD RIP etmek, uzun powerpoint sunuları hazırlarken müzik ya da youtube dinlemek gibi işler. Alacağım bilgisayarda da en çok bunları yapacağım. Ha, bir de SPSS istatistik programı kullanıyorum, o da bayağı zorluyor. Bunlar için 2014 macbook pro yeter gibi geliyor...
    Evde eşim Macbook pro MD101 (retina olmayan) kullanıyor. Arada bir onun bilgisayarı da, ofisle ilgili bir şeyler yapmak için birkaç programı bir arada açınca kilitleniyor. Ben böyle şeyler olmasın diye windows tabanlı bir notebook yerine apple tercih ediyorum aslında ama doğrusu kararsızım...
  • Hocam bu işlemlerin aynısı mac'te de yapabiliyorsan(programları var ise) al, hiç düşünme. 13" Mükemmel incelikte ve ağırlıkta bir makina. Yani sadece masada çalışaym ya da video izlerken illa masada durmasına gerek yok. Git salona al dizine istediğini yap. Trackpad i kavradığın zaman inan mause gözün görmez. Bana sorarsan al. Ben de alırken tedirgindim aldım iyikide almışım diyorum :)

    Fakat bootcamp ile windows kuracaksan ve bütün işlerininin %70 kadarını windows ile halledeceksen boşuna 4000 küsür verme derim. O fiyata lenovonun dvd okuyucuuz cihazı var Y5070 olması lazım hem ince hem ergonomik tasarıma sahip onu al derim. Bootcamp ile işim olmaz, şeytan görsün winin yüzünü dersen kesinlikle mac.
  • beceriksizliğini tekrar kanıtlamış olan site , binbir güçlükle iade aldığım biparayla aldığım ürünlerin faturası elime ulaşmasına rağmen ürünler teslim edilmedi , üstelik site telim edildiğini iddaa ediyor , teslimat raporu istedim 2 hafta oldu geri dönüş yapan yok.
    18 martta satın almışım , pes !

    illa ki mahkemeye vereceksin , zoraki yaptığım son alışveriş bu mal siteden..

    burda çalışanı varsa gitsin baksın sipariş no : 3177585

    çok çok rezil bir siteleri var farklı kaynak ve networklardan defalarca denememe rağmen sürekli erişim hatası veriyor ödemeyi tamamlamak deveye hendek atlatmaktan zor , ödemeyi yaptınız dileyelim ürünler kargoda kaybolur asla ve asla telefonla size geri dönmezler..

    aman uzak durun vatan'dan falan alın alacağınızı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.