Şimdi Ara

Macbook Pro Ram Yükseltme / Yurtdışından getirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Geçen ay early 2011 Macbook Pro 15'' var ve aslında normal kullanım için 4gb ram yeterli fakat ben solidworks gibi müh. uygulamalarını çalıştırmak için parallels kullanıyorum ve bundan dolayı ram kullanımı oldukça artıyor ve bilgisayar yavaşlıyor. Bu yüzden 8gb ram'e yükseltmeyi düşünüyorum. http://www.crucial.com/eu/store/mpartspecs.aspx?mtbpoid=8C4DD5E1A5CA7304 sitesinde uygun fiyata ram buldum ve adamlar 17 euro ya gondereceklerini soylemisler. Bildigim kadariyla su anda gümrüğe takılma 75 euro sonrasında oluyor ama sizlere de danışmak istedim. Ürün sizce sorunsuz elime geçer mi? ayrica sizce bu marka ve özellikteki ram benim macbook pro'm için uygun mudur?







  • Bir problem çıkmaması lazım gümrükte ama Vatan Bilgisayar'da 4 gb ddr3 - 1333 mhz Corsair ram 50 tl şu anda. Onu tercih etmek daha mantıklı sanki. Hem daha uygun fiyata geliyor, hemde 2 yıl garantili. Crucial, Corsair, Kingston gibi markalar arasında çok fark olacağını sanmıyorum.
  • Eger Vatandaki ram macbooklarda kullanilabiliyorsa cok iyi ama benim dikkatimi cekti ornegin corsair'in web sitesinde mac ram diye ayri bir kategori var. Acaba macbooklar icin farkli ozellikte mi uretiyor adamlar yoksa standart ram mi kullaniliyor?
  • Şöyle söyleyim, bende Macbook Pro Mid 2010 modelini 8 gb ram'e yükselttim. Önce Vatan'daki Corsair ramlerden aldım ama 1333 mhz olduğu için çalıştırmadı(Mid2010 modeller 1333 mhz'leri çalıştırmıyormuş, 2011'ler böyle bir sorun yok). Daha sonra Corsair'leri verip, Kingston 1066mhz-CL7 olandan aldım,şu an sorunsuz problemsiz kullanıyorum. Mac'ler için ayrı bir ram ürettiklerini sanmıyorum, şimdiye kadar duymayım yani öyle birşey.

    Vatan'daki Corsair'ları alıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz yani..
  • Ben mid 2010 13" e gittim vatandan 8gb kingstone aldım. Çatır çatır çalışıyor :) Benimle birlikte arkadaş 15" early mac pro ya 8gb ram aldı(markasını hatırlamıyorum ama hi-level olabilir) o da çalışıyor. Ram konusnda apple lar eskisi gibi katı değil galiba.
  • Şuan piyasadan alacağınız 1333'lük Kingston ve Corsair Ram'ler %90 çalışırlar. Mac ve Pc arasındaki Ram anlamında bir fark kalmadı. Fakat her ihtimale karşı siz Ram'i garantili ve faturalı bir şekilde alın, sonuçta Ram ilk aldığınız zamanlarda hata vermezse bir dahada çok zor hata verir.
  • istediğiniz ram'i takabilirsiniz, sonuçta piyasadaki standart intel anakartlı cihazlardan tek farkı efi bios...
  • Mac için gerekli bütün donanımları aşağıdaki siteden temin edebilirsiniz. Ben geçenlerde 2*4GB ram kiti sipariş etmiştim. 1 haftada elime geçti.

    http://www.macsales.com/
  • hocam macsales.com türkiyeye gönderiyor mu? yaşadığınız yer gözükmüyor da ondan sordum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poison111

    Gönderir.
  • arkadaşlar "mac rami" diye birşey yoktur, bışuna kazıklanmayın, oyuna gelmeyin, istediğiniz rami takabilirsiniz.

    Daha öncede yazdım mac'lerin pc lerden tek farkı bios'u oununda ram ile bir alakası yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreampowder

    arkadaşlar "mac rami" diye birşey yoktur, bışuna kazıklanmayın, oyuna gelmeyin, istediğiniz rami takabilirsiniz.

    Daha öncede yazdım mac'lerin pc lerden tek farkı bios'u oununda ram ile bir alakası yok.

    +1 Üreticilerin pazarlama taktiğidir. Ben hep Vatan'dan aldım hiçbir sorun yaşamadım. Kingston tercih edebilirsiniz...
  • Bu başlıktan devam etmek istedim sizdeki mac'lerde HDD nedir acaba bendeki standart 320gb 5400 rpm bir disk...

    Eski hp notebook'uma 320gb almıştım 7200rpm performans artısı inanılmaz oluyor....


    Acabah o HDD'yi taksam nasıl olur yeni mac'ime... 8gb ram ile birlikte çok iyi olur gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carmelo_Anthony

    Bu başlıktan devam etmek istedim sizdeki mac'lerde HDD nedir acaba bendeki standart 320gb 5400 rpm bir disk...

    Eski hp notebook'uma 320gb almıştım 7200rpm performans artısı inanılmaz oluyor....


    Acabah o HDD'yi taksam nasıl olur yeni mac'ime... 8gb ram ile birlikte çok iyi olur gibi

    7200 RPM 2,5'' disk takabilirsiniz sorun olmaz WD veya Seagate önerilebilir. Hemde baya iyi olur ama SSD takarsanız çok daha iyi olur
  • evet 5400 ile 7200 rpm arasında hissedilir bir fark olmaz.
    farkı hissetmek için SSD almanızı tavsiye ederim.

    ram için ben corsair mac ram aldım tanesi 50 liraya. vatan bilgisayardan. bence daha fazlasını ödemeyin. ram yükseltmesi yapmadan önce araştırmalarım sonucunda kingston için sorun çıkaran cihazların olduğunu okumuştum bazı forumlarda. tabi sorunsuz çalışan cihazlar çoğunluktadır.
  • Sıradan oyunlarda bile acaip kasılıyor makina, hemen fanlar devreye giriyor acayip derece de ısınıyor alet. 8gb corsair ram var makinemde amma ve lakin hala kasıyor. SSD ile bir nebze de olsa kasılmayı önleyebilir miyim ?
  • Ram alırken MHz frekanslarına dikkat edin destekelenen en üst seviyeyi alın sorun yaşamassınız. Mac için üretilen özel bir ram çeşidi yoktur.
  • 7200 hdd ile 5400 arasında ciddi performans farkı oluyor ne derseniz deyin... Özellikle programalrı açarken sistemi ilk açarken çok fark ediyor... Eğer photoshop vs gibi programlar kullanıyorsanız çok fark edecektir.... SSD'lerin hızını tutamaz ama masaüstü performansı verebiliyor sonuçta

    Bu arada bende ram alıp ram hdd ikilisini aynı anda değiştirmek istiyorum.... Bakalım önümüzdeki ay bakıcam oa da artık....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loth

    Sıradan oyunlarda bile acaip kasılıyor makina, hemen fanlar devreye giriyor acayip derece de ısınıyor alet. 8gb corsair ram var makinemde amma ve lakin hala kasıyor. SSD ile bir nebze de olsa kasılmayı önleyebilir miyim ?

    120 GB SSD ve 8 GB RAM'li 13 inç Early 2011 Pro makinam var. Oyun oynarken pek bir etkisi olmadı açıkcası ama eskisine nazaran daha az ısınıyor. Isınmasını istemiyorsan da altına soğutucu takviyesi yaptın mı ısınma problemi kalmıyor. Alimünyum kasanın etkisiyle makina rahatlıyor. Fan her daim rölantide.
  • Hangi soğutma ünitesini önerirsin mesela ? Bazı ürünler alt alüminyum tabakayı çiziyor, bazılarının fanları pek uygun değil. Yabancı forumlarda yaptığım araştırmalarda soğutma ünitelerinin çok bir fark yapmadığını yazmışlar, açıkcası herkes farklı bir şey söylüyor. Kimisi oyun için uygun olmadığını söylüyor o vakit neden ati 6770 ekran kartı koysun apple ? bence bu modellerin kronik sorunu bu, ve ilk defa bir apple ürününden memnun değilim değilim verdiğim paraya pişman oldum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.