Şimdi Ara

Macbook'um öldü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 17 inç, mid 2010 macbook'um var. 1 sene once fanından sesler gelmeye başladı, gittim bilgisayarcıya değiştirttim, yine aynı sesler var. Sonra sierra güncellemesi geldi güncelemeyle acayip yavaşlama başladı. Temiz formatla el capitan'a döndüm biraz düzeldi. Sonra bataryası şişti. Bilgisayarcıya götürdüm, bataryayı çıkarttım. Prize bağlı kullanıyorum. Son olarak da 1 hafta önce donmalar başladı. Torrent açınca, dosya taşımaya kalkınca falan donuyor. Tek çözüm hard reset. Yeniden format atayım dedim ama smart hatası veriyor. Yani hard disk ölmüş, bir an önce yedekleyin, yenisini alın anlamına geliyor.

    Şimdi bunların alayını değiştirtsem bana 1000-1500 civarı bir masraf olur. Ama anakart, ekran kartı falanda 7-8 yıllık oldu artık. Onların da ölmesi yakındır diye düşünüyorum.

    Parça değişikliğine mi gitmeliyim yoksa yeni bir mac'in zamanı gelmiş mi? Çok kararsızım.







  • Bugün deniz teknolojiden fiyat bilgisi aldım.

    Fan-120
    Hard disk-350
    Batarya-500

    Kargosuydu falan en az 1000 tutar. Dediğim gibi 7 yıllık alet. Ben bunları yaptırsam başka bir yerden sorun çıkarmayacağı da kesin değil. O kadar süre fan bozuk kullandım ısıdan ekran kartının da son dönemleridir diye düşünüyorum. Çok kararsızım yaptırsam mı yoksa yeni mac mi alsam?
  • Bence gidin bir SSD alın deneyin, HDD'iniz ölmüş gibi duruyor sadece, SSD ile de çok hızlanır bilgisayarınız.
  • bencede ssd alın. ilerde pc değiştirsenizde ssdyi yine kullanırsınız hemde hızlanma sağlarsanız. extra bir harcama yapmaya gerek yok gittiği yere kadar kullanın
  • Bence kullanım ömrünü tamamlamış artık, yaptıracağınız parçalar ilk gün ki performansı vermeyebilir.

    Benimde şuan kardeşime kullanması için verdiğim 2010 model hp bu şekilde, ömrünü tamamlamak üzere. Yeni bir bilgisayar almak daha doğru olacaktır artık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mac ler asla ölmez.hep kalbimizde yaşarlar.Şaka bir yana bence değiştirme zamanın gelmiş.yedi yıl olmuş.
  • Dostum 7 sene elektronik bir cihaz icin uzun bir sure..

    Yaptirabilirsin ama tekrar bozulmayacaginin garantisi yok..

    Yeni bir bilgisayar almak daha mantikli bir secenek gibi duruyor.
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Ben de artık öldüğünü düşünüyorum. Normal bir mac tamircisini arayıp fiyat aldım 1000 dediler. Herhalde apple a yollasam 2000 tutar hiç gerek yok.

    Ben bu macbook'u 5000 e almıştım. Şimdi macbook pro'lar 10.000 civarında geziniyor. O kadar para verecek durumum yok. 21.5'inç 2.6 ghz imac arıyorum bakalım. şöyle 5200'e falan denk getirirsem hemen alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.