Şimdi Ara

MAF Sensör Temizleyici Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.hepsiburada.com/liqui-moly-hava-akismetre-temizleyici-200-ml-p-HBV0000068ZVX?magaza=TURKOIL%20MARKET


    Bu ürün veya muadili bir ürün kullanıp MAF sensörü temizliği yapan var mı? Aracın çekişinde bir değişim yaşadınız mı? Bir de bu ürünlerin bozduğu sensör hikayesi duyan var mı hiç, durduk yere bin küsür lira çıkmasın cebimizden.








  • Liqui Moly'nin oto boka sprey çıkartması bazen beni kıllandırmıyor değil.


    Daha önce bu tarz bir sensör temizleyici kullanmadım fakat genelde bu işi balata spreyi ile yıllardır yapıyorum en ufak sorun yaşamadım.

  • hocam, bu sensörün basit olanı var kompleks olanı var ve maf sensörleri balata spreyi ile temizlenmez. neden temizlenmez internette çok detaylı açıklanmakta. yanlış anlamayın başka araçta yaparsınız sensör bozulur vs. sensör içindeki kılcal telleri kopartıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.ksk

    hocam, bu sensörün basit olanı var kompleks olanı var ve maf sensörleri balata spreyi ile temizlenmez. neden temizlenmez internette çok detaylı açıklanmakta. yanlış anlamayın başka araçta yaparsınız sensör bozulur vs. sensör içindeki kılcal telleri kopartıyor.

    Bütün ürünler baz olarak temizleyici olarak geçer. Yanlış bir şekilde temizlerseniz hepsi bozabilir. Sanayide herkes balata spreyi ile temizliyor. Bunlara para tuzağı diyorlar..

  • İzopropil alkol nötr bir malzeme daha mantıklı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.ksk

    hocam, bu sensörün basit olanı var kompleks olanı var ve maf sensörleri balata spreyi ile temizlenmez. neden temizlenmez internette çok detaylı açıklanmakta. yanlış anlamayın başka araçta yaparsınız sensör bozulur vs. sensör içindeki kılcal telleri kopartıyor.

    Yıllardır bir çok araçta yaptım bir sorun yaşamamıştım sanırım ben kompleks olanına denk gelmedim. Bundan sonra dikkat etmekte fayda var o zaman en basit sensör olmuş 300-400TL bu devirde can yakıyor.

  • Yağsız kontak spreyi daha zararsız.


    Ek: Eğer problem çıkarmayacaksa bazı araçlarda kullanıcıya göre oluşan ayarın sıfırlanması için akü + kutup başınını 15-20 dk kadar sökülmesi de yararlı olabilir.

    Becerebilen varsa MAP sensörünü de temizlesin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 18 Temmuz 2021; 4:43:30 >
  • Ben kullanmıştım liqui moly'nin ürününü. Bir şikayetim yoktu, kirlenmiştir belki diye temizledim. Hiç bir değişiklik olmadı.

    Eğer hava filtresini düzenli değiştiriyorsanız ekstra bir temizliğe gerek yok.

  • MAF en iyi IPA ile temizlenir. Spreyle MAF temizliği olmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    MAF en iyi IPA ile temizlenir. Spreyle MAF temizliği olmaz.

    Alkolü bulabilecek durumda değilim, bir kaç kere başka işler için aramıştım ama bulamadım. Spreyle temizlik neden olmayacağını düşünüyorsunuz? Ben hep kaliteli filtre kullanırım o kadar fazla bir kirlilik yok sadece üstündeki 12 yıllık tozu atmak istiyorum.

  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

    Uygulama hatalarından dolayı.

  • bas balata spreyini gitsin. bir kez motor temizleme spreyiyle yapmıştım bir sorun çıkmadı. mühim olan yağsız ve yapışkanımsı bir şey olması.

  • Geçen ay kendim temizledim. Motor ışığı sabit ve yay ışığı yanıp sönüyordu. Saf alkol bulamadım. Arabada kolonya vardı. söktüm parçayı kolonya ile yıkadım kurudu. parçayı taktım. 15 dk araçla dolaştım arıza ışıklarının hepsi söndü. obd kontrol ettim hata yoktu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Q6600

    Geçen ay kendim temizledim. Motor ışığı sabit ve yay ışığı yanıp sönüyordu. Saf alkol bulamadım. Arabada kolonya vardı. söktüm parçayı kolonya ile yıkadım kurudu. parçayı taktım. 15 dk araçla dolaştım arıza ışıklarının hepsi söndü. obd kontrol ettim hata yoktu.

    Balata spreyini bilemeyeceğim ama kolonya temizlik için çok sağlıklı değil. Esansı, boyası vs. hep sensörün üstünde kalır diye düşünüyorum.

  • İzopropil alkol en iyi temizleyici en risksiz.

    İkinci alternatif ise "Yağsız Kontak Sprey". Bu işler için yapılmış katakullisiz en güzel sprey. Anakartlarda bilgisayar bileşenlerinde elektronikte vs kullanılıyor. Araç sensörleri ve fişlerinde keza dahada güvenli yapıyor bunu. Ben maf sensörünü temizledim pek bi değişim göremedim demek ki maf sensörüm zaten temizmiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.