Şimdi Ara

Mail Server Kurulumu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendi mailserver'ımı kurmak istiyorum. Statik ip mevcut gerekli programlarıda ayarladım. Yanlız şöyle bir problem var. Satın aldığım domain'i kendi pcme nasıl eşleşiricem.Ne yapmak gerekiyor nameserver falanmı satın alıcaz yoksa aldığım domain'i kendi ipme mi yönlendirmem gerekiyor. Bu konuda izleyeceğim yolu gösterirseniz sevinirim.



  • adsl saglayıcından IP sattın alman gerekıyor.
  • bilmiyorsan yorum yapma arkadaşım statik ip mevcut yazdım okumadın galiba
  • domain panelinden alt name server kaydı oluşturman gerekiyor. ns1 ve ns2 olarak kendi dış statik ip ine alt name server oluşturuyorsun. Daha sonra domainini bu oluşturmuş olduğun alt name server a yönlendiriyorsun. Sonra kendi modeminde ihtiyacın olan portları makinana yönlendiriyorsun. Aynı zamanda 53 portunu da yönlendirmen gerekiyoır. Sonra kendi makinana dns server artı mail server ını kurup kullanıyorsun.

    Not: Eğer dışarıda dns kayıtlarını tutmak istersen kendi makinana dns server kurup 53 portunu yönlendirmene ve alt name server oluşturmana gerek yok. bir hosting firmasından dns hosting al. Onların sana verecekleri ns lere domainnini yönlendir. Daha sonra dns hosting firmana a ve mail kaydını senin dış statik ip ne yönlendirmelerini istemen yeterlidir.
  • ns kayıtlarını oluşturdum dediğin gibi şimdi yönlendirmesi kaldı sadece. Teşekkürler ilgilendiğin için.
  • rica ederim. kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeQuietDark

    Kendi mailserver'ımı kurmak istiyorum. Statik ip mevcut gerekli programlarıda ayarladım. Yanlız şöyle bir problem var. Satın aldığım domain'i kendi pcme nasıl eşleşiricem.Ne yapmak gerekiyor nameserver falanmı satın alıcaz yoksa aldığım domain'i kendi ipme mi yönlendirmem gerekiyor. Bu konuda izleyeceğim yolu gösterirseniz sevinirim.


    domain firmasıyla görüşüp direkt ip adresine yönlendirme talep edebilirsiniz... bunu firma yaparsa siz hiç uğraşmassınız ns oluşturmak vs işiyle...




  • Arkadaşım soru sormuşsun ucu açık sunucun windows mu linux mü exchange mi nedir? Gerekli programları hazırladım diyorsun. Hazır olsa zaten mail sunucun çalışırdı. ayrıntılı yardım istiyorsan daha fazla şey anlatman lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.