Şimdi Ara

makinam kendiliğinden geri açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm.benim makinadaki sorun,kapattığım zaman kendiliğinden geri açılıyor genelde yardım ederseniz sevinirim.p4 kullanıyorum ve 56kmodem telefon hattına bağlı değil.



  • selamlar. sorun anladığım kadarıyla şebekeden kaynaklanıyor. doğru topraklama olmazsa bu durumda şebekedeki dalgalanma bilgisayarın açılmasına sebep olabilir.

    kurtulmak istiyorsan ya bilgisayara gelen prize toprak çektir veya bilgisayarla işin bitince fişi çek yada evine bi regülatör al.
  • Sorun BIOS'daki After Loss Power seçeneğinde. POwer Management seçeneği altından bulabilrisin. Sendeki seçenek Last State veya aynı anlama gelen bir seçenekte şu an. Onu Stya Off veya OFF yaparasan sorun düzelir. Ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi şebekede şiddetli dalgalanmalar varsa toprak değil Nötr hattını kontrol ettir. Yani buzdolabın bile çalışmaya başladığında lambalar sönükleşiyorsa Nötr problemi var demektir ve bu ciddi sorundur. Evdeki tüm cihazların tehlike altında da diyebilrim.
  • Kardeşim bak ben teknik servis elemanıyım. Geçenlerde böyle bir sorunla karşılaştım. Çözümüde şöyle bu ön panel led leri varya anakartın üzerine takılı olan küçük ledler. İşte o ledlerden reset olanı ters takılmış olabilir. Onu düz tak ondan değil ise M/B SW yani power button olanı ters olabilir belki ne alaka diyeceksiniz ama ben reset ledi düzelttim sorun çözüldü. Bence dene bios ile uğraşma çünkü öncelikle bende bios ayarlarını default edip gerekli ayarları yapmıştım ama sorun çözülmüyor. Bunu dene bence.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: corleone81

    Kardeşim bak ben teknik servis elemanıyım. Geçenlerde böyle bir sorunla karşılaştım. Çözümüde şöyle bu ön panel led leri varya anakartın üzerine takılı olan küçük ledler. İşte o ledlerden reset olanı ters takılmış olabilir. Onu düz tak ondan değil ise M/B SW yani power button olanı ters olabilir belki ne alaka diyeceksiniz ama ben reset ledi düzelttim sorun çözüldü. Bence dene bios ile uğraşma çünkü öncelikle bende bios ayarlarını default edip gerekli ayarları yapmıştım ama sorun çözülmüyor. Bunu dene bence.


    Resetin led i olmaz "switch" i olur, power switch i düz veya ters takmak hiçbirşey değiştirmez. switch' in polaritesi yoktur. Yanlış bilgilerle insanları yönlendirmek çok çirkin.Ama en çok teknik servis elemanı kısmına güldüm, yazık...




  • switch ler bilgisayarın kendi kendine açılmasına sebep olmaz. bencede yanlış bilgi. evdeki elektrik aksamının bozukluğundan oması kuvvetli ihtimal. ayrıca bilgisayarının içerisinde salına salına dolaşan ide kabloları da buna sebep olabilir. ama sen istersen bir virüs taraması yap.
  • Arkadaşlar bakın tamam sw yerine led demiş olabilirim ama yanlış bilgi değildir. Bizzat bu şekilde çözdüm. Amacım yanlış bilgi vermek değil sadece çözdüğüm bir sorunu paylaşmaktı. [Tifosi] arkadaş sözüm sana gülmene gerek yok. Ben bir iddiada bulunmadım. Tek.Serv. çalıştığım doğru ama kimseye yanlış bilgi vermedim. Daha önce bu şekilde çözüldüğünü duymamış olabilirsin ama ben bu sorunu alakasızda olsa mantıksızda gelse bu şekilde çözdüm. Yok en çok da Tek.serv. kısmına güldüm yok şurasına burasına güldüm diyerek insanları aşağılamaya çalışmayın. Kimse gözü ile görmediği birşeyin aksini iddia edemez. Ayıptır. Amacım kavga etmek, tartışma yaratmak değil sadece başıma gelen birşeyi paylaştım. Ama sizde fikirlerinizi söylemişsiniz, saygı duyarım onlarda sizin fikirleriniz. Denemeden kimse olmayacağını iddia edemez.
  • arkadaşlar sorunu hallettim. BIOS üzerinde Power Management'i biraz kurcalamam yeterli oldu..!
    yardımlarınız için teşekkür ederim..!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.