Şimdi Ara

Makro fotoğrafcılık hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Makro fotoğrafcılık için neler önerirsiniz? Elimdeki Samsun NX300M ile hangi aksesuarlar doğru seçim olur? Birde fotograf makinasını mikroskop'a bağlamak için bir aparat var mıdır? yada buna benzer ne yapılabilir. Sadece lens değiştirerek sanırım mayt vs börtü böcek tarzı minik canlıları çekemem?

    Bir de şu ürün hakkında bilgisi olan var mı acaba? İlanda belirtildiği kadar detaylı makro resim çekilebilir mi (özellikle sinekle ilgili resim gerçekten bu ürünle mümkün olabilir mi yoksa pazarlama taktiği mi?)
    http://urun.gittigidiyo...close-up-lens-132839503 fiyatı nasıl almaya değer mi?

    Konuyla ilgili en ucuz çözüm sanırım Close Up lens ler. Bunlardan almayı da düşünüyordum. Birde ters bağlantı apartı siparişi verdim elimde bulunsun:)

    Bu close up lenslerden +1, +2, +4,+10 şeklinde setlerden mi almak mantıklı (toplamda +17 yapıyor hesaplaması böyle ise) yoksa 2-3 tane +10 alıp işin içinden çıkmak mı mantıklı? yani 2 tane +10 bile alsan 4 lü setten yüksek bir + değer ortaya çıkıyor fiyatıda hemen hemen kafa kafaya? yoksa bu 1,2,4,10 sıralamasının özel bir durumu mu var (yani nesnenin görüntüsünün bozulmadan daha stabil bir şekilde görünmesi için bu şekilde bir derecelendirme mi yapılmış?

    Not: elimdeki tek objektif Samsung NX18-55mm OIS Zoom objektif. (bu makro olayına bu lens artı yukarıda bahsettiğim ürünlerle girersem güzel sonuçlar elde edebilir miyim?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatality-one -- 11 Kasım 2014; 16:05:57 >







  • Close up lensler sağlıklı olmaz, çamur gibi imaj alırsın, hele ki üstüste takarsan durum daha da beter olur. Raynox dcr 250 bu konuda oldukça basarili, ama fiyatı da Ona göre tuzludur biraz.
    Makro için en ucuz ve etkili çözüm, bana göre eski manuel bir lens alıp uzatma tüpü yada ters bağlama aparatı ile kullanmaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 13 Kasım 2014; 11:10:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Makro ray hakkında"



     Makro fotoğrafcılık hakkında yardım
     Makro fotoğrafcılık hakkında yardım
     Makro fotoğrafcılık hakkında yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatality-one -- 24 Kasım 2015; 0:11:32 >




  • O şey ne bilmiyorum ama öle bişeler bakmıştım bi ara hatırlıyorum.
    Macro lens
    uzatma tüpü
    ters bağlantı

    3üde işe yarar. makinende muhtemelen kit lens varsa 18-55 yani,ortalama 15 liraya bi ters bağlama kiti alarak rahatlıkla makro çekebilirsin.
  • 2. el olarak vivitar 55mm f3.5 macro almak en mantıklı çözüm olur . makinenizde focus peaking var . manuel lens kullanımı da oldukça kolay .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.