Şimdi Ara

+++ MAKYAJLI YENİ QASHQAİ 2017 +++ (164. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.349
Cevap
79
Favori
383.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2018 MODEL 1.2 benzinli 15 bin km deki bir aracın devir saatinin dalgalanması normal değil. Genellikle bu durum dizel araçlarda görülür. Sizin aracınızda başka sıkıntılar olsa da, devir dalgalanması hava filtresi tıkanıklığı sebebiyle olabilir. Zaten bakım zamanı gelmiş.

  • taydin66 T kullanıcısına yanıt

    Taner Bey

    Nissan Yetkili servisinin "qashqai araçların avrupada bakım peryodları 30 bin km de bir olduğu için orada yağlı orijinal hava filtresi takılıyor ama burda yol ve trafik şartlarından sebep her 10 bin km de bir bakım olduğu için noypa filtre oldukça yeterli" argümanını mantıklı buluyor musunuz ? yol ve trafik ne kadar kötü olabilir ki aynı araç için bakım aralığı 1/3 olsun! Bu, motoru aynı olmasına rağmen kadjar her 20 bin km de bakıma girerken qashqai araçların 10 bin km de bakıma girmesini servisin açıklayamamasına benziyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robalo -- 5 Temmuz 2021; 20:21:53 >
  • robalo R kullanıcısına yanıt

    Yaptığım videolarda zaten bu saçmalığı dile getirdim. Avrupanın bir çok ücra şehrinde yada kent kırsalından ülkemiz yolları hiçde farklı değil. neredeyse aynı. Sadece istanbul için trafik koşulları kötü olabilir. bu km farkı sadece servislere çok para kazandırmak için yapılan bir düzen. Ayrıca yağlı tip hava filtreleri dizel araçlarda sıklıkla tercih edilir. Çünkü dizel araçlar fakir karışımda çalışır yani bol hava girişi az yakıt. Bunu sağlayan filtrede yağlı tip viskos filtrelerdir. Ancak Yurdum sanayisinde kuru tip filtreye wd 40 sıkarak aklınca yağlı tip yapan çakal ustalardan da uzak durum.

  • taydin66 T kullanıcısına yanıt

    Çok haklısınız Taner bey. 3 yaşını dolduran araçlara yapılan servis kampanyası için istanbulda 5 nissan bayisi aradım. Değişecek olan parçaları tek tek söyledim ama aldığım fiyatların 5 i de farklı. Nissan parça fiyatı liste fiyatıdır ve her yerde aynıdır diyorlar ama inanın o bile ayrı! Hatta araç garantideyken takılan filtre yağlı filtre ama şimdi 3 yaşını doldurduğu için garanti kapsamı dışında ve noypa filtre takıyorsunuz. Bu filtre de kuru filtre diyorum. "Hayır, garantide iken taktığımız orijinal filtre de kuru" diyen mi ararsınız yoksa aradaki fiyat farkını sorgulayınca "işçilik ücretlerinden kısmışlardır yada kullandıkları yağ ucuzdur. Oradan farkedebilir" diyeni mi!!!Bunlar güya yetkili bayi ve güya kampanya fiyatı her yerde aynı!! Dizel aracın yağ filtresi için "şu makara şeklinde kağıt olan değil mi?" diye soruyorum ve "hayır, dış aksamı metalik olan yağ filtresidir" deniyor!!!


    Ben bunları sizin videolarınızdan öğrendim ama müşteriye bilgi veren bayii yetkilileri öğrenememiş mi ne!


    1.5 sene de 6bin km anca yapmışım aracımla..Bakım yapılırken orijinal hava filtresi temiz ise değiştirmesem daha iyi değil mi ? Bu parçaya bi bayi 175 TL diyor.. Öteki 250 TL...Hayatımda böyle kafa karışıklığına sebep olan firma görmedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robalo -- 7 Temmuz 2021; 18:12:32 >




  • robalo R kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınıza katılıyorum. hatta az bile yazmışsınız. Bilinçli kullanıcı karşılarına çıkınca hepsi farklı farklı saçmalamaya başlıyor. Ben bu servis piyasasında müşteriyi doğru bilgilendiren bir firma görmedim. Sanayidekiler orijinal diye orijinal markaların sahte olanlarını takar, yetkili servise gittiğinizde oda cebinizdeki parayı çalar. Hepsi ayrı terane.

    yağlı tip viskos filtreler 6 binde falan şehir içi kullanımında dolmaz kirlenmez. Hava TUTMAYIN. Sadece temiz bir boya fırçası ile aralarını elinizle açtırarak kapa kirleri temizleyin. Tozlar zaten yapışacağı için kuru tip filtreler gibi tersten hava vurduğunuzda temizleyemezsiniz aksine gözeneklerdeki yağları uzaklaştırırsınız daha kötü olur.

    Yag filtresini mutlaka yetkili serivsten alın.

  • Noypa ucuz ama bana sanki garantide kullanılan ürünlere göre çok fark etti gibi kalitesi düşük gibi aracin çalışması sesi biraz değişti gibi.Ben de servisten orjinal parasını verip de yapım dedim yok dediler bilemedim.Cok memnun kalmadım yağı da çok begenmedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taydin66 T kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim Taner bey. Hava filtremi çıkarıp bi bakacağım. Büyük ihtimal dediğiniz gibi kirlenmemiştir bile 6 bin km şehir içi kullanımında. Servise götürdüğümde de hava filtresi kalsın dokunmayın diyeceğim. Motor yağı için bazı bayiler shell yada mobil kulanıyoruz diyorlar. Mobil olanı mı tercih etmeliyiz sizce ?

    Gerçi değişim yapılırken yanlarında olmayacağımız için mesela Castrol yağ koyup evet istediğiniz gibi mobil yağ koyduk da diyebilirler. 5W30 dpf tam sentetik mobil marka yağın litresi için 90 TL diyorlar. Benim anladığım en büyük kar motor yağı değişiminden geliyor. Bahsettiğim yağın 5Lt fiyatı daha düne kadar yetkili distribütor internet satış mağazında 250 TL küsur idi daha şimdi yeni 320 TL küsur olmuş! Aynen dediğiniz gibi servis paramızı çalma peşinde. Ama bile bile gideceğim çünkü aracımı satmak istediğim zaman, sadece yetkili servisde işlem görmüş araç olmasının bana getirisi olacağını düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robalo -- 12 Temmuz 2021; 23:44:17 >




  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Servisler garanti kapsamında ya da garanti bitiminde hep aynı yağı kullanıyor.

    İşçilik de aynı. Tek fark orijinal filtre seti ile Noypa filtre seti.
    Noypa'da da yağ ve yakıt filtresi orijinal. Onların Noypa olanı yok. Sadece hava ve polen filtresi farkı için resmen 2-3 katı fiyat farkı çıkıyor.


    Yağ konusu Nissan servislerinde ayrı bir garabet. Bayi hangi marka yağı tanker/varil usulü aldıysa onu kullanılıyor. Yağın açılma tarihi vs belli değil.
    İnşallah sertifikasyon sınıfı uyumludur. Orijinal yağ ya da araca özel açılan , üretim tarihi belli 5 lt + 1 lt şeklinde kutulu yağ kullanan Nissan servisi duymadım. Ama parayı alırken bu şekilde yağ fiyatından daha fazla para istiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky_lark1923 -- 13 Temmuz 2021; 20:29:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • robalo R kullanıcısına yanıt

    yetkli servis mobil yada shell kullanmaz. Nissanın onay verdiği yağ castrol.

    5W30 DPF li(bir kaç farklı versiyonu var ACEA C4 olanı kaliteli) tam sentetik

  • taydin66 T kullanıcısına yanıt

    Demek ki ısrarla "biz mobil yağ kullanıyoruz" demeleri de yalan!! Taner bey, büyük ihtimal biliyorsunuzdur. Sadece nissan araçlara hizmet veren Niscar diye bir özel servis var. Ben Eyüp den geçerken gördüm. Burasının verdiği hizmet ile yetkili servisin kampanya adı altında verdiği rutin hizmet arasında kalite olarak bir fark var mıdır sizce ?

  • robalo R kullanıcısına yanıt

    Firma hakkında bilgim yok. Ama üstüne basarak tekrar söyleyeyim. Nissan servisleri castrol kullanır Piyasada her yerde sahte yağlarla doludur. Bu sebeple eğer castrol alacaksanız castrol web sitesinde adı yazılı olan yetkili distiribitörden yağ alınız.

  • 2020 1.3 tekna aracımın ilk bakım zamanı gelmek üzere. Henüz 5 bin km oldu ama 1 yıl dolacak yakında. Bulunduğum şehirdeki yetkili servis 1800 tl fiyat verdi. Özel nissan servisi ise 600 tl. Deger mi sizce? Zaten 2 yıl sonra garanti bitecek. Alan herkes yetkili servise mi gidiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aracımı alalı 3 sene oldu ve bu sene garantisi bitti. Bitene kadar da servise götürdüm. Allah korusun mekanik bir arıza meydana gelir ve garantiden mahrum kalırsınız ve sonra çıkan fiyat karşısında çok üzülürsünüz.

    Garanti bitene kadar servise gitmenizi tavsiye ederim. Sonra nereye isterseniz gidin tabi ki ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 0 km 1.3 benzinli tekna araç aldım, ilk tescil tarihi üzerinden bir yıl olacak önümüzdeki hafta. araç 78 km de şuanda.

    Önümüzdeki hafta bakıma götürmeyi düşünüyorum, garanti için yetkili servise.

    bir öneriniz var mı?

    araba bir sene boyunca yattığı için filtreler vs değişmese olur mu ?

    tahminen ilk bakımda ne kadar ücret çıkar.

    istanbul anadolu yakası en uygun fiyat veren servis hangisi ?


    cevaplar için şimdiden teşekkürler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: thsn_can

    2020 0 km 1.3 benzinli tekna araç aldım, ilk tescil tarihi üzerinden bir yıl olacak önümüzdeki hafta. araç 78 km de şuanda.

    Önümüzdeki hafta bakıma götürmeyi düşünüyorum, garanti için yetkili servise.

    bir öneriniz var mı?

    araba bir sene boyunca yattığı için filtreler vs değişmese olur mu ?

    tahminen ilk bakımda ne kadar ücret çıkar.

    istanbul anadolu yakası en uygun fiyat veren servis hangisi ?


    cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    Tescile göre bakım olmaz aldığın tarihten itibaren garanti başlar aracini boşuna götürme aldığın tarihren itibaren 1yil ya da 10 bin ya da benzinlilerde 15 bindi sanırım hangisi dolarsa gotur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thsn_can kullanıcısına yanıt

    Eğer doğru anladıysam araç 2. el sıfır kilometre yani plaka 1 yıl önce takılmış. Dolayısıyla ruhsat verildiği tarihten itibaren garanti başlar. Kilometre yapmamış olsanız da 1 yıl dolduğunda bakım zamanı gelir.

  • umuttacir U kullanıcısına yanıt

    Evet umut bey plaka takılmış 1 yıl önce dediğiniz gibi kapalı garajda yatmış 1 sene. araç 78 km oldu servise gittim salı günü.

    hava filtrelerini değişmediler temiz olduğu için sadece yağ ve yağ filtresi değişti.

    2020 modellerden itibaren benzinlilerde de partikül filtresi koymuşlar. bi şişe de partikül temizleyici itelediler.

    check up vs yaptılar. totalde 1200 gibi bi ücret ödedim.

  • bu aracın bakım aralığı dizelde 10 bin benzinlide 15 bin km midir arkadaşlar?


    Tucson satıp şerit takip adaptif cc olan bir araç almak istesem QQ mu daha iyi olacak 3008 mi onu düşünüyorum da!

  • aracın yakıtına göre belirttiğiniz bakım aralıkları doğru. Aslında bize dayatılan şekli ile doğru. hepimizin bildiği üzere aynı motora sahip dizel kadjar da bakım 20 binde bir. Aradaki fiyat farkını sizin için önemli değilse QQ yerine 3008 alınabilir.

  • arkadaslar merhaba qashqai 1.3 edc midnight edition paketini begendim

    artilari eksileri nelerdir

    tavsiye eder misiniz

    bu dolulukta bu fiyata baska araclar var mi

    yeni qashqai yi beklemekte fayda varmi

    ne dersiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.