Şimdi Ara

Marea Araca Park Sensörü Takma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 50 tl'ye almış olduğum ve oto elektrikçisinin 30 tl takma ücreti istemesi üzerine ürünü kendim montajladım.
    Gerekli Malzemeler 1 adet arkadaş,1 adet yıldız tornavida,1 adet siyah bant,1 adet metre,1 adet matkap.
    Öncelikle ürünü arka sağ stop lambasına monte edeceğimizi unutmayalım çünkü geri vites lambası burada.Halıflex'i kaldırdığımızda lamba kısmına takılı bir jak ve bu jaka giren 4 veya 5 kablo var.İyi ama peki hangisi bu geri vites kablosu Beyaz renkli olan geri vites kablosudur.bu kabloyu biraz siyirıp park sensörünün güç kablosunun bir ucunu buraya diğer ucunu şasiden alacağımız için oradaki herhangi bir vitaya baglıyoruz çıkmaması için iyi baglıyoruz. Daha sonra sağlama yapmak için led ekranını park sensör kutusuna takıyoruz ve marj bölümüne kadar kontağı çevirip geri vitese atıyoruz ve sensör çalışıyor.Eğer çalışmazsa şasiye doğru bağlantı yapmamışsınızdır.Herşey normalse artık tampon da nerelere sensör başlarını takacağımızı ayarlamaya geldi.
    Öncelikle tamponu ilk takacağımız yerden son takacagımız yere kadar ölçüp,çıkan sonucu 3 bölüyoruz sonrada ortada yer alan soldan 1.,2.,3., diye sıraladığımız 2. yerden belli bir cm sola,belli bir cm sağa ölçü alıyoruz buda bizim 2. ve 3. sensör başarını takacağımız yerleri belirliyor.benim ölçülerim hatırlamıyorum ancak en baş ölçü almaya arka tamponda sağ ve solda bulunan sis reflöktörlerin(kırmızı şerit) ortasından diğerinin ortasına kadar ölçüp, hızalamanızı yapın(tahminen 128cm) daha sonra tercihen şarzlı matkap ile sensör kutusunun içerisinden çıkan başlığı kullanarak belirlenen noktaları deliyoruz.
    A-B-C-D olarak isimli olan sensör başlarımızı sıralamaya göre takıyor ve tampon içerisinden sağ çamurluk altına kadar getiriyoruz.(kabloları altta klips ile sıkıştırmamız daha sağlıklı olur) Tampon altında sağ çamurluk hızasında delikten içeriye kabloları uzatıyoruz ve buradan da ilgili yerlere takıyoruz(A-B-C-D)
    Sıra geldi sensör kutusunu monte etmeye onuda hemen sağ tarafda bulunan halıflex kaldırdığımızda çok rahat bir şekilde görülen yere bir sağ kulpundan bir sol kulpundan klips ile sıkıştırarak sağlamca monte ediyoruz.
    Son olarakda led ekranını ön tarafa taşıma.
    Benim yöntemim şu şekilde oldu led ekranı ön tarafta döşün orta hızasına,gelecek şekilde hazırlayıp kabloyu cam kenarına sıkıştırarak sağ taraftan torpida kenarında- ön kapı altından-arka kapı altında-sağ arka koltuk kenarlığını yıldız tornavida ile söküp altından-sağ koltuk kenarından arka tarafa oradandan sensör kutusuna bağlıyoruz.

    Not:Resim koyamadığım için özür deilrim.Kelime düşüklükleri için özür dilerim.Sorularınıza elimden geldiği kadar yardımcı olurum.







  • Arkadaş sağol anlatım için bende takmayı düşünüyorum hangi marka sensör aldın ve kullanımı nasıl memnunmusun,keşke resimde koyabilseydin.
    Aynaya takılanlardanmı aldığın marka ve isim verebilirmisin.
    Bunların 8 sensörlü olanları veya kameralı lcd ekranlı olanları var tavsiye edermisin deneyimlerinide paylaşırsan iyi olur.
  • teşekkürler anlatımın için bende merak ediyorum memnunmusun zira ben çok ses çıkardığını düşünüyorum lakin ekranda çıkan kaç cm kaldığını göstermesi çok güzel bi uygulama.
  • Anlatım için teşekkürler dostum. Benim Bravaya ben de alarm takmayı düşünüyorum ama hala tam karar veremedim. Güle güle kullan bu arada.
  • http://www.hepsiburada.com/Liste/sihirli-aynaaynadan-kontrollu-guvenli-park-sensoru-4-lu-341467/productDetails.aspx?productId=otm341467&categoryId=20024957

    Arkadaş sağol anlatımından çok faydalandım bende üstteki linkde verdiğim park sensörünü alıp taktım çok güzel oldu.Geri vitese takınca aynada sesli ve renkli ışıklı görüntü beliriyor ve park etmek arkaya yanaşmak artık kolaylaştı birinin yardımı olmadan sile sile park edilibiliyor.
    Montajınıda arkadaşın anlattığı gibi yaptım.Tarifleri ölçüleri gayet güzel vermiş sağolsun.
    Aynadan kontrol daha güzel durdu.
    Yalnız bende resim ekleyemedim.Resimlerini çektim ama siteye yükleyemedim.
    1. mesajdakileri yazdırıp tek tek uyguladım ve sonuç tamam.




  • Yararlı Olabildiyse anlatımım çok sevindim.Aldığım park sensörü markası ile iligli Msjlarınızı geç gördüm kusura bakmayın.Benim aldığım "Rotacar Rt-233g Park Sensörü Gri Renk 4 Sensörlü Digital Slim Led Ekranlı" fiyatı ise 47 TL memnunmuyum diye sorarsanız 10/6 paranız varsa daha iyisini alın.Ancak çokta önemli değil diyorsanız iyibir montaj(tampona yerleştirmede kılavuzda yer alan değerleri iyi uygularsanız) ile işinizi görebilir .Herkese hayırlı sürüşler
  • Biraz hort olacak ama aynadan kontrollü takıldığında güneşlikler tam açılıyor mu acaba. Bu ayna orijinal aynadan daha büyük diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trueblueee

    Biraz hort olacak ama aynadan kontrollü takıldığında güneşlikler tam açılıyor mu acaba. Bu ayna orijinal aynadan daha büyük diye biliyorum.

    Artık aracı sattım, hatırladığım kadarı ile güneşlikler açılıyordu.
    Ama ayna üzerine ayna takıldığı için ağır geldi yerinden orjinal ayna ile söküldü pek kullanamadım ağırlığından bide aynayı cama yapıştıracağım diye çok uğraştım.
    Bana sorarsanız pek tavsiye etmem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.