Şimdi Ara

Marka Garantili Kasko Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Full kasko diye geçen kapsamli bir kasko yaptırmak istiyorum ancak bayi marka garantili kaskonuz olmaz ise serviste aracı yaptırırken işçilik farkı ödemem gerekeceği söylendi. Bu durum ile ilk defa karşılaştım. Yani full kasko yaptıracağım yetkili servis vs kapsami olan ancak kaza anında VW garantili değil diye yaptırirķen fark ödeyecegim. Bu durum hakkında tecrübesi olan var mı? Aklım çok karıştı.




  • Merhaba,

    Böyle bir şey söz konusu değil. Genişletilmiş kasko ile hem yetkili hemde özel serviste tamirat yaptırabilirsiniz. Garanti dışı kalması gibi bir durum söz konusu olamaz.
    Marka kaskoda ise, sadece anlaşmalı marka yetkili serviste tamirat yaptırabilirsiniz, dışına çıkmanız halinde %30 oranında cebinizden ödeme yaparsınız.
    Ayrıca marka kasko sunan firma sayısı hayli fazladır, bayiler 1-2 şirket üzerinden fiyat sunmaktadırlar, 30 acenteliğe sahip olduğumuz için marka kaskoda da rekabetçi fiyat sunmaktayız.

    Konu linkimize göz atabilirsiniz.https://forum.donanimhaber.com/dh-uyelerine-ozel-kasko-saglik-konut-policelerinde-ek-10-20-indirim-15-cocuk-indirimi--145838341



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigortaTower -- 3 Eylül 2023; 11:25:4 >




  • bana bugün attığı mailde benzer bi şey söylediler. benim de kafam karıştı. mailden alıntılıyorum.


    "markalı kasko sundum doğuş otolarda size işçilik ücreti çıkarmaz genişletilmiş kasko ürünleri daha uygun gelmekle birlikte doğuş otolarda işçilik ücreti çıkarır"


    ne alaka anlamadım bende bunu. genişletilmiş kaskoda da yetkili servis+anlaşmalı özel oluyor + niye işçilik ödeyelim anlamadım full kaskoda. istediğim yerde zaten muafiyetsiz yaptırabiliyoruz diye biliyorum.

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Benim de kafam allak bullak olunca mecburen Doğuştan yaptırdım daha fazla odeyip.

    Hatta Sompo yu aradım dedim bana verilen yetkili serviste onarım haklı police teklifi var. Bu durumda Doguş boyle böyle diyor. Onlarda eğer piyasa fiyatından fazla işcilik talep ederlerse farkı ödemeniz gerekir dedi. Kasko eğer marka ile anlaşmali ise problem yok. Mesela AXA, Eureko VW anlaşmalı ve onda full kaskoda işcilik farkı ödenmiyor. Zaten Doguş oto da bu kaskoların fiyaf teklifini sunuyor. Ancak Sompo mesela anlaşmalı değil. Onda işcilik eğer piyasa fiyatından fazlaysa farkı bize odetiyorlarmış. Full kaskoda böyle saçma sapan bir şey nasıl oluyor bende anlamiyorum ama ben artık düşünmeyi bıraktım :).

  • furkan1zek kullanıcısına yanıt

    sompo mu yaptırdınız yani hocam? şu an bende googleda marka kaskoyu aratıyordum. geçen sene vdf yaptırmıştım anadolu sigorta hepsi en yüksek idi bu sene aynısına 17 bin küsür çıkartıyor. anadolu sigorta şaşırmış. sompo önerdiler markalı vs diye. pazarlamacı usülü konuştular pek içime sinmedi vdf bu sefer. konut sigortası da malum depremden dolayı araştırıyorum. baya bilgi sahibi oldum. axa ya da sompo kafama yattı. konut sigortası sompo zaten ya kaskoyu dassompo yaptıracam ya da ikisini de axa gibi.


    merak ettiğim ben marka anlaşmalı diye niye kısıtlanıyorum yetkilide yaptır. olmazsa işçilik ödersiniz diye. tüm yetkili servisler muafiyetsiz yaptırsam neyin işçiliğini ödeyeceğim. bana müşteri odaklı seçenek sunuyolar gibi gelmedi. malum ekonomiden dolayı en ekonomiğini sunup müşteri kaçırmama üzerinden gidiyolar bence.

  • ben bursadayım. sompo anlaşmalı kurumlarda doğuş gözüküyor ama güncellememişler. doğuş arcaya devretti. arca ankarada var birde. ankarada yetkili servis marka anlaşmalı baktığımda arca gözükmüyor. doğuşları güncellememişte olabilirler arca olarak. arca falan telde dediler doğuş statüsünde sanırım yetkili ama kendileri bile çorba yapıyor bizim kafa karışıklığı normal.



    www.somposigorta.com.tr
    Anlaşmalı Servisler - Sompo Sigorta
    https://www.somposigorta.com.tr/anlasmali-onarim-servisleri
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Dogus un sigorta bölümü en ucuz Eureko dan teklif verdi. Onu yaptırdim. Sompo'da işcilik farkı çıkar diye mecbur kaldım. Eureko nun berbat bir sigorta firmasi oldugunu bilmemet rağmen oradan yaptırmak durumunda kaldım fiyatlar yüzünden.. Arayınca ulaşamamıştık bile.

    Marka anlaşmasını bizde ilk defa duyuyoruz. Ya yeni bir sey ya da efsane kandırıyorlar. Sompo müşteri hizmetleri bana işcilik farki çıkmaz deseydi zaten kendi sigortacımdan daha uygun fiyatla yaptıracaktım. Ancak onlar bile fark çıkar diyince yapacak bir şey yoktu. Gerci size VW marka garantili diye Sompo kasko mu önerdiler? Öyle ise daha da garip. Sompo bana VW ile anlaşmamız yok demişti. Bir teyit etme şansınız varsa güzel olur hocam.

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Bu anlaşmali servis olayı bizim işcilik farkı çıkar endişelerimizi tam gidermiyor. Çunkü Sompo genisletilmis kasko ile dogusta araci yaptirabiliyoruz evet ama iscilik farki cikabilir diyor Sompo. Bu bu arada dogus a ozel degil. VW ile Sompo anlasmali olmadigindan herhangi bir yetkili servis icin iscilik fiyat garantisi yokmus. Piyasa fiyatindan fazla iscilik talep edilirse farki siz odersiniz dedi bana musteri temsilcisi.

  • furkan1zek kullanıcısına yanıt

    yukarda anlaşmalı servislerde seçimlerde çıkıyor hocam.


    VOLKSWAGEN GENİŞLETİLMİŞ FULL KASKO SİGORTA TEKLİFİ olarak pdf yolladılar. pdfte yazan şu. haftaya arcaya gideceğim senelik bakıma. o zaman sigortayı bu sompoyu yine sorarım ordakilere anlaşma var mı vs diye.


    Marka Garantili Kasko Nedir?


    Marka Garantili Kasko Nedir?




  • markalı kaskoya seni yetkili servise şart koşuyor ancak ek teminatlar veriyor sanırım bonus olarak. sen seçemiyosun yani benim de anlaşmalı olduğum ve markanın kendi servisi dışında bi yere gidemiyosun -gidersen %30 muafiyet- ama sana ek teminatlar bonus gibi var. öyle anladım ben.

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam, bu madde açıkmış. Bu durumda bana müşteri hizmetleri yanlış bilgi verdi. Aslında Sompo'nun da marka ile anlaşması varmış. Marka garantili yaptırmanın ek teminat avantajları var ise bunları da öğrenmek lazım. Sonuçta genişletilmiş herhangi bir kaskoda da bizim bir fark vermeden aracı yaptırabilmemiz gerekiyor istediğimiz VW yetkili servisinde. Artık bir sonraki poliçe zamanı bu olayı daha detaylı araştıracağım. Şimdi kestirdik artık iş işten geçti.

  • kendim sompo sitesinden genişletilmiş kasko teklifi aldım. sitesinden alırken artı temiantı seçemiyorsun. vdf verdiğinde 4. seçenekte aracın anahtar üzerinde iken çalınması halinde teminat geçerli iken.

    Marka Garantili Kasko Nedir?

    sitesinden benim aldığım teklifte teminat dışı demiş. hadi buyur.

    Marka Garantili Kasko Nedir?
    Marka Garantili Kasko Nedir?


    benim seçtiğim paket sitesindeki volkswagen kasko ancak teklifte genişletilmiş kasko olarak geçiyor. vdfin verdiği teklifte volkswagen genişletilmiş kasko olarak ayrıyetten belirtmiş. vdf teklifinde teminat dahilinde sompo teklifinde teminat dışı ki bunlar en üst seçilen paket. imm 10 milyon seçince bu çıkıyor vw kaskoda.


    Marka Garantili Kasko Nedir?




  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Anahtarlı anahtarsız calınma durumları cok degisken. Cogu kaskoda anahtarlı calinmayi kapsamiyor. Onun teminat icinde olması güzel olurdu ama olmazsa da bence cok takilmayın zaten nadiren teminat dahilinde oluyor.

  • yok öylesine karşılaştırma yazılımı ile fark var mı diye bakarken dikkatimi çekti. aynı firmanın aynı teklifleri ama birinde teminat dışı birinde teminata dahil.

  • Sigortacınızı doğru seçin arkadaşlar. Kaç kişiye sigortacısını bıraktırttım Marka Garantili Kasko Nedir? 

    Çok absürd rakamlara kasko yapan yaptıranlar var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.