Şimdi Ara

Masaüstü PC kablosuz kullanırsam ping sorunu olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar

    Yeni fiber bağlantıya geçtim. Kuruluma gelen arkadaşlar dairedeki telefon hattı fiber kaldırmaz dediler. Yeni cat6 kablo çektiler.

    Şu anda evin ortasından cat6 kablo geçiyor. Amacım kabloyu gizlemekti fakat kapı geçişlerinde kablo ezildiği için bundan vazgeçtim.

    Şimdi ben masaüstü pc'yi kablosuz bağlanacak şekilde ayarlasam internet hızında ve pinglerde bir sorun yaşar mıyım ? Özellikle ping konusu önemli.

    Eğer kablosuz bağlantı ile kablolu bağlantının bir farkı yoksa aynı kalitede bağlantı kurulabiliyorsa hangisini tavsiye edersiniz.

    1- USB veya PCIex slotuna takılan wireless cihazlar
    2-Prize takılan cihaz ile modemi eşleştirip bunun üzerinden mi pc'ye kablo bağlantısı yapmak

    2. seçenek yine kablo bağlantısı olacak ama kasaya yakın bir noktada priz mevcut olduğundan en azından tek bir odada kablo olacak.

    Ya da matkap ile deleyim mi kapıları

    Hangisini tavsiye edersiniz ?

    Bu arada modem teknik özelliklerinden 2.4 GHz ve 5 GHz frekanslarını destekliyor.







  • Kablosuz olarak kullanmanızda bir sakınca yok.Arada kaç duvar olduğu önemli bir nokta.Ayrıca çok uzak olmamalı ki sinyal kalitesi düşmesin.
    Bilgisayar ile modem arasında 1-2 duvar varsa kablosuz bağlantı kullanabilirsiniz.Daha fazlası için kablolu bağlantı veya kablosuz bağlantının aynı oda içerisine taşınmasını tavsiye ederim.
    Modeminiz 5 Ghz bandını desteklediğine göre 5 ghz destekli bir cihaz alın.Aldığınız cihazın usb arayüzünü kullanıyor olması daha iyi.Kasa içine takılan cihazlar eskide kaldı artık.
    Ping konusu en çok online FPS türü oyunlar için önemli oluyor.Web deneyiminizi etkilemeyecektir.Ayrıca ping sorunu ev içi bağlantıdan çok daire kapınızdan itibaren yurtdışına kadar giden altyapıya bağlı olarak değişim gösteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim.

    Kasa ile modem mesafesi şu anda 3-4 metre kadar. Arada 1 duvar var. Aynı konumdan cep telefonum wireless sinyalini full seviyede gösteriyor. Yani sinyal kalitesini düşürecek bir uzaklık ve engel yok.

    Benim tereddüt ettiğim nokta online oyun oynadığım için ;
    şu anda speedtest sayfasında kablolu bağlantıyı test ettiğimde 5 ms ping gösteriyor. Kablosuza geçersem yine bu ping seviyesinde mi olurum yoksa modemle pc'nin bağlantısı için arada bir cihaz daha kullanacağım için pingte bir artış olur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanCo -- 22 Ağustos 2016; 11:48:16 >
  • ErkanCo kullanıcısına yanıt
    5 ms çok güzel bir değer.Kablosuza geçtiğinizde pek fark olacağını sanmıyorum.Zaten çok düşük bir ping değerine sahip olduğunuzdan 5 ms de ekstra gecikme olsa yine 10ms gibi çok iyi bir ping değerine sahip olursunuz.
  • Teşekkür ederim cevap için.

    USB bir cihaz ya da prize takılan bir model arasında karar verip kablosuza geçeceğim.
  • Evin sağlam bir elektrik tesisatı varsa prize takılan powerline türü cihazlar daha mantıklı olabilir. İkili kit alıp cihazın birini kabloyla modeme, diğerini de pcnin bulunduğu odada yine kabloyla pcye bağlarsınız.

    Şahsen sinyali modemden kablosuz alıp yine kablosuz olarak yayan access point kullanıyorum. Ping 12 filan ama oyunda bir miktar gecikme oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Bu powerline kitler tam olarak nasıl çalışıyor ? Evin farklı noktalarındaki prizlere takıp network ortamı mı oluşturuyor ?
  • Şahsen kullanmadım ama anlatılana göre aynen dediğiniz gibi çalışıyor. Şuradan inceleyebilirsiniz:
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-18_TL-WPA4530-KIT.html

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler. Ürünleri inceledim. Birkaç siteden inceleme videolarına da baktım. Açıkcası elektrik hattı üzerinden cat5 veya cat6 kablo kadar iyi bir iletişim kurabilir mi emin olamadım.

    Ben yine prize takılan sinyali modemden wireless olarak alıp bilgisayara kablolu olarak aktarmayı düşünüyorum. Daha sağlıklı olacak gibi geliyor böylesi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.