Şimdi Ara

Mavi Ekran veya Yeniden başlatma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. Elimde 2 farklı pc için 2 farklı sorum var ilgilenene :). bu başlığı okuyanlara şimdiden teşekkürler.

    Birincisi laptop. Eski bir packard bell. Ayar etti bu laptop beni. Ya inanır mısınız üstünde herhangi bir wireless açma kapama tuşu bulamadım ama alette wireless varmış. Varmış diyorum çünkü packard bell'in sitesinde driver'larını aratınca buldum. bilgisayarın sahibi kız da kablosuza giriyodum ben dedi. bişeyler yaptı benim kuzen şimdi girmiyo dedi. Format attım gene olmadı bi bakar mısın dedi bana. Ben de ne şekilde format attığını bilmediğimden üstüne kendim attım. Kendim normalde format atıp windows kurmayı biliyorum. Kurdum windows'u sorunsuz. ekran kartı ve ses kartı driver'ını yüklüyorum sorunsuz. iş wireless'a gelince ki packard bell'in kendi sitesinden çektiğim driver dı, yüklediğim zaman bile kablosuzu görmüyor. sanki yüklememişim gibi. bikaç kere üst üste yükledim mi bilgisayar sapıtmaya başlıyor. en sonunda da windows çöküyor. yani şöyle anlatayım. windows açılır gibi oluyor sorunsuz. başlat menüsüyle windows ekranı çıkıyor, mause hareket ediyor ama tıklama özelliği çalışmıyor. sonrasında klavye de işlemsiz kaldığından ctrl + alt + delete yapamıyorum. beklediğimde de ekran simsiyah olup öyle kalıyor. sonra bilgisayarı kapatıp açtığımda gene aynı fakat bunları wireless'ı yüklemeye çalışmadığımda yapmıyor. bu aletin wireless alıcısı bozulmuş galiba diyorum. sonra kıza verdim bilgisayarını yapamadım diye. o kardeşine yükletmiş wireless driver'ını. o başarmış artık nasıl başardıysa bir fikrim yok. sonrasında benim üstte yaşadığım sorunu yaşamış. bence ayrı bi kablosuz alıcı alsın USB ile diyorum ama siz ne dersiniz? bilgisayar programlama bölümü bitirdim ama masabaşı işi sevmediğim için bıraktım. benim evdeki bilgisayarlar da sorun çıkarmadığından bilgisayar sorunlarına karşı çözüm üretme yeteneğim bitmiş. işin içinden çıkamadım.

    İkincisi ise bir pc. Gene bi arkadaşımın toplattığı güzel bir PC. Son çıkan oyunlardan Fallout3 gibi oyunları full grafik çalıştıracak türden. Neyse, bu bilgisayar geldiği günden beri sorunlu. Oyunlarda ya da windows'ta ya mavi ekran veriyor ya da makine kendine reset atıyor. mavi ekranda bişeyler çıkıyor zaten. reset attığında da windows ciddi bir hatadan kurtarıldı mesajı çıkıyor. bilgisayarı satan kişiler elektrik sorunlu diye iddaa etse de aynı prize takılan başka bilgisayar sorunsuz çalışıyor. şimdi vista yüklemişler sorun bitti diye geri vermişler ama şimdi resetler azalmış doğruya doğru. bu sefer oyunlarda reset atmıyor. en azından denk gelmedi bize. mesela explorer açık, müzik de dinleniyorken 3. başka bir işlem yapıldığında reset atıyor. yani atıyorum 3. başka bir program. bilgisayarı satan kişiler burda sorun çıkarmıyo diyerek belki 5 defa bilgisayarı getir götür yapıp kontrol ettiler ama elektrikten olsa makine kendine reset atar mı onu bilmiyorum. şimdi diyeceksin bilgisayar programlama okumuşsun ne bilmiyorsun diye. inanın arkadaşlar bilgisayar işine girince hiç sevmedim. arkadaşlar da başıma sardı valla bilgisayarları. hiç de sevmem bilgisayar sorunlarını. o yüzden bilgisayarcı imajımı siliyorum yavaş yavaş ama tabi bir anda silinmiyor. format atmayı bilince bilgisayar bilgin süper oluyor bazı insanlara göre. neyse geyiği bırakayım .

    bu uzun mesajı okuyanlara teşekkürlerimi sunuyorum. bir de üstüne cevap yazacak kadar yardımsever kişilere de çok teşekkür ediyorum.







  • önemli değil, 2 dakkada okudum zaten :D istersen imajını silmene yardım ediyim biraz, nası bilgisayar programlama okudun daha wirelesi yapamıyosun. almışsın eline klavyeyi rastgele basıyosun tuşlara :P geyik işi senden bana da bulaştı bak :) neyse konuya giriyim.

    driverleri kurduktan sonra windows çöküyosa ya driver bozuktur yada wireless donanımsal olarak bozulmuştur. aynı driveri başka yerden indirip denemek lazım. aynı şeyi yapıyosa, kurduğun windowsu değiştirirsen, çok düşük bi ihtimal de olsa sorun çözülebilir. walla dediğin gibi kasmadan usb bi wireless almak en mantıklısı gibi.

    geçelim ikinci soruna. hmm güç kaynağından dolayı yapabilir öyle bişey. fazla güç çektiğinde falan kaldıramıyıp bi anlık kesiyodur belki gücü. tek hdd tek dvd varsa sorun olmaması lazım aslında ama dediğin gibi çok sağlam bi sistemse, belki güçsüz yada kalitesiz bi güç kaynağı da taktılarsa ondan olabilir. anakart-işlemci-ekrankartı'da çok güç çekebilir. hele yeni makinalarda eski günlerdeki gibi değil artık. eğer güç kaynağından değilse (yeni makinada anakartın bozuk olmayacağını varsayıyorum) başka birşeyde gelmiyo aklıma şu an, bu arada mavi ekrandaki hatayı okuyup tam kodunu falan da yazabilirsen ne anlama geldiğinede bakıyım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.