Şimdi Ara

MEGANE 2 SEDAN OTOMATİK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
20.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese iyi bayramlar.
    aracımı sattım ve 2.el privilege donanimli benzinli ve otomatik vites
    megane 2 düşünüyorum.
    ancak araç hakkında pek bilgim yok.
    tavsiye eder misiniz?



  • Yaklaşık 4-5 ay Megane 2 sedan lpgli yarı otomatik vites araç kullandım. Aracın önemli eksikleri var. Volkswagen grubu 6-7 vites koyuyor, Renault ise 4 ileri vites. Bu durumda 5 kişi ile yokuş çıkarken 2. vitese geçince araç hızlanamıyor. 2'den tekrar 1'e düşüyor. Ayrıca 2004-2009 yılları arasında Renault klasik yarı otomatik kullandı. 2010 yılında Edc vitese geçti. Edc vites daha hızlı vites değiştiriyor. Bir de klimadan memnun değildim. 35 derece öğle sıcağında klima işe yaramıyordu. Dış sıcaklık 30 derece altında ise işe yarıyordu. Benim tavsiyem Megane 2 dizel alırsan memnun kalırsın. Dizel araç da sürdüm, benzinliye göre performansı daha iyi.
  • Megane2 de kullanılan BVA otomatik vites kutusu, Tam otomatik, 4 kademeli, tork konvertörlü, elektronik kontrol ve tiptronik özelliklerle geliştirilmiş klasik tiptir. Kullanım biçimine göre önceden belirlenen programlardan birini seçip ve uyguluyor. Sakin kulllanımda düşük devirlerde vites yükseltirken, hırçın pedal hareketlerini algılayıp yüksek devirlerde değiştiriyor. İstendiğinde tiptronik moda geçip vitesleri elle değiştirmek olanaklı.

    LPG kullanımında bir miktar verim kaybı olur. Benim araç 2 yaşında, benzinli 110 beygirlik model. Doğrusu herhangi bir performans sorunu yaşamadım. Performansın, C segmenti bir aile otomobili için gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Vites geçişleri çok yumuşak ve sarsıntısız. Sakin kullanımda şehir içi 9,5-10,5 lt yakıyor. Bu değer klasik-otomatikler için normal.

    EDC, DSG kuşkusuz daha iyi ve modernler. Ama çok daha pahalılar. Bütçeniz yetiyorsa tercihinizi bu yarı otomatik - çift kavramalılardan yana kullanın. Megane2 BVA'nın fiyat performans oranıyla öne çıkıyor.

    "Renault otomatik şöyledir-böyledir", "megane sorunludur" falan gibi şehir efsanelerini ciddiye almayın. BVA yıllarıdr Renault'un bütün modellerinde kullanılan, kendini kanıtlamış bir vites kutusu. 2 yıldır megane2 BVA kullanıyoruz. Genişliği, ferahlığı, konforundan gayet memnunuz. Tüm zamanların en fazla satan yerlisinden sözediyoruz. Meganın en büyük şanssızlığının, piyasada 4-5 kez el değiştirmiş, çok hırpalanmış, kiralıktan, şirket kullanımından hatta pertten çıkma, defalarca kilometresi düşürülmüş araçların bolca bulunması diye düşünüyorum. Servis kayıtları olan, mümkünse 1.sahibinden temiz bir araç bulursanız alın derim.




  • Merhabalar, 6 ay önce ikinci el megane 2 expression otomatik dizel araç satın aldım. Otomatik vites ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım. Performans olarak ta gayet tatmin edici düzeydedir. Tek eksiği arkadaşın dediği gibi 4 ileri vites olması ama 100 bg dizel araçlarda hızlanmalarda hiç bir sorun yok. Tavsiye ederim ama arkadaşın dediği gibi servis kayıtlarını kontrol ettirip bakımlı araç almanızı tavsiye ederim.
  • Yaklaşık bir yıldır kullandığımız 2004 model megane II sedan otomatik vites aracımızı bir hafta önce sattık kullandığımız bir yıllık süre içerisinde aracın performansı dışında herhangi bir şikayetimiz olmadı(ondan önce kullandığımız araçta 2000 model 2.0 megane sedandı performans olarak yetmemesinin sebebi büyük ölçüde odur) birde biraz fazla yakar ben 10 litrenin altına indiremedim tüketimi,bakımları zamanında yapılmış bir araç bulursanız sizi üzmez diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.