Şimdi Ara

Megane II dizel bilgi paylaşımı…

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar;

    Geçtiğimiz günlerde 2005 model, 50 bin km.de, 1.5dci Megane II dynamique alarak, tekrar Renault grubuna katıldım.

    İlk kez Megane II kullandığım ve kullanım kılavuzunu da alamadığım için, pek çok özelliğini bilmiyorum.

    Megane özelliklerini bilen ve bana yardımcı olabilecek arkadaşlar bulabileceğimi sanıyorum. Bazı sorularım olacak.

    Bu araçların kronik problemleri var mıdır? Dizel aracımın başına gelebilecek olası ağır masraflı arızalar ve yaklaşık onarım maliyetleri nelerdir?

    Aracın frenlerinin, ABS+EBV+AFU olduğunu duydum. Bunun, standart ABS fren sistemlerinden farkı var mıdır?

    Yağmur sensörünün çalışma prensibi nedir, hassasiyetini nasıl ayarlayabilirim?

    Dikiz aynasının olduğu bölüm, karartmalı aynalarla aynı şekil ve büyüklükte, fakat karartmalı ayna mevcut değil. Gördüğüm 2 adet farklı 2004 model benzinli dynamigue modelinde ise, bu aynalar mevcuttu. Bu versiyon/donanım farkı mıdır, yoksa satış öncesi bir araklama durumuyla mı karşı karşıyayım?

    Yine dikiz aynasının olduğu bölümden ufak bir fan sesi geliyor. Serviste, bunun nem kaptörü gibi bir şey olduğundan bahsettiler. Doğru mudur? Ne işe yarar?

    Özellikle turbonun zarar görmemesi için, yağ değişim periyotları ve yağ kalitesine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Sistemi daha da korunaklı hale getirmek için, bor içerikli yağ katkısı kullanmama gerek var mı? Kullanan arkadaşım var mı?

    Konuştuğum herkes, bu araçlarda yakıt konusunun çok önemli olduğunu, kalitesiz yakıtın sisteme ağır hasar vereceğini söylüyor. Ben, doğuda üç yıl boyunca kaçak mazot kullanan araçların ekonomik ve sorunsuz seyahatlerini dinledim. Hatta arkadaşımdaki Peugeot 207’nin sorunsuz işlediğine şahit oldum. Yakıt problemi sadece Renault markasına özgü bir sorun mu, yoksa diğerlerinin başına sorun gelmemesi (geldiyse de haberimizin olmaması) şans/tesadüf veya tedbiren her depoda kullandıkları katkı maddelerinin mucizesi midir?

    Karbon temizleme konusu, beni bir hayli korkuttu. Onun yerine, uzun yola çıkarken depoya atarak enjektörleri temizleyebilecek (ama cidden temizleyecek..) ve tabii katalizörü de tıkamayacak, kaliteli bir katkı maddesi biliyor musunuz?

    Daha çok soracak çok konu var ama, şimdilik sizleri sorularımla fazla sıkmayayım.

    İlgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.







  • Bildiklerimi cevaplamaya çalışayım :)

    Kronik bir problemi yoktur.Dİzel araçların bakımları epey Ağırdır. Allah korusun bir Turbo Enjektör Arızası Masrafı Pahalıdır. Hele hele 2.eL araç alırken 2 kere düşünmek lazım

    Yağmur sensörü Dikiz aynasının Cama yapışan kısmındaki siyah yerdir Cama su değmesi durumlarında Çalışır


    Turbo ve Motorun zarar görmemesi için Bakımlarınızı düzenli olarak yaptırmalısınız + Araç çalıştırdıktan sonra 3-4dk Aracı hareket ettirmeden rolantide çalıştırırnız Turboda yağlama gerçekleşsin

    Normal dizel kullanmak araca tam olarak zarar vermesede zamanla enjektörlerinize zarar verir zamanla euro dizel Kullanmalısınız.Motoru Hırpalamadan efendi Düzgün bir kullanım sergiler bakımlarını düzenli yaparsanız 300bin km kadar yolunuz var ;) Çok gördüm ben öyle kullananları

    Karbon Clier neden sizi korkutuyor ?? Kaç kişi onun sayesinde enjektör değişiminden kurtuldu :)

    Ufakta olsa Yardımcı olabildiysek ne mutlu




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Brujeria35
    Kronik bir problemi yoktur.Dİzel araçların bakımları epey Ağırdır. Allah korusun bir Turbo Enjektör Arızası Masrafı Pahalıdır. Hele hele 2.eL araç alırken 2 kere düşünmek lazım

    Bu "turbo enjektör arızası" nasıl bi şeydir? Arızalanmaması için nelere dikkat etmeliyim?
    quote:

    Orjinalden alıntı: Brujeria35
    Karbon Clier neden sizi korkutuyor ?? Kaç kişi onun sayesinde enjektör değişiminden kurtuldu :)

    Motor içerisindeki karbon birikimini temizleyecekse, bunları bir şekilde dışarı atması lazım. Bu da katalitik konvertörden geçmeden olmaz. Benim endişem, katalitik konvertörü tıkaması.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Brujeria35
    Ufakta olsa Yardımcı olabildiysek ne mutlu

    İlgi ve yardımınız için teşekkür ederim...




  • Senden Önceki sahibi aracı nasıl Kullandığını bilemezsin ben 2.el Konusunda Turbo ve Enjektörlerin Arıza yapması durumunda Ağır masrafları var.

    Araç çalıştırdıktan sonra 4-5 dk Araçı hareket ettirmeden Rolantide çalıştırarak Turbonun yağlanmasını sağlayınız

    Araca normal Dizel Kullanmayın Euro Dizel Kullanın Tek markadan Yakıt Alın Total'opeL ve shell Benim sıra ile tavsiye edeceğim istasyonLar. Mümkünse aracımıza HEP aynı istasyondan yakın Alalım



    Öyle birşey Olmaz renault Tavsiye etmez Enjektör arızası olan her araca uygularız.
  • dizel aracta cıkabılecek en buyuk masraf bakımsızlıktan ve dandık urunlerden kaynaklanır.oncelıkle zamanında yapılan bakımlar hayat kurtarır.motor yagınıza ve mazotu nerden aldıgınıza dıkkat edınız aracınız 50 bınde daha bısey olmaz ama dıkkat edınız.


    aracınız frenlerı sınıfının en ıyısıdır.




    dıkız aynasının ordan gelen ses kaptörden gelıyor.1 senelık omru var yanı bende oyle oldu 2 kere garantıden degıstırdım yıne bozulunca ve garantısı bıtınce sokup cıkarıdım .sokmenız sorun cıkarmaz

    motor ıcın katkı kullanmanıza gerek yok suan aracınız 50 bınde
    70 bınden sonra enjektör temızleyıcı kullanırsanız sızın ıcın ıı olur.turkıyedekı mazot kalıtesınden dolayı ılerıde sorunlar cıkabılıyor.yenı bır takım enjektor 1000 ile 1700 tl arasında degısıyor(tanıdık olunca 1000 tl ye kadar dusuyorlar)

    arkadasınız kacak mazotun ıyısıne denk gelmış :)

    renoya ozgu degıl mercedeste bıle aynı sorun gorulmustur.


    markası duyulmus olan bır temızleyıcı kullanırsanız daha ıı sonunclar alırsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanoruc -- 19 Mayıs 2009; 17:13:52 >




  • merhaba öncelikle hayırlı olsun.
    kafanızı fazla takmayın derim yağına ve mazotuna dikkat edin sorun olacağını sanmam.
    yağmur sensörü aracın aynasının orada siyah bölümdedir ve yağmurun şiddetine göre kendi hızını ayarlar.
    aktif olması için silecek kolunu kapalı konumdan 1 aşşağı indirerek yaparsınız ve silecek 1 kere çalışır ve durur.
    hassaaiyet ayarıda yine silecek kolunun üzerinde 1 den 4 de kadar olan yağmur damlaları gözükür buradaki 1 ağır 4 ise en hassas ayardır.

    bu afu ve diğer özellikler abs ye yardımcı sistemlerdir ve ani bir frende ayağınız frene tam basamaz ise otomatik olarak tam fren yapılır ve fren mesafesi kısalır ayağınızı frenden çektiğinizde devreden çıkar.

    2003 ve 2004 modellerde otomatik ayna sıtandarttı ama daha sonra kaldırıldı ve isteğe bağlı paketle alınır oldu. ama ben illaki kararan ayna istiyorum diyorsan aynayı 100 tl civarına ebay internet sitesinden alıp yerine monte edebilirsin ve montajı basittir hemen çalışmaya başlar.

    aynanın oradan gelen fan sesi klima ısı sensörünün fan sesidir ve tozlandığı zaman yapar. çıkarılıp temizleyince ses kaybolur. meganeforum sitesinde detaylı bilgive resim vardır.

    carbon claer dizel motorlarda özellikle tavsiye edilir. motordaki kurumları temizleyerek rahat çalışmasını sağlar ve tıkanmaya yakın yerleri açar. ilk yağ değişiminde ve sonraki 40-50 bin km de bir yaptırmanı tavsiye edrim.

    torbolu araçlarda turbo aracın motorundaki yağla kendini yağlar. motoru ilk çalıştırdığınızda yaklaşık bir dakika kadar ısıtarak torbonun yağlanmasını sağlayabilirsiniz. aracı durdurmadan öncede yine yaklaşık 15- 20 sn kadar bekleseniz yeterli. böylelikle turbo yavaşlayarak yağsız kalmasını engellersiniz.

    aracın periyodik bakımlarını düzenli yaptırarak mümkün olduğunca 1 istasyondan mazot alarak aşır devirli veya aşırı devirsiz kullanmayarak sert motor freni yapmayarak en iyi korumayı sağlamış olursunuz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.