Şimdi Ara

Memlekettengelsin.com 'dan alışverişlerde dikkat!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Dostlar ,

    2 gün önce memlekettengelsin.com'dan yaptığım bir alışveriş ve sonrasında yaşadığım tecrübeyi sizlere aktarmak istiyorum.

    Öncelikle belirtmeliyimki çok uzun zamandır internetten alışveriş yapan ve sıcak fırsatlarında müdavimi bir tüketiciyim.Bir firmayı bir alışverişle bütünüyle kötü ilan etmenin doğru olmadığını düşünüyorum.Ama olumsuz tecrübelerimizinde diğer arkadaşların üzülmemesi için birbirimize anlatılması gerektiği kanaatindeyim.

    2 gün önce malum Arzum ısıtıcı hediyesi nedeniyle ilk alışverişimi yapmak için siteye üye oldum.Ardından 124 TL tutarında bir alışveriş yaptım akşam saat 23:00 gibi.Yaklaşık 30 dk sonra siparişi eşime gösterdim,o da bazı ürünleri değiştirmemi/çıkartmamı istedi.

    Siteye girdiğimde iptal/değiştir butonu göremedim.Bunun üzerine müşteri hizmetlerine msj bıraktım.Sabah 9'da hemen aradılar.İptal etmek istediğimi yeniden sipariş vereceğimi söyledim.Çok kaba bir şekilde ürünler paketlendi kargoya verildi dediler.Bunun mümkün olamayacağını kapıda kabul etmeyeceğimi söyledim.Karşıdaki bayan o zaman öyle yap!! dedi.Sonuç olarak iptal etmediler ve gönderdiler.

    1 Mayısta değişen Elektronik Tic. Kanununa göre e-ticaret firmaları iptal ve değişim butonu bulundurmak zorunda.Ürünler kargolanmış olsaydı ,gıda olduğu için hak verirdim ama bu durum resmen müşteriyi yakaladık yapıştıralım şeklinde oldu.

    Sizlere tavsiyem dikkat etmeniz.

    Herkese sevgi ve saygılarımla







  • Akşam 23 de verilen siparişi hangi ara paketleyip kargoya vermiş bunlar...24 saat çalışıyorlar harhalde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    Akşam 23 de verilen siparişi hangi ara paketleyip kargoya vermiş bunlar...24 saat çalışıyorlar harhalde...

    Amaç sipairşi aldık,parayıda aldık gönderelim ne hali varsa görsün.Halbuki ben belki hayatım boyunca 60-70 kez daha buradan alışveriş yapacak çevremede bir o kadar yaptıracaktım.Bir anlık vur kaç hevesiyle nasıl böyle hatalar yapıyorlar anlamak mümkün değil.Bir daha asla çöp almam buradan.

    Gelen ürünler içinden de süt reçeli çıktı siparişimde olmadığı halde.Sipairşimde ve faturamda olduğu halde kimyon çıkmadı.Organik bulgurda patlayıp heryere saçılmış

    Fotoğraflarını çektim ,firmaya ilettim ama sonuç beklemiyorum umudu kestim buradan..




  • TTK gereğince gıda maddeleri, içecekler veya diğer günlük tüketim maddeleri için cayma hakkı bulunmamaktadır. ...bu maddeye dayanarak müşteriyi mağdur ediyorlar.
    Firmaya mail atın ve bunun da çıktısını alın, acilen.
    Telefon görüşme saatinizi gösteren ekran görüntüsünü alıp kağıda döktürün
    Kargo kabul fişinin kargo şubesinden bir örnek çıktısını alın, orada kabul saati yazıyordur.
    Ödeme ve diğer evrakların çıktıları ile bir dilekçe hazırlayıp tüketici hakem heyetine gidin.


    Malzemeler gelince afiyetle yiyin :)
  • ilginç bu siteden bazen aradılar nasıl yolladığıız üründen memnun musunuz diye. gerçi aynı muameleyi forumdn başka bir arkadasa daha yapmıslardı yanlıs hatırlayorsam siparişi iptal etmediler.
  • Olacağı buydu abi, var mı bu siteyi forumdonanımdan başka kullanan. Kullanıcıların büyük kısmı buradan gördü, reklamı buradan yaptılar.

    3-5 site daha var forumun adam ettiği. Şimdi dönüp suratımıza bakmazlar. Bir çok forumu kullandım, burada ki çek alış-satış ve sıcak fırsat olayı hiçbir yerde yok.

    Tüm siteler için diyorum, forumdonanım olmasa bu denli işlem hacmine varamazlar. İnsanlar çek kazanmak için alım yapıyorlar, çünkü çeklerini forumdonanımda satacaklarını biliyorlar. Alıcılarda burada çek bulacaklarını biliyorlar ve o siteden alım yapıyorlar.

    Fakat yöneticiler olsun ve bazı üyeler olsun sistemin anasını ağlattılar. Bir şey diyorsun sürüyle avukat çıkıyor, diğeri geliyor olumsuz cevabını siliyor. 150 liralık obje 1,5 a satılıyor konusu açılıyor, konu siliniyor. Yönetici değil satış yapan sitenin sahibi anasını satayım, sordunmu da biliyorsun fiyatı hatalı.

    Bizlerde buna rağmen buraya geliyoruz, millette yardımcı oluyoruz. 17-18 yaşında ki ergenlerden laf yiyoruz.

    Yani satış sitelerinde suçu bulmuyorum, suç bizlerin. Açtığın kampanyaya abanan çoğunluk, hadi buradan da almasın o zaman; almasında göreyim siteyi, iade almamak ne kelime üzerine 1000 lira hediye çeki verir.




  • Bu firmaların kafasını çok merak ediyorum?
    Neye güveniyorlarda müşteriye bu kadar alakasız ipsiz sapsız saçmasapan davranabiliyorlar anlamıyorum?
    Ben senden ürün satın almazsam batarsın bu yüzden ben senden ürün aldığımda beni memnun etmek zorundasın bu kadar basit denklem.
    Yani bu nasıl bir kafa yapısı anlamıyorum arkadaş.
    Sen o müşteriyi üzdün, şimdi ben veya bir yakınım ilerde senden birşey almayı düşündüğümüzde bu konu direk aklıma gelecek.
    Nasıl batıldığını anlamak için illa batmanızmı gerekiyor? Marka imajı nedir müşteri kitlesi nasıl kazanılır nasıl elde tutulur bunları öğrenmeyecekseniz gidin tantunici açın kardeşim.
  • Sevgili dostlar ,

    Yorumlarınız için teşekkürler.

    @MeMETH_ dediğin gibi anı kurtarma peşindeler.Halbuki ileride yapabileceğimiz olası bir çok alışverişi bu şekilde davranarak kaybediyorlar.İlginç olan ben siparişten 30 dk sonra iptal istedim yazılı olarak ve ertesi sabah 9de telefonda görüştük.Yani iptal etseler hiç bir zarar ziyah kayıpları yok.Ama parayı aldık gerisi önemli değil devranışı sergiliyorlar.

    @soyken imzamı atarım hocam yazdıklarınızın altına.Bu konuyu yaşadığım için değil,söylemiş olduklarınız epeydir dikkatimi çekiyor.

    @volkan3156 hocam ürünler geldi diye artık uzatmıyorum.Nasılsa artık alışveriş yapmayacak olmam ve çevremi uyarmam onların kaybı olacak.Ayrıca 1 Mayısta yürürlüğe giren Elektronik Ticaret Kanunu ile ilgili hükmü ihlal ettiklerini Bimere bildirdim.Gıda bile satsalar ürünler ''kargolanana kadar'' iptal ve değişim düğmesi sayfalarında bulunmak zorunda.Umarım başkalarını mağdur etmeyecekleri bir sonuç çıkar.




  • Sanki hepsiburada siparisi iptal ediyor. Bütün firmalarda sistem böyle ssdece bu siteye ozel degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradan çıkarılacak bir sonuç daha var ki; eşimize sormadan sipariş falan vermemeliyiz. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 26 Nisan 2016; 23:19:24 >




  • Zamanında bunlardan keçisütü siparişi vermiştim. Paketleme falan iyiydi ancak bi şişesi kırılmıştı. Aradım tamam parayı iade edelim dediler. Onun yerine iade çeki versek olur mu dediler tamam dedim. İade çekini de tanımladıklarında ne e-posta ne de telefonla arayıp haber verdiler. Bi baktım tanımlamışlar ve çekin de süresi (3 günlük mi ne idi süresi de) geçmiş. Aradım,sordum tekrar tanımlayın diye. Tanımlamadılar da. Sonra lanet olsun diyip bunlarla bağlantıyı kestip. En kısa zamanda piyasadan silinecek bir firmadıdır. Demedi demeyin.
  • Gittigidiyorda da iptal tusu yok. Cek kullanmayi unutmusum bir an. Firmaya mesaj attim cvp vermedi. Koca oto lastigini kargodan geri cevirdim. Tekrar siparis gectim. Ne gerek var bunlara? İptal tusu sart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.