Şimdi Ara

Mercedes EQG elektrikli G Wagon için sınırları kaldıran yeni pil teknolojisi geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mercedes EQG elektrikli G Wagon için sınırları kaldıran yeni pil teknolojisi geliyor!
    Daha fazla enerji tutan, daha uzun sürüş menzili sağlayan ve daha hızlı şarj olan yeni nesil elektrikli otomobil pilleri için yolun sonuna gelindi. Elektrikli otomobiller için pil malzemelerinde uzmanlaşmış California merkezli şirket Sila Technology, yaptığı açıklamada geliştirdikleri "Titan Silicon" adlı yeni pil teknolojisinin seri üretime başladıktan sonra artık ticari olarak kullanılabileceğini duyurdu. Yeni teknoloji ilk olarak elektrikli Mercedes-Benz EQG G Wagon’a güç verecek.



    Yeni pil her alanda gelişim sağlıyor



    Mercedes EQG elektrikli G Wagon için sınırları kaldıran yeni pil teknolojisi geliyor!
    Titan Silicon, silikon bazlı elektrotlarla desteklenen yeni bir pil malzemesi konumunda. Pratikte, silikon anotlar aynı miktarda alanda grafit ve diğer metal alaşımlardan 10 kat daha fazla enerji depolama yeteneği sunabiliyor. Yapılan testler silikon anot tabanlı lityum iyon bataryaların enerji yoğunluğunda yüzde 40'a varan bir artış olduğunu gösteriyor.



    Mercedes EQG elektrikli G Wagon için sınırları kaldıran yeni pil teknolojisi geliyor!
    Sila tarafından yapılan açıklamada Titan Silicon’un an itibariyle menzilde yüzde 20’lik bir artış sağlayabildiğini belirtiyor. Bu da ortalama bir elektrikli otomobil için ekstra 160 kilometre menzil anlamına geliyor. Buna ek olarak Sila, Titan Silicon'un şarj performansını artırabileceğini, bir pili 20 dakika gibi kısa bir sürede %10'dan %80'e kadar şarj edebileceğini ve geliştirmelerle bu sürenin daha da azaltılacağını söylüyor. Sila, bu sonuçları grafit anotlara kıyasla şarj döngüsünden veya güvenlikten ödün vermeden yaptıklarını aktarıyor. Hatta ve hatta, pilin ağırlığında da yüzde 15’e varan bir azalma söz konusu. Bu da otomobillerde yüzde 20’e varan bir alan tasarrufu sağlayabilir.



    Ayrıca Bkz.Tesla Türkiye'de Turkcell SIM kartları kullanılacak: Peki neden Model 3 gelmedi?



    Üretim tesisi kuruluyor



    Mercedes EQG elektrikli G Wagon için sınırları kaldıran yeni pil teknolojisi geliyor!
    Sila, Group14 ve SK ortaklığında halihazırda üretim için bir tesisin inşası başlamış durumda. Bu kurulan tesisin 2024 yılında açılması ve üretime başlaması hedefleniyor. Tesisin ilk üretim hedefi ise 200.000 elektrikli araç için yeterli anot malzemesi üretmek. Firmaya göre 5 yıl içinde 1 milyon araca güç sağlayacak kadar malzeme üretilecek. Mercedes, Siemens ve Porsche bu yeni pil teknolojisine yüzlerce milyon dolarlık yatırım da yapmış durumda. Sadece Mercedes’in 900 milyon kaynak ayırdığı söyleniyor. Bu arada elektrikli Mercedes-Benz EQG G Wagon’un 2025’in sonlarında çıkması bekleniyor.



     




    Kaynak:
    https://www.reuters.com/business/autos-transportation/new-silicon-anodes-could-help-ev-batteries-go-farther-charge-faster-2023-04-04/







  • Yapabiliyor, sunabiliyor, edebiliyor vs vs yıllardır saçma sapan pil teknlojisi haberleri çıkıyor elle tutulur bir şey çıkmadı daha ortaya.

  • Nightmare70 kullanıcısına yanıt

    çıkıyor?

    4 yılda telefon bataryalarından arabaların bataryalarına enerji yoğunluğu kademe kademe arttı. onlarca araç markasının da üretimde olan farklı farklı pilleri var.

  • Nightmare70 kullanıcısına yanıt

    Hocam son 5 senede çinliler 3 saatte dolan bataryayı 3 5 dk da dolar hale getirdiler bataryanın gelişimi araçlarda daha kolay olacak gelecekte 10 20 saniyede sarj olan araçları göreceğiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nightmare70 kullanıcısına yanıt
    çok kolay ısınıp patlayabiliyor...

  • En azından büyük markalardan birisi 2025’i tarih verdi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nightmare70 kullanıcısına yanıt
    İstanbulda adam 2023 model BMW iX almış, 2 kişi Antalya'ya 200km'de bir şarj ederek 13 saatte gitmiş. Teknolojide varılan son nokta .

    https://www.youtube.com/watch?v=lmtcOOU2-_A

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabrika kuruluyorsa demekki üretilecek. neyse bir pil haberinde somut bir adım

  • Bende herhalde tek bir şarjla 2-3 bin km gidecek o yüzden devrim diyorlar. Bunun da menzili 600-700 km dir. Şehir içinde işe yarar ama uzun yolculuklarda yine sıkıntı.

  • Mercedes G-Serisi nde öyle bir tasarım yapmış ki yıllar geçsede üstünden bu tasarım eskimez. G-Serisinin tasarımını beğenmeyen Golf, 911!in tasarımını da beğenmez. Bunlar ekoldür, ikondur yıllara kült olmuş tasarımlara sahip araçlardır

  • bu kült bi tasarım, beğeni için yapılan bir tasarım değil. zenginler mercedes alabilir ama sadece çok zenginler g serisi alabilir

  • Aynen usandik anca olacak edecek.8 yıl once grafenden 1 dknda dolan piller icat edildi ama kondansatör mantihinda.ve sair geçtik çinliler sizden daha araştirmaci 2025 de uzaya çikarlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.