Şimdi Ara

Mercedes GLK 250 servis sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 2011 model Mercedes GLK 250 4 matic aracım var. 1 ayı geçkin süredir serviste bekliyor. ön sağ tekerden gelen ince bir ses üzerine servise götürdüm. Bu tekerde bulunan şanzımanın arızalanmış olduğunu, bu parçanın şu an ellerinde olmadığını ama getirtebileceklerini söylediler. Ancak bu gün gelen telefon ile Adana mercedes bayisi Mengerler Oto'nun müdürünün benimle bir görüşme yapmak istediğini öğrendim ve gittim. Müdür parçanın sökülüp almanya'ya gitmesi gerektiğini ve orada tamir edilip geri gönderileceğini söyledi ve bununla alakalı olarak herhangi bir zaman zarfı veremedi, "ne kadar süreceği belli değil" dedi. başka bir teklifte de bulunarak, almanya'daki mercedes servis merkezinin buradaki mercedes bayisine yaklaşık 30-35 bin tl tutarında bir ödeme yapıp parçanın onlar tarafından yurt dışından temin edilebileceği seçeneğini sundu. ben de farklı yerlerden aldığım duyumlarla bu şekilde 1 aydan fazla serviste tamir edilmeden kalmış olan bir aracın daha fazla serviste kalması halinde firmaya dava açabileceğimi ve bir bayinin en az 10 yıl, satmış olduğu arabaların parçasının elinde bulunması gerektiğini müdüre söyledim. İlaveten dava açsam ne olacak dedim. o da dava açabilirsin ancak dava 1 ila 1.5 yıl sürer ve sonucunda kazanırsın dedi. Dava sonucunda aynı aracın bana sıfırının verilebileceğini fakat o vakit benim aracımın fiyatı öğrenilip arada kalan tutar farkını ödeyip öylece sıfırını alabileceğimi söyledi.

    Şu durumda ben ne yapmalıyım? Dava açmalı mıyım? Parçanın değişimini mi beklemeliyim?
    Hukuki olarak sıfır araç talep etme hakkım var mı? Varsa nasıl bir yol takip etmeliyim?
    Tecrübeli arkadaşlar yardım bekliyorum.







  • Bu konuda uzman değilim fakat açtığınız davayı kazanmanız durumunda aracın o günkü muadili verilir üzerine fark istenceğini düşünmüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerf

    Bu konuda uzman değilim fakat açtığınız davayı kazanmanız durumunda aracın o günkü muadili verilir üzerine fark istenceğini düşünmüyorum.

    Cevabınız için teşekkür ederim. Muadilden kastınız o modelin sıfırı mı yoksa 2011 modeli mi?
  • ikame araç vermiyorlar mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinoplu

    ikame araç vermiyorlar mı

    Evet verdiler. 2013 model mercedes C 180 modelini tamir edilinceye kadar kullanmak için verdiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetmuhsin

    quote:

    Orijinalden alıntı: sinoplu

    ikame araç vermiyorlar mı

    Evet verdiler. 2013 model mercedes C 180 modelini tamir edilinceye kadar kullanmak için verdiler.

    birkaç bakım hediye isteyin kabul etmezlerse açın davayı ama söyleyeyim çok rahat 2 sene sürer senin yeni aracına kavuşman
  • Forumda bir tane örnek var ama bayiler genelde hep işi yokuşa sürer.Önce bilirkişi değişsin der sonra kullanıcı hatası der kısaca hep sizi uğraştırırlar zaten avukatları maaşlıdır ya da belli anlaşmaları olduğundan çok koymaz onlara ama siz sürünürsünüz.Bence siz üstüne belli bir miktar verip ya aynı aracın sıfırını almak istediğinizi ya da e serisi vs. istiyorum araç sizde kalsın bana bunun sıfırını plaka tescil işlemleri nakliye ben ödeyip alıyım sizden deyin.
    Ya da dava açın kazanınca bildiğim kadarıyla ufak ürünlerimizde öyle oldu sıfırı verilir aracın muadili yoksa ödenen para iade edilir ama faizsin.Ben olsam dava açarım çünkü siz aldığınızda euro maksimum 2,5dur ama şimdi 3 karda olursunuz.Ama aracı tl bazlı aldıysanız zarara girersiniz.

    Kuzenim 525xdrivenın turbosu patladı bmwden şöyle bir öneri geldi 5.000 euro ver aracı sıfır ile değiştirelim kuzenimde kabul etti çünkü zaten euro üstünden bile baya kar etmişti.Sıfırı gelip satsa bir polo kadar kar ettim diyordu

    Yani param var zamanımda var bu sürede kiralık araç kullanırım dava bitince kiralık araç parasınıda mercedes'e kitlerim derseniz mantıklı olur ama ben meşgul adamım derseniz para teklifinde bulunun olayı en karlı şekilde kapatın.İnanın para teklifinize mercedeste sevinir parça git gel adamlara gelicek masraf belli zaten araç garanti kapsamında değil mi?




  • tşkr ederim. aracın garantisi bitmişti ancak aracı müşteri memnuniyeti ve iyi niyetten %100 masraf benden çıkmadan yapılacağını söyleyerek ona göre almanya ile görüşüldü. bende senin dediğin gibi e 250 cdı 4 matic ile bunu takas yapalım dedim. ancak benim aracıma euro farkını gözetmeden normal fiyat verildi. mercedes ise kendi aracına mevcut euro fiyatına baz alarak fiyat verdi. yani karım olmadan aracımı değiştirme gibi bu durma gircektim. ben 60-70 bin tl gibi bir para ödeyim bana e 250 verin ve aracımı da siz alın dedim ancak dönüş henüz yapılmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.