Şimdi Ara

Mercedes, Rusya pazarından tamamen çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mercedes, Rusya pazarından tamamen çıkıyor
    Rusya'dan çekilme kararı alan otomotiv üreticilerine Mercedes de katıldı. Savaş nedeniyle geçtiğimiz Mart ayında Rusya'da üretime ara veren şirket, bugün bir durum güncellemesi paylaşarak ülkeden tamamen çıkacağını duyurdu.



    Yapılan açıklamada, Mercedes-Benz Rusya'nın endüstriyel ve finansal olmak üzere yerel yan kuruluşlardaki tüm hisselerinin Avtodom adlı Rus şirkete satılacağı belirtildi. Avtodom'un Mercedes'in devrettiği fabrikayı işletmeye devam edebilmek için bir teknoloji partneri arayışında olduğu öğrenildi.



    Ayrıca Bkz.Audi, Formula 1'deki partnerinin Sauber olacağını açıkladı



    Daha önce Nissan, Volkswagen, Toyota ve Renault da ülkedeki tüm varlıklarını devrederek Rusya'dan çekilme kararı almıştı. Japon üretici Nissan, yaptığı açıklamada, Rusya'daki varlıklarını 1 euro karşılığında devlete ait bir kuruluşa devrederek yaklaşık 700 milyon dolar zarar edeceğini açıklamıştı.



    Mercedes ise savaştan sonra gelinen durum göz önüne alındığında Rusya'dan çekilmenin finansal açıdan şirket üzerinde önemli bir etki yaratmayacağını belirtti. Ayrıca şirketin kamyon üreticisi Kamaz'daki yüzde 15 hissesinin bu geçişten etkilenmeyeceği ve planlandığı gibi bu yıl içerisinde Daimler Truck'a transfer edileceği ifade edildi.



    Açıklanan verilere göre Mercedes bu yıl Ocak-Eylül döneminde Rusya'da 9.558 araç satışı gerçekleştirdi. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 73 düşüş anlamına geliyor.




    Kaynak:https://europe.autonews.com/automakers/mercedes-will-quit-russia-and-sell-shares-local-investor







  • Rusya böyle giderse dünyanın ikinci Kuzey Kore'si olacak, umarım bu yaşananlar diğer ülkelerin başındaki diktatörlük heveslisi sağa sola Malkoçoğlu gibi dalmayı aklından geçiren liderler ve halklarına sağlam bir ders olur. Günümüzün globalleşen dünyasında Deli Dumrul gibi tek tabanca dolaşamazsınız yoksa küresel sistem adamı maymun eder, demedi deme :)

    Mercedes, Rusya pazarından tamamen çıkıyor

    Oooo Moskofçular damlamış, bu Rusçu tayfaya sorsam biz niye Nato'ya(hangi bedel karşılığında girdiğimizi bir okuyun) girerek batının parçası olmaya seçtik de niye Rusya'ya yanlamadık diye beyinleri error verir. Aga ben demiyorum ki Amerikan ya da Rusçu olalım önce ve sonra adam olalım ve daima bunun gereği olarak zulmün karşısında olalım, tutarlı olalım. Ulan ne tez unuttunuz Rusların Suriye'deki askerlerimizi önce uçakla bombalayarak öldürmesi ve sonra bizim hükumetin Rusya'nın kartını görünce 3,5 atıp can havliyle ayaklarına gidip bizi kapıda dilenci muamelesi çekip beklettiklerini, üstelik ekranda süre özellikle gösterilerek...

    Notlar:

    1- Video internette var, bulabilirsiniz

    2- Bu arada ölen bizim askerler, halbuki tam tersi olması gerekmiyormuydu adamların hemen apar topar bize gelip özür dilemesi ama heyhat, güçlü ve büyük Türkiye dedikleri bu olsa gerek!

    Şimdi gelir içimizdeki rusçular.Çin,Rusya,K.Kore.İran gibi dikdatörlüğün daniskası ülkeleri sadece o ülkelerden ibaret saymayın.Bu dikdatörlerin bir de dünya çapında uluslararası düzeyde sempatizanları vardır.Bunlara kalsa vatandaş kapıdan başını çıkaramayacak derecede sert yasalar olmalı,taptıkları liderler ülkelerinin firavunları gibi davranmalılardır.Bizim sırtımızdan sopayı eksik etmesin devletimiz derler.İçimizde de inanın bu ülkelerin zihniyetinde milyonlarca insan kitlesi vardır.İnternette rusya haberlerinin altındaki yorumları okuyun.İçimizdeki Çin,K.Kore kafasındaki bu adamlar her yere tünemişlerdir.İrandaki kafa çindeki kafa k koredeki kafa içimizdeki rus destekçilerinden hiçbir farkı yoktur Sadece türk oldukları için gözümüze farklı gözükürler.Allah fırsat vermesin bunların eline fırsat geçse koredeki rusyadaki çindeki dikdatöre toz yuttururlar.

    klasik bir natocu liberal bakış açısı

    abd ırakta 3 milyon insan öldürdü, suriye ona keza

    Ne için?

    bölmek için, ortada savaş nedeni yoktu

    rusya iyi dedik mi,doğru dedik mi? hayır

    peki rusya ukraynaya niye saldırıyor?

    Karadenize natoyu indirmeye kalktığı için

    sen nasıl burnunun dibinde pkk devleti istemiyorsan

    o da burnunun dibinde bas düşmanını istemiyor

    bunu anlamamak için ya natocu liberal

    ya da salak olmak lazım


    zulmün karşısında olacaksan önce senin cumhurbaşkanına hamam böceği diyip ülkesini ateşe atan dallamaya laf edersin

    bu savaşı batının kazanma şansı yok,rusyayi başında putin varken alt edemezsin

    50 tane ülke silah yolluyor ukraynaya adam ülkeyi dümdüz etti hadi girsin natoya görelim şimdi  

  • Rusya böyle giderse dünyanın ikinci Kuzey Kore'si olacak, umarım bu yaşananlar diğer ülkelerin başındaki diktatörlük heveslisi sağa sola Malkoçoğlu gibi dalmayı aklından geçiren liderler ve halklarına sağlam bir ders olur. Günümüzün globalleşen dünyasında Deli Dumrul gibi tek tabanca dolaşamazsınız yoksa küresel sistem adamı maymun eder, demedi deme :)

    Mercedes, Rusya pazarından tamamen çıkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 26 Ekim 2022; 15:43:58 >




  • serdarcenk kullanıcısına yanıt

    rusya'ya hicbir sey yapamazlar onlar cok guclu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 26 Ekim 2022; 16:11:18 >
  • Amerika tüm orta doğunun gençliğine turp suyu sıktı Dünya izledi.
    Şimdi Rusyayı tüm dünyaya düşman etti ve kendi gazını 10 kat fazladan avrupaya satıyor. Bizimki de eyyyy amerika dedi zamanında .
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

    “Meğer biz yanlış millete karşı savaşmışız, asıl düşman Ruslarmış” diyebilen Amerikan Generali Patton (1885-1945)..." vakti zamanında Rusya'yı ipten alan Amerika der susarım yoksa Hitler Almanya'sı adamları darmaduman etmişti, ki kayıplara bakarsanız hak vereceksiniz.


    https://www.altayli.net/sarki-turkistan-cumhuriyeti.html



    Dünya'nın Verisitwitter
    “İkinci Dünya Savaşı’nda ölen #sivil ve #asker sayıları Savaşta ölen asker: 15 milyon Yaralı asker: 25 milyon Sivil ölüm: 45 milyon #Rusya: 24 milyon #Çin: 20 milyon #Almanya: 8,8 milyon İnteraktif harita: https://t.co/8u5gtGI8uq”
    https://twitter.com/drdatastats/status/1233793317781065729#:~:text=%40DrDataStats-,%C4%B0kinci%20D%C3%BCnya%20Sava%C5%9F%C4%B1'nda%20%C3%B6len%20%23sivil%20ve%20%23asker%20say%C4%B1lar%C4%B1,com%2Fulkelere%2Dgore%2D%E2%80%A6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 26 Ekim 2022; 16:3:0 >




  • serdarcenk kullanıcısına yanıt

    Hitler almanyası rusya'da mahvoldu.. tıpkı napolyon ordusu gibi perisan oldular.. ruslar olmasaydı amerika kendi basına da almanya'yı muhtemelen yenebilirdi cünkü atom bombasını icat ettiler.. fakat rusların almanlara verdiği hezimet nükleer silah bile kullanmadan cok daha büyük oldu..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 26 Ekim 2022; 16:23:8 >
  • serdarcenk kullanıcısına yanıt

    Hocam Rusya kesinlikle isgal edilemez bir ülke.. Hani diyorlar ya, Türkiye'yi kimse isgal edemez, böyle bir ordu, ülke falan yok diye.. Bu esasen Rusya icin gecerli.. Oraya isgale giden mutlaka perisan oluyor.. Tarih bunun örnekleriyle dolu.. eeee adamları bombalamaya calıssalar, bu sefer herifler nükleer silah manyağı bir ülke.. Biz yok olacağımıza, hepimiz yok olalım derler ki Putin bunu net bir sekilde kendisi de söyledi..


    Yani bu Rusya denen ülkeyi ne isgal edebilirsin, ne gidip bombalayabilirsin.. Cünkü bunlara bulasmak demek dünyanın büyük acı cekmesi anlamına gelir.. bu Ukrayna'yı hemen alamadılar falan diyorlar ukrayna cok gücsüz bir ülke sayılmaz nüfusu Türkiye kadar bir ülke ve halkı direnisci savascı sonucta.. Fakat ruslar tüm gücleriyle yüklenselerdi orayı coktan bitirirlerdi bence..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 26 Ekim 2022; 18:43:19 >
  • Oooo Moskofçular damlamış, bu Rusçu tayfaya sorsam biz niye Nato'ya(hangi bedel karşılığında girdiğimizi bir okuyun) girerek batının parçası olmaya seçtik de niye Rusya'ya yanlamadık diye beyinleri error verir. Aga ben demiyorum ki Amerikan ya da Rusçu olalım önce ve sonra adam olalım ve daima bunun gereği olarak zulmün karşısında olalım, tutarlı olalım. Ulan ne tez unuttunuz Rusların Suriye'deki askerlerimizi önce uçakla bombalayarak öldürmesi ve sonra bizim hükumetin Rusya'nın kartını görünce 3,5 atıp can havliyle ayaklarına gidip bizi kapıda dilenci muamelesi çekip beklettiklerini, üstelik ekranda süre özellikle gösterilerek...

    Notlar:

    1- Video internette var, bulabilirsiniz

    2- Bu arada ölen bizim askerler, halbuki tam tersi olması gerekmiyormuydu adamların hemen apar topar bize gelip özür dilemesi ama heyhat, güçlü ve büyük Türkiye dedikleri bu olsa gerek!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 26 Ekim 2022; 16:59:26 >




  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

    Almanların çok daha önceleri nükleer silah programları vardı sadece yeteri kadar uranyum tedarik edemedikleri için zenginleştirme programları verimli olamadı.Ayrıca amerikanın atom bombası almanlardan devşirmedir almanlar eğer nükleer enerji programında yeteri kadar başarıya ulaşsa bunu fritz-x gibi akıllı bombalar da kullanıp önemli şehir merkezlerini vuracaklardı.


    Almanların rusya da hezimete uğramasının sebebi ordu üst kademesinin hitler ve yardakçıları tarafından itibarsızlaştırılması ve beceriksiz müttefikleri yüzündendir.

  • Razor Crest kullanıcısına yanıt

    sonucta amerika onlardan daha önce hayata gecirdi..

  • serdarcenk kullanıcısına yanıt

    ben ruscu degilim fakat amerikanın yıllardır ypg ve pkk denen terör örgütlerini destekledigi gayet net ve 2003'de ıraktaki olay falan var.. amerika'dan müttefik olmaz.. dost görünen sinsi bir düsman.. rusya'dan da müttefik olmaz.. ne amerikancı ne ruscu olacaksın...

  • Ruslar özellikle Oligark ve eşdeğeri ensesi kalınlar Mercedes'e aşıktır...

    Lorinser, AMG, Brabus'un kalın müşterileri hep burada...

  • Hemen heyecanlanmayın öyle. Emre Özpeynirci şöyle demiş:

    "Hocam bu satışlar hep geri alma şartlı. Renault gibi pazarın %30'una sahip bir grup 1 rubleye sattı, 'ortam düzelsin geri alırım' dedi. Şimdi o fabrikada eski Moskvich logosuyla Renault modelleri üretiliyor"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 26 Ekim 2022; 18:34:49 >
  • Şimdi gelir içimizdeki rusçular.Çin,Rusya,K.Kore.İran gibi dikdatörlüğün daniskası ülkeleri sadece o ülkelerden ibaret saymayın.Bu dikdatörlerin bir de dünya çapında uluslararası düzeyde sempatizanları vardır.Bunlara kalsa vatandaş kapıdan başını çıkaramayacak derecede sert yasalar olmalı,taptıkları liderler ülkelerinin firavunları gibi davranmalılardır.Bizim sırtımızdan sopayı eksik etmesin devletimiz derler.İçimizde de inanın bu ülkelerin zihniyetinde milyonlarca insan kitlesi vardır.İnternette rusya haberlerinin altındaki yorumları okuyun.İçimizdeki Çin,K.Kore kafasındaki bu adamlar her yere tünemişlerdir.İrandaki kafa çindeki kafa k koredeki kafa içimizdeki rus destekçilerinden hiçbir farkı yoktur Sadece türk oldukları için gözümüze farklı gözükürler.Allah fırsat vermesin bunların eline fırsat geçse koredeki rusyadaki çindeki dikdatöre toz yuttururlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 26 Ekim 2022; 18:40:40 >




  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

    Sözüm size değildi, arada biri uzun yazmıştı resmen Türkçe katliamı yapmıştı beni eleştirir tarzda ama sanırım silip kaçmış, onaydı...

  • paralel ithalatla alan alır yine. Etkisi olmaz.

  • bir kaç sene sonra rusyaya girmek için dünya kadar rüşvet verirler ben olsam rusyalıların yerine bir daha abd ab firmaların girmesine izin vermem.hangi firma gittiyse geri çağırmam onun yerine çinli hintli firmalara yönelirim
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt
    Ya istiklal ya ölüm. Mustafa Kemal Atatürk
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.