Şimdi Ara

Merkezi Ezan Sistemi Hk. Bir Proje İsteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Bildiğiniz gibi 2001 senesindeki krizden sonra hayatımıza giren merkezi ezan sistemini bilmeyenimiz yoktur. Bu sistemin güzel yanlarıda yok değil. Mesala çok fazla insan olmadığı için camisi olmayan yerlerde bu sistem direk tipi takılarak buralarada ezanın ve vaazın gitmesi sağlanmış oldu.

    Ancak Diyanet İşleri Başkanlığımız bu merkezi ezan sistemine yavaş yavaş son veriyor. Camisinde görevlisi olan yerler için sorun yok. Ancak camisi veya görevlisi olmayıp direk tipi alıcı cihazların takılı olduğu yerlerdeki insanlarımız bu durumdan çok muzdarip oluyor. Merkezi sistem açıldığı anda bütün alıcılar faaliyete geçtiği için hem Diyanet genelgesine muhalefet atmiş oluyoruz hemde iyi niyetimiz suitimal edilebeliyor.

    Benim yapmak istediğim ise şu.
    İlk etapta sistem nasıl işliyor onu anlatayım. Merkezde yayın yapan bir cihazımız var. Bu cihazda 2 adet frekasımız mevcut. 1. Frekans merkezi ezan. Bu frekanstan yayın yapılınca alıcı cihazlar açılıyor ve ezan yayını başlıyor.
    2. Frekans ise sadece Vaaz için. Bu alıcı cihazları açıyor ve sadece iç hoparlörlerden sesin çıkmasını sağlıyor.

    Ben ne yapmak istiyorum?
    1. İki tip alıcı cihazımız var. a) iç Mekan için b) dış mekan için
    2. Merkezdeki vericiye 3. bir frekans devresi yapıp bu frekans ile uyumlu 2. bir frekans kartını direk tipi chazlara takmak. Bu sayede merkezi sistem açıldığında cami tipler değil sadece direk tipler çalışmış olacak ve görevlisi veya camisi olmayan yerlerdeki vatandaşlarımız ezan ve vaaz sesinden mahrum kalmıyacak.

    http://www.mertelektronik.com.tr/ adresindeki cihazları kullanmaktayız. Bu husuta yardımcı olabilecek (Paralı / Parasız) arkadaşlar pm yollar veya burada bir devre çizimi falan paylaşırsa memnun olurum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.