Şimdi Ara

Merkezi Puanla Yatay Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben ücretli sağlık yönetimi hazırlık okuyorum.Aynı bölümü devlet üniversitesi veya aynı üniversitede tam burslu okumak istiyorum.Yada tamamen herşeyi bırakıp tıp'a hazırlanmayı düşünüyorum.Bu konuda bir kaç sorum olacak bilgili kişiler yardımcı olursa çok iyi olur (:

    Ben eşitağırlıktan 288 puan yapıp ücretli girmiştim hazırlık okuğumdan dolayı baya bi boş zamanım oluyor.Ben bölüm değiştirebilirmiyim veya üniversite değiştirebilirmiyim değiştirebiliyorsam nasıl olur
    Yatay geçiş, Dikey geçiş, tekrar sınava girerek bu istediklerimden hangisini gerçekleştirme ihtimalim var.
    Eşit ağırlıktan girdim fakat eğer mümkünse fen bölümünden tekrar sınava girip tıp okumak istiyorum



  • merkezi yerleştirmeyle yatay geçiş imkanın var fakat bu ara dönemde olmucak artık. yök bu sene başında tekrar degiştirdi sistemi bahar döenminde geçişi kaldırdı fakar kontejyanı sene başında yüzde 10 ken 30 a çıkardı. mesela ben gecen sene hazılık ögrencisyken bahar döenminde hazırlık olmayan farklı bir üniversteye geçtim. merkezi yerleştirmede tek aranan husus okula girdigin seneki ösys puanının geçmek istedigin puandan yüksek olması gerek.yüksek oldugu zaman istedigin üniversteye istedigin bölüme geçiş yapabilirsin. iibfde maliye okuyup başka üniverstede mühendislik bölümüne bile geçersin o senenin mühendislik puanının yukarısındaysa . normal yatay geçiste ise not sistemi geçerli oldugundan en az 1.sınıfı okumuş olman gerekiyor alttan dersi olmuyacak koşulu not koşulu vs. var. yani hazırlık okuyorsan tek geçiş imkanın merkezi yerleştirmeydi. onunda süresi geçti geçmek istersen 2015-2016 agustos ayından eylül ayına kadar başvurman lazım istedigin okula. fakat bahar dönemine yakın belki yök tekrar karar alır bişey yapar bilemem. son olarak merkezi yerleştirme puanıyla geçişi her ögrenci 1 kere kullanabiliyor o yüzden iyi düşün.




  • Anladım tüm sorularımın cevabını almış oldum teşekkür ederim emeğin için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.