Şimdi Ara

merkezi uydu sisteminde sinyali odaları dağıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apartmanda merkezi uydu sistemi kullaniliyor. Santralden evlere sadece 1 kablo geliyor. Ancak evin icinde her odada tv baglantisi mevcut ve bunlar bir panoda toplanmis.
    Bu gelen 1 kablodaki yayini 6 kabloya hangi urunle bolebilirim? Boldukten sonra 2 receiver ile bir odada farkli yayin diger odada farkli yayin izleyebilir miyim?



  • Malesef, santralden eve bir kablo iniyorsa farklı odalarda aynı anda izleyemezsin.
  • bizim binada ( yanlış hatırlamıyorsam) bir kablo geliyor. 4 odada da çıkış var ve her odadan yayın alınıyor ( reciever ile) özel bir ara birim var bir kabloyu 4 e bölüyor. çok pahalı olmasa gerek yakınınızda olan bir uydu satıcısına sorun
  • Arkadaşlar ,

    Tek kablo ile birden çok receiver bağlayabilirsiniz hatta yayın da izlersiniz ama bunlardan birisi "H" (horizontal) yatay yayın parametresi olan kanalı izlerse , diğerleri de "H" olan kanalı , birisi "V" (vertical) dikey yayın parametresi olan kanalı izlerse diğerleri de mecburen "V" olan kanalı izler.

    Turksat 3a uydusundan , şu an itibariyle , ulusal kanalları aşağıdaki gruplar içinden olmak şartıyla , birden çok receiver ile tek kablo üzerinden izleyebilirsiniz :

    H: fox,star, stv,show,kanald,kanal7,cnn,haberturk,skyturk,24

    V: trt 1, kanal1, tnt, atv, tv8,flash,cnbce,e2,ntv

    Kolay gelsin
  • Arkadaşlar merkezi olan sitede hangi receiver'ı önerirsiniz.HDMI cıkıslı olanın ne gibi farkları olur.Fikir verirseniz sevinirim.42PQ6000 plazma televizyonumda kullanacağım.Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulflymax -- 11 Aralık 2009; 22:06:10 >
  • Hdmi çıkışlı olanın scart lı olandan teknik olarak bir farkı yok, ikiside ses ve görüntüyü aynı anda iletebilir fakat Hdmi ismindende anlaşılacağı gibi hd yayınlar için kullanılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.