Şimdi Ara

Mesut Çevik ile Canlı 2014 'Oyun için konsol mu yoksa esaslı bir PC mi?' Yayın Tekrarı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
3
Favori
10.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesut Bey
    Konu güzel heyecanla bekliyorum
    Yanlız. PC için koca kasalı PC'ler yerine miniatx kasalardan bunlara uygun donanımlardan bahseder misin ben şahsen evimde kocaman bir kasa görmek istemiyorum bu devirde tv altına konsol gibi koyabileceğim bir sistem çok iyi olur.
    Ayrıca asus un ki gibi konsol tadındaki komple az yer kaplayan sistemler hakkında da bilgilendirirseniz memnun olurum
    Birde bir oyun pcsi için minimum Donanım ne Olmalı malum herkesin çok parası yok yada fazla para harcamak istemeyebilir Uçuk kaçık sistemler yerine uygun fiyatlı sistem tavsiyesi bekliyorum
    Şimdiden iyi yayınlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scutaro

    Sorunun cevabı basit aslında, 1080p ve üstü çözünürlükde FPS sınırı olmadan oynamak için PC tek seçim. Konsolun tek avantajı fiyatıdır, ama PC oyunları daha ucuz olduğundan uzun vadede PC yine daha avantajlıdır, istenirse sadece ekran kartı güncellemesi ile donanımın gücü arttırılabilir, ama konsol fanları bunu anlayamaz.

    Senin ve senin gibi düşünenlerin anlayamadığı birşeyde aynı güncellemeyle konsolun gücüde artabilir. oyunlar konsola özel optimize edilir ayrıca oyun teknolojileri konsola göre gelişir herkes eşittir senle aynı donanımı gampedi kullanır hile yok denicek kadar azdır, kasma donma kitlenme sorun çıkacak gibi duyguları konsolda düşünmezsin. Yatağına yatar oynarsın. steam de çıkınca senin nasıl haberin oluyorsa psn store da da bizim haberimiz oluyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Esaslı bir mac hepsini tokatlar.
  • Başlık zaten kazanan PC diyor . Taraflı başlık olmuş azcık
  • Uzun vadede PC gerçekten daha avantajlı mesela GTA V'i konsollara çıktıktan 15 ay sonra oynamak. Tabi burada konsollara çıkan exclusive oyunları oynayamamak da var, ama olsun 200fps'de oyun keyfi vazgeçilmez çünkü gözlerimiz oyunlar sayesinde evrim geçirdi.
  • Boş yere gerilecek buralar.
  • Please stand by.... 1:07:03:00

  • bazı sinirden delirmiş konsolcular sadece konsolda exclusive oyun var sanmış aç bakayım konsolu hangisinde total war vb. oynayabiliyorsun.

  • Sevim koş mevzu derin :)

  • Bende jtag xbox360 var usb ıle atıyorum :) pc dede torreentten ındırıp oynuyorum yanı 2 sınınde yerı ayrı 2 sıde lazım ama orj takılanlar ıcın pc cunku bır oyun 150 cıvarı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogubeyi41 -- 25 Ekim 2014; 14:50:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Speed-Step

    Mesut bey, vakit ayırıp sizler için yazdığım USA PSN vs STEAM yazımı, umarım vakit ayırıp okursunuz. Hakikati en somut örnekleri ile anlattım. Bu yazımı, bütün oyun seven arkadaşların, bütün DH üyelerinin, DH çalışanlarının ve BSC çalışanlarının okumasını tavsiye ediyorum.

    --------

    PS4 oyunlarına, aynı oyunun Steam de ki PC versiyonundan bile daha ucuza sahip olunabiliyor. Steam daha pahalı ve Steam TL kuruna geçtikten sonra, oyun fiyatları iyice şişirildi ve Playstation platformuna nazaran, zengine hitap eden bir ortam oldu Steam platformu

    Aslında konsol pahalı bir hobi değil, aksine fakir hobisidir. Olay tamamen Sony Türkiye'nin kaşınmasından ibaret, yapacak bir şey yok, Sony Türkiye yetkilileri Türkiye de ki gamerlar tarafından, gerek e-posta gerek Twitter yoluyla kaç defa uyarıldı. Şikayetlerimizi dile getirdikçe, onlar inadına fiyat artışı yaptılar. Bizi Acunla, Sergenle, Ardayla falan karıştırıyorlar her halde, Türkiye de Playstation' a gönül vermiş insanların çoğunluğunu, onlar gibi zengin zümre veya gelir durumu iyi olan kişiler zannediyorlar ki, bunlara dokunmaz deyip, habire fiyat artırıp, biraz daha fazla kar edelim diyorlar. Sony Türkiye yetkilileri, uyguladıkları yanlış politikalar yüzünden, Türkiye sınırları içinde oyun oynayan kişilerde, Playstation da oyun oynamanın pahalı bir hobi olduğu algısını oluşturdular. Fakat, 80 lerden bu yana, her türlü platformda en ekonomik şekilde oyun oynamasını bilen, benim gibi arkadaşlar, bu durumun Türkiye ye has bir durum olduğunu ve aslında diğer ülkelerdeki fiyatlara bakıldığında, playstation da oyun oynamanın çok ucuz bir hobi olduğunu biliyorduk.

    Halbuki, Sony Türkiye yetkilileri, Playstation' ın fakir hobisi olduğunu bilmiyorlar. Sağlam bir PC toplayacak parası olmayanların, PC donanımları gibi kısa ömürlü olmasın, uzun yıllar en baba oyunları çalıştırsın beni masrafa sokmasın diyenlerin, işten çıkıp eve gelince farklı şeyler yapacak kadar parası olmayan dar gelirli insanların, tutanağıdır ve hobisidir Playstation da oyun oynamak.


    Değerli arkadaşlar, Türkiye Playstation Store da oyunların pahalı olması, bizim ucuza Playstation oyunu almamıza engel değil. Playstation oyunu pahalıdır düşüncesini, öncelikle kafanızdan silip atın. Playstation oyununa PC oyunun dan daha ucuza sahip olunuyor. Bizim kaderimiz, Türkiye de yaşıyor olmamız ve daha 2-3 yıllık mazisi olan TR Playstation Store' u bir halt sanmamız. Halbuki daha 2-3 sene öncesine kadar, hepimiz USA Playstation Store dan alışveriş yapıyorduk. Yalan mı? TR Playstation Store diye bir şey yoktu. Zaten TR Playstation Store da, UK Playstation Store' un Türkçeleştirilmiş hali, ödediğimiz para İngiltere de ki sanal POS dan çekiliyor ve paranın büyük kısmı İngiltere ye gidiyor.

    Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, Amerika PSN' e geçin rahat edin. Acaba bu oyun kaç liradan çıkacak diye strese girmeden, $25 $30 a baba oyunları almanın keyfini yaşayın. Gamepad elinizdeyken, aklınız cüzdanınızda olmasın.


    USA PSN vs STEAM arasında, basit bir fiyat karşılaştırması, hangisin den oyun almak daha ucuza geliyor, görün diye yazdım.


    PS4-FAR CRY 4 USA PLAYSTATION STORE Fiyatı: $60 / 2 = $30 = 68TL

    Mesut Çevik ile Canlı 2014 'Oyun için konsol mu yoksa esaslı bir PC mi?' Yayın Tekrarı


    PC-FAR CRY 4 STEAM Fiyatı: $60 = 137TL

    Mesut Çevik ile Canlı 2014 'Oyun için konsol mu yoksa esaslı bir PC mi?' Yayın Tekrarı



    ---------



    PS4-NBA 2K15 USA PLAYSTATION STORE Fiyatı: $60 / 2 = $30 = 68TL

    Mesut Çevik ile Canlı 2014 'Oyun için konsol mu yoksa esaslı bir PC mi?' Yayın Tekrarı


    PC-NBA 2K15 STEAM Fiyatı: $60 = 137TL

    Mesut Çevik ile Canlı 2014 'Oyun için konsol mu yoksa esaslı bir PC mi?' Yayın Tekrarı


    TR PLAYSTATION STORE fiyatlarını ise yazmaya hiç gerek duymadım, boşuna moral bozmanın anlamı yok.


    Not: Steam de aldığın bir oyun, iki ayrı makinede, iki kişi aynı anda girip, kendi hesaplarından oynayacak şekilde paylaşılamıyor. O yüzden PSN de ki gibi bir Game Sharing (FİYAT / 2) söz konusu değil ve bu yüzden USA PSN kadar ucuz olamıyor.

    Bakın, Steam platformu dolardan TL ye geçince, ucuz olan fiyatlar bir anda pahalandı. Tıpkı TR Playstation Store' a geçildiğinde olduğu gibi. Demek ki, dijital oyun mağazalarının Türkiye ayağından oyun almamak gerekiyor. Yani, Türkiye de yaşıyorsunuz diye, illa Türkiye mağazalarından oyun almak zorunda değilsiniz ki, zaten yıllardır dolarla oyun alıyoruz. Adam gibi TL ye çevirmedikleri sürece ne gerek var, TR Steam den TR PSN den oyun almaya, parayı yolda bulmuyoruz.

    Biran önce, USA Playstation Store dan alışverişe yönelmenizi, şiddetle tavsiye ederim. Birde, Sony'nin 2006 yılından bu yana Playstation kullanıcılarına sunduğu, game sharing bizim taktığımız isimle PSN kardeşlik hizmetinden yararlanırsanız. Oyunları yarı fiyatına alıyorsunuz. Böylece, aynı oyunun Steam de ki PC versiyonundan çok çok çok çok çok ucuza Playstation oyunu almış oluyorsunuz. Daha ne olsun.


    USA PLAYSTATION STORE dan ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR [ANA KONU]
    http://forum.donanimhaber.com/m_97897417/tm.htm


    @Speed-Step




  • Tartışması saçma ve gereksiz bir konu :)

  • Kan kokusu alıyorum bu akşam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuksws_99

    bazı sinirden delirmiş konsolcular sadece konsolda exclusive oyun var sanmış aç bakayım konsolu hangisinde total war vb. oynayabiliyorsun.

    Company of Heroes 2 gibi RTS oyunlarını oynayamıyorlar mesela.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuksws_99

    bazı sinirden delirmiş konsolcular sadece konsolda exclusive oyun var sanmış aç bakayım konsolu hangisinde total war vb. oynayabiliyorsun.

    Yahu nasıl fantastik bir dünyada yaşıyorsunuz :D "Sinirden delirmiş konsolcular" ne demek ya :D İstesek gider bir PC alır oynarız niye sinir delirelim hasta mısınız arkadaşlar? :D :D Bir akıllı siz değilsiniz ya yapmayın lütfen. Donanım Haber'deyiz ya, PC'den hiiiiiç anlamıyor olsak bile ana sayfadaki tavsiye sistemi toplarız. Nasıl bir kafadasınız :D
  • Konsolda bi dota 2 yok mesela direk bitti benim için :D

  • Dota 2 mi?? Sen bi, Last of Us oyna bitir de dostum oyun ufkun genişlesin
  • Şu foruma giren çoğu kişinin evinde orta karar da olsa oyun oynatacak bir pc vardır. Yani onda dota 2 yok total war yok hahaaa tarzı yorumlar mantıklı değil, zaten bir konsol oyuncusu olarak bu tarz yapımlar beni cezbetmiyor. Yüz tane total war getirsen bir last of us veya god of war etmez benim gözümde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için PC tartışmasız kazanan. Bir kere size o Next-Gen diye kakaladıkları konsolların hepsi 3-4 senelik bilgisayar donanımlarından yavaşlar. LinusTechTips izleyen varsa bilir 480 mhz'e downclock edilmiş GTX 480 PS4'ü ezip geçiyor. Ki GTX 480 dediğimiz kart 2010'da çıkmış bir kart. Yani performans olarak karşılaştıralamazlar bile. Bunda bir anlaşmak lazım. 1080p 60+fps istiyorsan PC. 2.si bazılarının kasma, donma vs. gibi sorunlardan bahsettiğini gördüm. 10 senedir PC oyuncusuyum, bilgisayarımın donanımının yetipte kasma, donma yapan bir oyun görmedim. Tabii saçma salak konsol portlarını saymazsak. Bazılarıda Gamepad daha iyi daha güzel demişler. Bilgisayara Xbox360 controller takılabiliyor zaten. Çoğu oyunda tanıyor ayar vs. yapmanıza gerek kalmıyor. Oyunlar içinse Steam var. Ki Türk Lirasına geçmesiyle beraber oyunların fiyatları inanılmaz alınabilir oldu. Mesela buyrun şöyle bişey;http://store.steampowered.com/sub/52123/ Hangi konsol 34 oyun+DLC'sini bu fiyata veriyor? Hiçbiri. Ayrıca çok istenirse emulator ile de eski PS2, PSP konsol oyunları oynanabiliyor. Konsolda yapamadığınız daha bir çok işi yapmanızada yarıyor. Ha pahalı mı konsola göre? Pahalı ama, konsol alıp senede oyunlarına 200-300 lira para bayılacağıma, PC alırım çok daha iyi. Mesela Battlefield 4'ü TTnet Playstore'dan 40 liraya aldım geçen gün. Hanginiz konsolda 40 liraya Battlefield 4 alabiliyorsunuz? Ayrıca oyunları online oynayabilmek için yılda 60$ para da ödemiyoruz. Sonuç olarak #PCMasterRace



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Appetite -- 25 Ekim 2014; 16:35:54 >




  • Bu tamamen zevk ve renk meselesi. Bence kimse burada kırmızı mı yoksa mavi mi tartışmasına girip vakit kaybetmesin oyununu oynasın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.