Şimdi Ara

mezun kararı ve almak istediğim birkaç tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LGS sınavında benden beklenen sonucu yapamadığım için önce kendime sonra da aileme başarılı olma borcu hissettim. 9 zaten pandemiye gitti ve 10.sınıfta okuldaki hocaları ve dersleri verimsiz buldum ve üniversite sınavında başarılı olmak için 11.'sınıfı kaybetme lüksümün olmadığını düşündüm ve her şeyime fazlasıyla vaktimin kalacağı için istediğim şeyleri de yaparım beklentisiyle açık liseye geçtim. Okuldaki arkadaşlarım bana geçmememi, geçersem yazılılar vs. olmadığı için boşlayacağımı söylediler. Kısmen de haklı çıkacaklardı. Beklediğim olumlu hiçbir şeyi yaşamadım. Dershaneye beraber yazıldığım arkadaşımla ayrı sınıflara düştük. Dershaneye boş gidip boş geldim sınıftakilerle yakınlığım olmadı. İşime gelen derslere çalıştım sadece. Ve okuldan konuştuğum bir tek kişi kalmadı. Spora gider vücut yaparım dedim bulk yapıp obez oldum. Playstation oynarım dedim oyunlara olan ilgimi de kaybettim. Bir bütün seneyi aldığım bu açık lise kararını sorguladığım, uyku dahi uyuyamadığım bomboş günlerle geçti. Şimdi 12'ye geçtik ve dershaneye yazıldım.

    Önceden bitirdiğim dersleri dershane yeni başaldığı için bana yaramaz diye bazı günler dershaneye gitmedim ve evde çalıştım. Sonrasında farkettim ki AYT mat hocası almış gitmiş. Zaten geç ileryen 'dershane müfredatının' da gerisine düştüm ve mezuna kalma kararı aldım. Mezuna bırakıcam zaten dite boşlamıyorum ama bunaldım. Ölene kadar burda yaşardım dediğim Kadıköy'den artık sıkıldım. Ne Bahariye ne Moda ne de Koşuyolu sokaklarının hiçbirinin önünden dahi geçmek istemiyorum.En son ne zaman gerçekten güldüm hatırlamıyorum bile. Hiçbir insan sabah uyandığı için üzülür mü? İçimde inanılmaz bir boşluk ve sıkılmışlık hissi var. Bu yazın da vardı ancak yazın yağ oranımı düşürmek gibi hedefim vardı ve biraz da bu sene kazanırım düşüncesiyle ders çalışabiliyordum. Şuan hiçbiri yok ne yaptığım spordan ne de çalıştığım dersten bir şey anlıyorum ne bölüm okuyacağım ona da karar vermedim. Tıp ya da endüstri mühendisği düşünüyorum ancak diploma notum tecrübesiz bir şekilde girdiğim online açık lise sınavlarından dolayı epey düşük. Bu yüzden gerçekçi bir hedef koymak istiyorum ki bunun için istekle ve şevkle şüphesiz bir şekilde çalışabileyim. Benim seneye 2.mezun senem gibi bir şey olacak ve seneye bu psikolojik buhranları yaşamak istemiyorum. Bu konuyu görüntüleyen mezun veya üniversiteye giden arkadaşlar bana 'mezun senesi psikoloji'yi yönetme ya da istanbul dışında gidip memnun kalacağım, başarı sıralaması ütopik olmayan mühendislik veya tıp fakültesi olan iyi bir üniversite hedefi ya da bölümü seçme konusunda yardımcı olur diye düşündüm.









  • Okumaya gerek yok. Tek tavsiyem potansiyelinin limitlerini zorlayarak çalışman. Hayal ettiğinden daha iyisini bile yapabilirsin. 4.5 ay kala mezuna bırakma kararı ne olum yazılı kural veya anayasa da fln mı yazıyor? Neyse önce zihniyeti sonra eylemleri değiştir ve yapıştır başarılar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Meslek öğren

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezun psikolojisi diye bir şeyi bi ben yaşamadım herhalde dümdüz 1 yıl daha ders çalışacaksın istesen de istemesen de

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geçen sene ben de senin gibiydim tam bu zamanlar kesin mezuna kaldım deyip geçen seneyi kafamda bitirdim ama sınav esnasında çoğu sorunun yapılabilecek olduğunu görünce pişman oldum. sen elinden geleni yap obp falan boşver.

  • tercihler açıklanmadan mezuna kalınmaz çalışmaya devam

    iyi çalışmalar

  • HenryKissinger kullanıcısına yanıt
    Hocam siz kaç binden mezuna bırakmıştınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nepomniachtchi kullanıcısına yanıt

    36

  • isoz0 kullanıcısına yanıt

    Aynısını düşünüyorum. Geçen sene bu sıralar benden çok daha kötü netler yapan tanıdıklarım ilk 20k girmeyi başardılar. Hepsinin ortak noktası Haziran sınav sabahına kadar bıkmadan çalıştılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de haziranda sınav varmış gibi çalışacağım zaten. Ama konularda olduğum yer belli. Biraz gerçekçi olmak lazım. Seneye koçluk alarak vs daha planlı gitmeyi düşünüyorum.

  • HenryKissinger kullanıcısına yanıt

    Hocam hangi bölümdeseniz? Bölüm hedefi seçmede verebileceğiniz bir tavsiye var mı?

  • @Eastai @isoz0 Sizin var mı?

  • elegiac E kullanıcısına yanıt
    senden hiçbir şey olmaz sistemdeki npclerden birisin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • elegiac E kullanıcısına yanıt

    ben tıp için mezuna kalmıştım hocam zaten tıpa da geldim

    hangi bölüm olursa olsun hedefi yüksek koyun hocam ben o kadar yüksek koymamıştım senenin başında

  • elegiac E kullanıcısına yanıt

    Hocam bölüm hedeflemekte zorlanıyorsan sıralama hedefi koymaya çalış daha az kafanı kurcalar bu süreçte. Bölüm üniversite seçme işini sınav sonrasına bırak bence sen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thenotorious T kullanıcısına yanıt

    Dostum 2 aylıksın bu forumda bu kadar büyük bir genelleme yapabilmen için insanları daha yakından tanıyıp bu ''sistemde'' daha fazla zaman geçirmen gerekir. Umarım senden büyük bir adam olur  .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elegiac -- 21 Ocak 2024; 14:37:27 >
  • isoz0 kullanıcısına yanıt

    tamamdır hocam ikinize de teşşekür ederim.

  • elegiac E kullanıcısına yanıt

    cemaatler,partiler falan organizasyonlar yapıyor orada yanlama yaparak kendini kanıtlayarak falan yol alabilirsin, eğer çok kayda değer bir bölüm değilse ya da okul, okumanın pek anlamı kalmadı desek yalan olmaz

  • elegiac E kullanıcısına yanıt
    sana öğrenci profili olarak bakıyorum forum ne alaka büyük bir genelleme yapmıyorum hikayeni kendin anlatmışsın tamamen tembellik, kendi süzgecinden geçirmeden kararlar alma, gram iradesi bulunmayan bir adamsın mezunluğa yol yapmak için kendini telkin ediyorsun senin gibi tipte biri başarılı olamayacak kolay gelsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • thenotorious T kullanıcısına yanıt

    arkadaşın durumunu en gerçekçi sen açıklamışsın evet tembel ve yol yapmaya çalışıyor,bu sene farkına vararak çalışsa bir şeyler yapabilir olmadı öyle kalır mezuna en azından belli bi yerden tekrar hazırlanmış olur.Başlıktaki en faydalı mesaj bu bence,insanlar iyimser olmak ayağına çocuğun sorununu belirtmiyorlar bile.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.