Şimdi Ara

Millenicom (superonline altyapısı) vs Turknet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yıllardır kullanmakta olduğum Superonline'dan (Fiber) fiyat politikası ve müşteriye yaklaşımları açısından vaz geçmeyi düşünüyorum. Fesih başvurumu yaptım (Bu süreç bile Superonline'daki kalite düşüşünün bir göstergesi şeklinde geçiyor).

    İki alternatif arasında kaldım.

    1. Millenicom: 50 Mbs internet 89.90. 2 yıl tahaahüt istiyor. sözleşmede 4.562,40 TL sağlanan indirim yazıyor. Dolayısı ile hizmetten memnun kalmadığım takdirde vazgeçmek ciddi sıkıntılı.

    2. Turknet: Kullanan arkadaşlarım memnunlar. Sadece sorun çıktığında destek almamanın zorluğundan bahsediyorlar. Bunu seçmem durumunda bir modem almam gerekecek ve 60 TL kurulum ödemem gerecek (sabit telefonum yok). Ancak 75 Mbs internet 79.90 TL ve herhangi bir Taahhüt yok.

    İnternet kullanımım aylık yaklaşık 500 GB (Xbox, netflix, download). Online oyun oynuyorum ve ping tabi ki önemli.

    Görüşlerinizi yazabilirseniz sevinirim.







  • Millenicom’un 84,9 TL Telekom altyapısında 100 mbps tarifesini inceleyebilirsiniz.

    Millenicom SOL fiber altyapısında da hizmet sunabiliyor. SOL’den daha uygun fiyatlarımız var. SOL altyapılı kampanyaları da değerlendirebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türk Telekom alt yapısı varsa oradan taahütsüz sağlayıcı ve vdsl paket seçmen en mantıklısı türknet ve millenicom paket olarak hemen hemen aynı ben millenicom kullanıyorum memnunum. Kod ile 1 Ay yeni gelen aboneye ücretsiz.
  • Turknet

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Bahsettiğim zaten SOL altyapısındaki hizmetteki taahhütün ağır şartları. Memnuniyetsizlik durumunda 2 yıl Millenicom'a mahkum kalacağım.

    Benim burada karar veremediğim SOL altyapsında fiber mi devam edeyim (ağır sözleşme şartlarına rağmen) ya da Turknet VDSL'e mi geçeyim? (VDSL'e geçersem kesin Turknete geçerim)

    NOT: Millenicom'a başvurdum zaten ama gelen sözleşmeyi imzalayıp imzalamama konusunda kararsızım.
  • theidol T kullanıcısına yanıt
    Omurga dahil tüm altyapı modem dahil mevcut hizmetinizle aynı olacak. Altyapıda herşey aynıyken neyin farklı olmasından endişe ediyorsunuz? O konuda yardımcı olmaya çalışayım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @Alper Karaer - Millenicom- Aynı altyapı ancak Millenicom ve SOL band genişliği aynı mı?

    Dün itibarı ile internetim kesildi ancak SOL tarafından aranıp fesih işlemlerim tamamlanmadı.

    Millenicom sözleşmesi mail ile geldi. Sözleşmeyi imzalyıp e-mail atma ve ardından kargolama için doğru zaman mı yoksa tamamen fesih olmasını mı beklemem lazım?
  • Merhaba arkadaşlar. Milenicom kullanıyorum altyapım iyi olduğu için memnunum tavsiye ederim. Milenicom 1 ay ücretsiz referans kodunu paylaşıyorum . Üye olmak isteyenler adına kod : 0143F120

    Arkadasinizi Millenicom'a getirin, hem size hem de arkadasiniza 1 AY UCRETSIZ internet hediye edelim! Kampanya indirim kodu 0143F120 . Arkadasinizin bu kodla beraber 08503330333'u arayarak basvurmasi ve basvurunun tamamlanması gerekmektedir.

    İsim soyisim : Alper Sevimli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilisimci1903 -- 7 Mayıs 2019; 13:28:36 >
  • Merhaba Alper Bey,
    SOL dan Millenicom a geçiş yaparsak TV+ hizmeti gibi bir TV hizmeti sunabiliyor musunuz?
  • Sol altyapisi derim ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pisnick kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Biz TV+ hizmeti sunmuyoruz.

    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • theidol T kullanıcısına yanıt
    Buna cevap gelmemis merak ettim ben de.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • theidol T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Omurga tarafında da SOL altyapısı kullanıyorız. Diğer firmaların band genişliğini bilemeyeceğim için bir karşılaştırma yapamam fakat forumda iki firmayı karşılaştıran çok sayıda kullanıcı yorumu var. Gördüğüm kadarıyla biz gayet iyiyiz.
    Mevcutun iptal olmasını beklemenize gerek yok. Siz en kısa sürede evrakları bize ulaştırın zaten SOL başvurduğunuzda hemen iptal ediyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alper_Karaer

    Merhaba,

    Omurga tarafında da SOL altyapısı kullanıyorız. Diğer firmaların band genişliğini bilemeyeceğim için bir karşılaştırma yapamam fakat forumda iki firmayı karşılaştıran çok sayıda kullanıcı yorumu var. Gördüğüm kadarıyla biz gayet iyiyiz.
    Mevcutun iptal olmasını beklemenize gerek yok. Siz en kısa sürede evrakları bize ulaştırın zaten SOL başvurduğunuzda hemen iptal ediyor.
    Bu otomatik iptal olma konusunda sorun yaşadım size özel mesaj attım Alper bey.
  • Superonline iptal işleminin gerçekleşmesinden sonra Millenicom'a geçiş işlemini tamamladım. (50 Mbps)

    Millenicom'u seçme nedenim SOL altyapısına sahip olması ve bu ekonomik istikrarsızlık ortamında fiyatı 24 aylığına sabitleme düşüncesi oldu. (Fahiş ceza-i şartlara rağmen)

    ilk izlenimlerim

    Artılar;
    1. Sözleşmeyi mail attığım gün kurulum için aradılar ve 1 gün sonraya gün verdiler. Bana uymadığı için kurulum bugün gerçekleşti.
    2. Kurulum tamamlandıktan sonra Superonline'nın devlet sırrı gibi saklayıp vermediği hesap şifresi telefona mesaj olarak geldi. (Gelmese de çok farketmezdi. Şifreyi her halükarda elde ederdim. Superonline da da şifreyi elde etmiştim)
    4. ilk yaptığım speedtest de hız 50- 56 Mbps çıktı.

    Eksi yanı

    1. Ping berbat. 11 ms (Superonline sunucusu) Superonline da bu 1-3 ms çıkıyordu. Superonline'nın verdiği router yerine kendi TP-Link router mi denedim. Durum değişmedi.
    2. CS-GO pingleri Superonline da iken 30-40ms arası iken burada 55-65 ms arasına çıktı.

    Açıkçası benim Superonline altyapısını tercih nedenim ping süreleriydi. Turknet kullanan arkadaşlarımın bile gerisinde kaldı ping süresi (Turknet kullanan arkadaşta ping 6 ms)

    Bir boş vaktimde router kullanmadan test yapacağım.

    Öğlen fast.net hız testinde 30 Mbps'leri görmüştüm şu anda 18 Mbps (Ping 51ms)

    normal internet kullanımı ve download yapan kişiler için Millenicom uygun

    Ancak online oyun oynayanlara ping sürelerinden dolayı Millenicom'u tavsiye etmiyorum.

    1-2 haftalık kullanımdan sonra tekrar düşüncelerimi yazacağım.




  • theidol T kullanıcısına yanıt
    Fast hız testlerine pek güvenmeyin doğru değil speedtest tercih edin.

    Süperonline altyapısı olabilir fakat millenicom , süperonline'den her veri için para ödüyor qos bandwitch her band için belirli tarifeler var mesela örnek veriyorum;
    Trafik 1 ; Gb başına 100 tl
    Trafik 2 ; Gb başına 50 tl
    Trafik 3 ; Gb başına 10 tl

    Alternatif firmalarda en ucuzunu talep ediyor ve süperonline'de en iyi Trafik 1 dediğimiz veriyi kendi müşterisine vererek öncelik tanıyor yani siz uygun internet kullanıyorsunuz ama bazı durumlara malesef katlanmanız gerekir.

    Türknet bu konuda biraz daha iyi olabilir ama türknet vae kullanıpta 8 ms memnunca kullanan biri olarak birden beni yapa'ya geçirip en az 55 ms alabildiğim durumlara getirmiştir.

    Bence hangi firma fiber hattını çekiyorsa ve dolabını koyuyorsa bence o firmadan hizmet alınmalı ciddi bir yatırım yapılıyor kendi müşterisine haliyle öncelik verecek arka planda ciddi para harcanıyor.

    Türknetin yurt dışı çıkışları baya iyileştiriyor netflix , steam konusunda iddialılar bence bir düşünün ama bence eğer sol altyapınız varsa bir tık vodafone daha iyi olabildiğini düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • theidol T kullanıcısına yanıt
    SOL fiber altyapısında aynı anda hem Milleni 100 hemde VDF 100 Mbps kullanıyorum.Millenide CGNat illeti var, bazen çok dandik IP havuzlarına düşebiliyorsun.Ben mesela Bursa'da olmama rağmen public IPye bir bakıyorum Gaziantep, Kahramanmaraş vs. ONTyi kapatıp açına Kocaeli, istanbul oluyor.Yani sık sık değişiyor.VDFde böyle bir sorun yok ve milleniye göre bence de bir tık daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözleşmeyi kargolamasam otomatik olarak cezasız olarak iptal olur mu acaba? sadece mail atmıştım sözleşmeyi
  • Bugün itibari ile sözleşmeyi kargoladım.

    SOL'dan vazgeçme nedenim müşterilerine yaklaşımları oldu. Uzun yıllardır (Quick net zamanından beri) müşterisi olduğum kurum eksik/yanlış bilgilendirme sonucu geçmiş olduğum paketi iptal ettirmek için 3 hafta beni uğraştırmıştı. İlk olarak Turkcell telefon hattımı Vodafone'a ve şimdi de internetimi Millenicom'a geçtim.

    En başta belirtiğim gibi geçiş süreci çok hızlı ve sorunsuz oldu. Superonline'nın "kendi güvenliğimiz!!!!" için bizden sakladığı şifremi bağlantı olduktan 1 saat sonra telefonuma gönderdiler. (Hoş SOL şifresini de bir arkadaş sayesinde kolayca elde etmiştim.)

    50 Mbs pakete geçtim. Download hızlarıNI şu an için maksimum limitlerde alabiliyorum

    Ping hızları bir çok kullanıcı için normal olsa da SOL'da aldığım pinglere göre kötü. Bu nedenle statik IP deneyeceğim. Umarım Millenicom bu durumu düzeltmek için önlem alır.

    XBOX kullanıcısı olduğum için forumda rastladığım XBOX live ile ilgili bağlanamama sorunlarını okuyunca başımdan kaynar sular döküldü ve ciddi ciddi cayma hakkımı kulanmayı ve sözleşmeyi kargolamamayı düşündüm. Ancak şu ana kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım.

    Beni rahatlatan diğer bir unsur ise @Alper Karaer - Millenicom'un Pazarlama direktörü olduğunu görmem oldu. Kurum'un Pazarlama direktörü bu forumda bizlere cevaplar veriyor/ sorunları çözmek için çaba gösteriyorsa bu bence önemlidir.

    Umarım doğru kararı vermişimdir.

    Bu arada ben burada yayınlanan bir KOD'la üye olmuştum. Ben de kod yayınlıyorum. isteyen kullanabilir :)

    CE7BC08B



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theidol -- 13 Mayıs 2019; 13:15:15 >




  • Ben önceden uyardım. :)
    İki yıl taahhüt vermek sizin kullanım profiliniz için iddialı bir hareket olsa da en azından superonline fiber altyapısı ve ucuz!
    Bence superonline bölümüne de yazın ki insanlar bilerek aboneliklerini iptal etsinler, sonra hayal kırıklığı olmasın.

    https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-de-tahautu-biten-uyeler--74637928-195

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.