Şimdi Ara

MİLLETİN HALA ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN FARKINDA OLMAMASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 1u2i3o4 1 kullanıcısına yanıt

    Argümanın diğer tarafı Endüstri mühendislerine talep daha az. Ayrıca IT sektöründe Elektronik Mühendisleri daha avantajlı.

    Endüstri mühendislerinin global şirketlerde daha kolay iş bulması kısmını anlamadım.

    Ben 20+ yıl sadece Global IT şirketlerinde çalıştım. Müşterilerim de birçok sektörden genelde yine global şirketler idi. Herhalde 1 endüstri mühendisine en az 5 elektronik mühendisi düşer.

    Endüstri mühendisleri eğer iyi okullardan mezunsa zaten çok yüksek puanlı öğrenciler olduklarından Global şirketler tarafından işe alınır ama genelde (her zaman değil) teknik olmayan roller verilir (hizmet yöneticisi, proje yöneticisi, satış yöneticisi, müşteri yöneticisi, operasyon yöneticisi, hazine, compliance, presales, marketing, HR, satınalma, lojistik vs.)

    Yoksa üretim planlama falan kaç kişi olacak ki?


    Okumanın külfeti kısmına katılıyorum ben elektronik okudum master da yaptım. Çok zorlandığım dersler oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1u2i3o4 1 kullanıcısına yanıt

    Tez hocası adamı batırır da çıkarır da...

    Tez konusuna uygun iş çok iyi bir planlama gerektirir. Daha teze başlamadan ne yapacağınızı bilmeniz gerekir ve onu yapabileceğiniz bir hocanın da olması gerekir.

    Ama tez konusu yine de teorik kalabilir ve piyasada bir karşılığı olmayabilir. Mesela biz tüm neural network ödevlerini Matlab'de yaptık.

    Haberleşme özelinde master'ın bir kazanımı oldu. İlk defa kaynaktan alıcıya kadar end-to-end kodlama, modülasyon, kanal (gürültü ve sönümleme), demodülasyon, decoding işlemlerini anlamış oldum.

    Ha sonra gittim IT'ci oldum :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1u2i3o4 1 kullanıcısına yanıt

    Ben bu durumda şanslı olduğumu düşünüyorum. Hem hocalarım çok genç hem de tam bir sınıf ortamım var. Bölüm değiştirdiğim için hepsine göre çok düşük bir seviyedeydim ama kimse yardım etmekten geri durmadı. Hocalar ise çok anlayışılı ve yardımcıydı. Tez hocam çok yardımcı olamıyor, biraz yoğun birisi ama çok iyi niyetli birisi o yüzden kötü yorum yapmak istemiyorum. Tek derdim, bölümde beklediğimi bulamadım. Keşke Elektrik elektronikten devam etseydim dediğim çok yer oldu.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.