Şimdi Ara

Milli uçaklar için iniş takımı geliştiren TAAC, ilk yurt dışı sözleşmesini imzaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Milli uçaklar için iniş takımı geliştiren TAAC, ilk yurt dışı sözleşmesini imzaladı
    Milli muharip uçak KAAN ve Türkiye’nin ilk jet motorlu insanlı uçağı HÜRJET için iniş takımları geliştiren yerli şirket TAAC Havacılık Teknolojileri, globale açılıyor. TAAC, yurt dışına ilk satış anlaşmasını yaptı.



    TUSAŞ ve Altınay Savunma ortaklığında hayata geçirilen TAAC, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük savunma ve havacılık şirketleri grubu EDGE Group (ADASI) ile sözleşme imzalayarak önemli bir ihracat hamlesi gerçekleştirdi. Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve üretimi iniş takımları, Birleşik Arap Emirlikleri’nde kullanılacak. Sözleşmenin finansal detayları açıklanmadı.



    Ayrıca Bkz.Türkiye, askeri gücünü sınırlandıran AKKA antlaşmasından çekildi: AKKA antlaşması hakkında bilmeniz gerekenler!



    TAAC Genel Müdürü Enis Ata, yaptığı değerlendirmede, "EDGE Group (ADASI) ile imzaladığımız projenin başlamasıyla TAAC'ın Orta Doğu başta olmak üzere global olarak marka değeri de tescillenmiş olacak. Önümüzdeki dönemde ülkemizin özgün platformları için çözüm merkezi olmaya devam ederken TAAC'ın gelişen kabiliyetleri doğrultusunda ihracat payını da büyüterek global ölçekte konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz." dedi.



    TAAC İniş Takımı Sistemi özellikleri



    Türkiye’de ilk kez MMU KAAN için geliştirip üretilen İniş Takımı Sistemi, burun iniş takımlı “tricycle” bir yapıda, olup, burun iniş takımı yönlendirme sistemi ve fren sistemi içeren katlanabilir tipte bir iniş takımı sistemidir. İniş Takımı Sisteminin ana unsurları dikme ve şok emiciler, lastik jant ve frenler,  eyleyiciler, üst kilitler, hidrolik manifoldlar, iniş takımı kontrol paneli, kontrol üniteleri, pozisyon gösterge ve uyarı sistemleridir. 









  • Hergün duymak istediğimiz haberler.

  • Bu araplar bence teknoloji elde edebilmek icin herseyi deniyorlar ayni andada sözlesme yaptiklari sirketlerdeki kalifiyeli mühendisleri kendilerine katilmalari icin cazip teklifte bulunuyorlar.Cok zor gelistirdigimiz seyleri kolay yolla kaptirmayiz umarim bu bedevilere

  • Fearless_tr kullanıcısına yanıt
    ABD ye Avrupaya olan beyin göçü yerine Araplara olmasını tercih ederim.

  • Geçmiş olsun. Türk şirketleri maddi olarak o kadar aç ki teknolojiyi haraç mezat devrediyorlar. Birleşik Arap emirliklerine 3-5 İHA satışı sonrası bir daha bir şey satamayaxak Türkiye. Stratejik akıl yok bizim hükümette. Bizim 100 senede vardığımız yere onlar 5 senede varacak ve şuan mal satılan pazarları da kaybedeceğim. Başkanlık sistemi rezalet. Devlet aklı resmen kör oldu.

  • Fearless_tr kullanıcısına yanıt

    Birleşik Arap Emirlikleri, Arap devletlerinin en gelişmiş ve vizyonu en geniş olan. Kendi silahlarını üretecek teknolojileri var. Teknoloji transfer ediyorlar aslında.


    Onlarda devasa para biz de ise teknoloji.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.