Şimdi Ara

Minecraft’ta yeni bir dönem başlayabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Yakın bir zamanda tanıtılmış olan AMD’nin FidelityFX Super Resolution(FSR) teknolojisi geniş donanım desteği ve açık kaynak oluşuyla teknoloji ve oyun dünyasında büyük ses getirdi. Bu teknoloji Nvidia’nın DLSS 2.0 teknolojisine rakip olarak görücüye çıktı. Teknoloji, oyunu sizin ekranda gördüğünüzden daha düşük bir çözünürlükte işlenmesini sağlayıp ardından o görüntünün çözünürlüğünü ölçeklendirerek oyunun performansını yükseltmeyi hedefliyor. Bu sayede 2.4 kata kadar daha iyi performans alınabiliyor.

    Teknoloji, AMD’ye ait olmasına rağmen Nvidia’nın kendi DLSS teknolojisi için bile destek vermediği GTX 10 ve 16 serisi ekran kartları destekleniyor. Bunlarla birlikte sistem her oyun için ayrı eğitilmesi gerekmediğinden dolayı geliştiricilerin bu sistemi oyunlarına entegre etmelerinin sadece 2 saat sürdüğü belirtiliyor.


    FSR’ın Minecraft’a ne katkısı olabilir?

    Minecraft, temelinde düşük çözünürlüklü bloklardan oluşan bir oyun olduğundan dolayı bu tür ölçeklendirme teknolojileri Minecraft’ta inanılmaz bir performans sergiliyor. Minecraft’ın Bedrock Edition versiyonu halihazırda FSR’dan çok daha iyi olan DLSS teknolojini destekliyor ancak bu versiyon oyuncular tarafından pek sevilmiyor. Hem birçok hata içermesinden hem de oyun mekaniklerinin çok daha iyi çalışmasından ötürü birçok kişi Minecraft Java Edition’ı tercih ediyor.

    Zaten DLSS yok mu?

    Minecraft Java Edition’da maalesef RTX ve DLSS gibi teknolojiler kullanılamıyor. Bunun sebebi ise grafik motorunun DirectX değil de OpenGL olması. Aslında bu durum FSR için de bir sorun ama FSR’ın çalışma mantığının çok daha basit olması ve açık kaynaklı olması umut vaat ediyor.


    Minecraft’ı geliştiren firma olan Mojang’ın bizzat böyle bir özellik üzerinde çalışması pek mümkün gözükmüyor. Buna rağmen, şu an çoğu Minecraft Java oyuncusu tarafından performans arttırmak için kullanılan Optifine ve Sodium gibi modların geliştiricilerinin bu özelliği kendilerine eklemeleri onlara çok büyük avantaj sağlayacaktır.

    Bedrock Edition, Java’dan daha performanslı

    Minecraft Bedrock Edition, Java Edition’a göre performans anlamında daha çok gelecek vaat ediyor. Bunun sebebi ise Java değil, AAA oyunların yapımında kullanılan C++ diliyle geliştirilmiş olması. Bu sayede çok daha güncel ve hızlı grafik motoru olan DirectX’i de kullanabiliyor. Bu avantajlarına rağmen şu an hatalarla boğuşuyor olsa da bunlar da zamanla düzeltiliyor.


    Mojang da bu yüzden kullanıcıları Bedrock Edition’a geçirmeye çalışıyor. Kullanıcılar ise, daha çok ödeme içerdiğinden, redstone ve dövüş mekaniklerinin düzgün çalışmamasından ve ünlü Minecraft serverlarından kopmamak için geçişi reddediyor.

    FSR, eğer mod geliştiricileri tarafından yeterince ilgi görür ve zaman harcanırsa Minecraft Java oyuncuları için devrim niteliği taşıyabilecek bir performans artışına vesile olabilir. Bu sayede daha kötü bilgisayarı olan insanlar da oyunu rahat bir şekilde oynayabilir.



    Kaynak:https://www.minecraft.net/tr-tr
    Kaynak:https://www.nvidia.com/tr-tr/
    Kaynak:https://www.amd.com/en/technologies/radeon-software-fidelityfx-super-resolution







  • "bizim zamanımızda da Quake1-2 vardı ve grafikleri hızlandırıcısız grafik kartlarıyla bok gibiydi bunu kabul edelim ve bizlerde o zamanlar bu oyunları öve öve bitiremiyorduk."

    Bizim zamanımızda RDR 2, GTA V, BF vb. gibi kaliteli grafikli oyunlar vardı da biz yine de Quake 1-2 yi mi sabahlara kadar övüyorduk. Bizim zamanımızın en iyi grafikli ve içerikli oyunu olduğu için sabahlara kadar övüyorduk.
  • Bugün güncelleme geldi bana, benim için en azından yeni bir minecraft sayfası başladı. Bakır, derin taş vs. gelmesi çok iyi oldu.

  • Su oyunu oynayan tonla insan varya gerçekten değişik hissediyorum bu oyuna RT eklesen ne olur eklemesen ne olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yürü AMD ayağına taş değmesin.
    Gtx 1060 spor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bana soru soran haber tam olarak nasıl oluyor ?

  • oyunun grafikleri bok gibi !
    ( ama uzaktan bakınca hoş bir lego görüntüsü görünüyor )
    yeni bir nesil doğmuş onlar kankalarıyla bu ara oyun türünü çok beğendiler veya beğenmediler ne fark eder bizim zamanımızda da Quake1-2 vardı ve grafikleri hızlandırıcısız grafik kartlarıyla bok gibiydi bunu kabul edelim ve bizlerde o zamanlar bu oyunları öve öve bitiremiyorduk.

    birde şu çizgi roman veri grafikleri olan yapmacık oyunlar var onlarıda gerçekçi bula bilmek biraz zor gibi !

    özetle gerçeğe benzemeyen grafikleri kabul etmeyen bir nesil var
    ve bu nesil daha gerçekçi grafikler istiyor. özelliklede ekran kartına adam gibi para vermişlerse bunu istemekte de son derece haklılar.

    uzun lafın kısası paranın karşılığını beklemekle ilgili bir konu bu

  • "bizim zamanımızda da Quake1-2 vardı ve grafikleri hızlandırıcısız grafik kartlarıyla bok gibiydi bunu kabul edelim ve bizlerde o zamanlar bu oyunları öve öve bitiremiyorduk."

    Bizim zamanımızda RDR 2, GTA V, BF vb. gibi kaliteli grafikli oyunlar vardı da biz yine de Quake 1-2 yi mi sabahlara kadar övüyorduk. Bizim zamanımızın en iyi grafikli ve içerikli oyunu olduğu için sabahlara kadar övüyorduk.

  • handali H kullanıcısına yanıt

    yorumu anlayamadım hocam ! :) biraz daha basitleştirirmisiniz ?!

  • bu özellik apular için çok iyi olacak. psu dan daha küçük asrock x300 3200g li mini pc kurdum ve bu özelliği sabırsızlıkla bekliyorum.

  • "...halihazırda FSR’dan çok daha iyi olan DLSS teknolojini..." kısmından sonrasını okumadım... DLSS destekli ekran kartı olan adam zaten minecraft gibi bir oyunu çalıştırıp oynamakta sıkıntı yaşamaz taraf tutun paranızı da alın bu kadar belli etmeyin...

    Nvidia'dan hisse mi verdiler size?

  • valla ben bu minecraft'a hiç ısınamadım.. milletin bu kadar oynamasını şöyle anlamdırıyorum.. bazı oyunlar vardır cs1.6 gibi grafikler kimsenin umrunda olmaz..


    ben dark souls remasreted oynuyorum grafikler yine kötü ama yine fazla umursamıyorum.. geçenlerde elden ring duyusu yapıldı 2022 oyunu olmasına rağmen yine grafikler vasat ama souls sevenler deli gibi oynayacak yine

  • Ben de buradaki çoğu kişi gibi Minecraft hakkında "ulan ne salak bi oyun, grafik desen yok saçma basit bir bebek oyunu" diye düşünüyordum. Oynamaya başlayınca gördüm ki, ayrı bir dünya. Gerçekten de çok güzel bir oyun, insanın kafasını boşaltıyor, alıp götürüyor, bir o kadar sade fakat bir o kadar da detaylı ve karmaşık.

    Bir şans verin, deneyin görün.

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt

    2022 yılına ne zaman girdik !?


    arada bir banada oluyor sanki geçen sene 2022 yılıydı gibi geliyor


    sonra takvime bakıyorum 2021 deymişiz !?


    2022 de zaman makinesiyle uzayda sonsuz döngü falan mı oluşturdular nedir


    veya yeni bir mandela etkisi girdabına mı düşüldü yoksa !?

  • 2022 oyunun çıkış tarihi :) tanıtım videosunda grafikler vasattı ama souls oyunlarında grafik çok aham şaham olmasada oluyor.. mühim olan oynanış :)

  • rortatas kullanıcısına yanıt
    DLSS FSR den çok daha iyi çalıştığı çok aşikar bir şekilde belli. Fakat bu şuan geçerli olan durum ve bunun aksinin olacağını kimse iddia edemez. DLSS çok daha güzel görüntüğü verdiği zaten belli oluyor ama buradaki fark amd'nin çok daha fazla cihaza destek vermesi. Hatta nvidia kartlarına bile destekliyor sanırsam.

  • Java sürümünde binlerce mod var diğerinde ise nerdeyse yok.

  • rortatas kullanıcısına yanıt
    Gerektiği yerde Nvida'yı gerektiği yerde AMD'yi övdüm. Doğruya doğru, FSR henüz yeni bir teknoloji ve DLSS seviyesinde değil. Zaten yazının konusu da FSR üzerine, DLSS üzerine değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gdrug0 -- 29 Haziran 2021; 15:21:40 >
  • ?????

  • bu oyunu modlayıp shader falan kurarsan modern oyunlardan bile ağır olabiliyor

  • Ustanın senin haberler mobilde b*k gibi gözüküyor hep haberi yayınlamadan önce önizleme falan yapmıyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.