Şimdi Ara

Mini itx sistem- 7700 cpu-sıvı/hava soğutma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit : sıvı soğutma geldi monte edildi, psu da işin içine girince tıkış tıkış oldu.

    Selam arkadaşlar, silverstone sugo sg13 kasa ile bir sistemim var şuan g4600 kullanıyorum stok soğutucu ile, bitkaç güne i7 7700 işlemci gelecek stok soğutucunun yetersiz geleceğini/ses yapacağını düşünüyorum, sisteme akasa nero lx2 gibi bir low profile hava soğutma ya da 12 cm lik bir sıvı soğutma arasında kararsız kaldım.

    Sistemde psu tam cpunun üzerine denk geliyor, eğer hava soğutma takarsam cpu fanı ile psu fanı arasında 1-1,5 cm gibi bir boşluk kalacak, ya da psuyu ters çevirip fanını kasanın üstüne getireceğim, psu fanı aynı zamanda eksoz fanı görevi gmrdüğü için ters çevirirsem bu işlevi kaybolacak.

    Sıvı soğutmada ise cpu çevresi boş kaldığı için psu fanını aşağı konumlandırmakta sotun yok, eksoz işlevi görecek, tek eksi yanı radyatörü kasanın önüne taktığım için kasa içine nispeten sıcak hava gelecek.

    Hava soğutma 200,sıvı soğutma 400tl civarı, benzer sistem kullanan arkadaşlar ne tavsiye ederler yorumları bekliyorum.

    Mini itx sistem- 7700 cpu-sıvı/hava soğutma?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarl@ -- 4 Ekim 2019; 17:43:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Low profile soğutucular bence *gelişmiş* stok soğutucu olmaktan öteye gidemez.120mm sıvı soğutma bence daha etkili olacaktır,tek kötü yanı işlemci soğuk kalırken GPU biraz daha fazla ısınacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sugo'ya su soğutma öneririm özellikle o işlemci için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akasa venom a10 aklıma yatıyor, bir de corsair h45 var aynı fiyatlara.
  • scarl@ kullanıcısına yanıt
    Cm MasterLiquid L120 olması lazım tam bir F/P canavarı.
    H45 rezalet bir ürün. Akasa falan da güvenmem açıkçası akarsa büyük sıkıntı.

    Bir de öne intake olarak takacaksın su soğutmayı, psu fanı dışarı bakacak o da exhaust görevi görecek tabi psu delikli açık kasaysa. Zaten su soğutma olduğu için sirkülasyon sadece ekran kartının yaydığı ısıyı dağıtsın diye işe yarayacak. Eğer blower ekran kartı takarsan çok da gerekmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yabancı ve yerli sitelerdeki incelemelerinde özellikle çok sessiz olduğu için akasayı tercih ettim, psu eksoz görevi görecek şekilde olacak, ekran kartım msi gamingx çift fanlı model bir miktar hava sirkülasyonu gerekli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scarl@

    yabancı ve yerli sitelerdeki incelemelerinde özellikle çok sessiz olduğu için akasayı tercih ettim, psu eksoz görevi görecek şekilde olacak, ekran kartım msi gamingx çift fanlı model bir miktar hava sirkülasyonu gerekli.
    Merhaba bende de sizdeki kasanın aynısı var. Sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Psu monte ettiğinizde herhangi bir uyumsuzluk oldu mu? Hortumlar ve pompa psu engelledi mi?

    Birde sıvı soğutmanın fan yönünü sıcağı dışarı atacak şekilde yapsak daha iyi olmaz mı? Siz sanırım sıvı soğutmayı kasa içine sirkülasyon yapacak şekilde ayarladınız. Hangisi daha mantıklı olur?
  • Psu temas ediyor borulara, boruları radyatöre doğru biraz kıvırarak yaklaştırmak gerekti, ama sorun yaratabilecek fazla bir zorlanma olmadı, sorunsuz oldu bence.

    Evet ben kasa dışından havayı alacak şekilde yerleştirdim sirkülasyon amaçlı, diğer türlü kasanın önünden dışarı hava atma seçeneği hiç aklıma gelmemişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.