Şimdi Ara

Mitsubishi Attrage Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
2
Favori
8.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar, fikirlerinizi merak ettiğim için bu başlığı attım.
    Yaz mevsimi girince yaşam tarzımda değişiklikler olacak.
    Şu an Büyükşehirde yaşıyorum, günlük 7 km yol gidiyorum.
    Yazın küçük bir şehre hatta ilçesine uzun yıllar boyunca yaşamak üzere gideceğiz. Daha az yolculuk olacak ama mesafeler uzayacak.
    Elimde Clio 4 dcı var. Memnunum ama 4 kişilik bir aile için ve uzun yol düşünüldüğünde değiştir beni diye bağırıyor sanki. Benzinli olması, sedanı olması ve motor sessizliği beni cezbediyor.

    Acaba Attrage için ne dersiniz?

    Not:
    Aracın piyasası çok zayıf, biliyorum. O sebeple 25000 km lik bir araç buldum onu düşünüyorum.
    Ayrıca uzun yolda 120 yi geçen bir insan değilim. Çoğunlukla 100 ile 110 tercih ediyorum.







  • Merhaba malum sahis benim, oncelikle arac hakkinda 55 sayfalik konuya imzami tiklayarak ulasabilirsiniz.



    Aracin piyasasi oyle olu filan degil, ozellikle cvt vitesliler gayet iyi bir piyasaya sahip sahibinden deki ilanlari incelerseniz 15 modeller icin 50, 14 modeller icin 47-50 arasi fiyatlar verilirse beklemeden satiliyor.



    Arac sinifinin en donanimli en genis ic hacimli ve en az yakan benzinli otomatik araci. Gelecekte piyasasinin daha artacagi kanisindayim ayni coltta oldugu gibi.



    Alacaksaniz cvt olanini almanizi siddetle oneririm zira manuel alacaksaniz baska bir cok secenek mevcut.



    Arac 140km ye zorlanmadan ulasabiliyor cok da kuvvetsiz degil.



    Baska sorunuz olursa sorabilirsiniz. Hayirli gunler
    tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    tasshelhoff demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff


    quote:

    Orijinalden alıntı: alpikom

    servis sıkıntısı canınız sıkabilir ileride her ilde servisi bile olmayan bir marka iyi düşünün.işte bu yüzden renault her zaman türkiye de geçerlidir.

    Turkiyede 59dan fazla servisi var, servisle de genelde tek iliskisi periyodik bakimdir. Gelecekte renault veya nissan servislerinin de mitsubishilere hizmet vermesi olasi. Ayni grubun araci sonucta.



    Hayirli gunler.

    bak şimdi gidiyosun mitsu servisine bi giriyosun anammmmmmmmmmm içerde kamyon var kaç kaç kaç. Dur diyolar abi olur böyle şeyler. Tam servis kanalına giricen bi tane canter dıt dıt dıt diye geri geliyo havalı freni indiriyo çuufffff irkiliyosun.

    Yedek parçaya giriyosun abi canter mi diyolar :)

    kısaca kamyona bakılan, yetkili servise bu arkadaş yetkili servis diyor

    iddi ediyorum o 59 servisin 50si hayatında attrage görmemiştir.
    quote:

    Orijinalden alıntı: ARES007

    Beğenmişsindir almışsındır. Birsey diyemem. Burası forum benim fikrimde bu şekilde.



    http://m.iihs.org/mobile/ratings/mobileratings/mitsubishi/mirage-g4-4-door-sedan



    Bu iihs deki sayfası. Small overlap front marjinal almış. Çarpışmanın olduğu yerden iyi puan alamamış yanı. Başarılı bir sonuç degil.



    https://www.auto-data.net/tr/mitsubishi-brand-173



    Bak burada modeli bile YÖK daha ilk defa modeli olmayana rastladım.



    Kendi sitesine baktım satışı Bitmiş trde.



    Aracı simdiye kadar bir kere park yerinde gordum. 2005 sembol bile daha oturaklı duruyor. Lastikleri bildiğim kadarıyla 185 15. Bu lastiğe ve sümbül gövdesine sahip bir aracın viraj performansı olmaz. Alacak şahıs şehirler arasına uygun olsun demiş. Bu araç degil.



    1.2 aracım oldu. İstediğin adı koy motora. Bütün motorların teknolojileri ayni. Muhtemelen 6000 devirde 80 beygir 4000 devirde 110 tork civarıdır. Ortadaki güç belli. Kasasının standart bir b segmentinden 100 kg hafif olması uçurmaz. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Sen ya yokuş görmemişsindir ya da yokuşta gaza basmiyorsundur. İstanbulda yokuş çıkmakla şehirler arasında yüzde 7 ve üzeri eğimli kilometrelerce uzunlukta 110 limitli yolda yokuş çıkmak ayni şey degil. 1.6 atmosferik araçlar bile bu yokuslarda 4000 yapıyor. Yada yol kesiyorsun.



    Dizel aracıyla şehir içi 3.4 yakıyorum diyende var. Bu arada benim 1.2 i20 aracımda istanbulda 25 km ortalama hızda 7 tüketirdi. 7 litre bu performansta bu kadar hafif bir araç icin başarı degil.



    Aracın genişliği 167 cm. Clionun 173cm. İlan fotolarından standart bir b segmentinden daha geniş durmuyor. Herşey diz mesafesi de degil. Aracı alacak şahıs geniş olmasını istemiş. İhtiyacına uymuyor.



    Yanı mevcut araçtan birçok açıdan daha zayıf. Şahsın yeni ihtiyaçlarını da karşılamıyor.



    Amerika pazarında Toyota yarış sedan türevi alt sınıf sedan araçlarda satılır ama bunlar oradaki toplam satışların önemsiz bir kısmını oluşturur. Eger dedigin gibi en fazla sattığı yer oraysa aracın satışında büyük sıkıntı var demektir.

    41 bin tl bu araç icin tr sartlarinda cok fazla.

    Merhabalar,



    Oncelikle bende aracin arkadasin aradigi kriterlere uymadigini mesajin sonunda belirttim ama herhalde hemen cevap yazmaliyim moduna girdiginizden, eskiden bana da olurdu size ozgu degil, son yazdiklarimi okumaya firsatiniz olmadi.



    asagidaki linkte nissan versanin - ki cliov platformunun gelistirilmisi nissan v platformu kullaniyor - iihs testini bulabilirsiniz.



    http://www.wiki-zero.com/m/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi5tLndpa2lwZWRpYS5vcmcvd2lraS9OaXNzYW5fVl9wbGF0Zm9ybQ



    http://m.iihs.org/mobile/ratings/mobileratings/nissan/versa-4-door-sedan



    Bahsettiginiz deger m bile degil poor, ki bu platform clio 4 platformunun gelismisi imis. Es arac bulamadim o yuzden biraz arastirma yaptim.



    Clio 4un de en iyi ihtimal poor alacagini soyleyebiliriz.



    Yani attrage clio iv platformundan daha dogrusu clio iv platformunun gelistirilmisi bir sonraki nesli nissan v platformundan guvenli imis demek. Tabi tek degere bakiyoruz ayni sizin gibi.



    Dizleriniz on koltuga saplanmisken diz mesafesinin ne kadar onemli bir sey oldugunu anlarsiniz. Hele arkada cocuk filan varken o ekstra hareket alani paha bicilmez tabi bence. Gene otorite sizsiniz lafimiz yok.



    Malesef motorlarin teknolojisi ayni olsaydi herkes bir yerde urettirir ordan alirdi ne gerek var argeye filan degil mi? Neden bazi 1.2 ler yokuslarda bayilmakta klima acikken zorlanmakta bazi 1.2lerde bi tip sorunlar olmamakta acaba? Dogru ya tamamen sans motorla alakasi yok hepsi ayni. (siz hepsinin ayni oldugunu kontrol etmissiniz size guvenim tam)



    Surmeden o olmaz bu olmaz vb demenize de hayran kaldim dogrusu. Gayet de viraz performansi mevcut. Tabi insani hizlardan bahsediyoruz.



    Ben bu aracla 2bin km sehirlerarasi yol yaptim istanbulda da gunde 60km araba suruyorum ne bahsettiginiz devirlere ciktim ne yokuslarda zorlandim. Ama siz daha iyi bilirsiniz tabi 25bin km dir arabayi suren kisi sizden nasil iyi bilebilir imkani yok.



    I20 araciniz otomatik miydi? Hic sanmiyorum?



    Satislari dunyada yillik 100bin kadar. Tam rakama ulasamadim ama bir makalede mitsunun yuzde on uretimini ss ve attrage yapiyor denmekteydi buradan oranladim.





    Uretimi devam etmekte bu arada turkiyede olmamasi temsanin tercihi.





    Hayirli gunler.
    ARES007 A kullanıcısına yanıt
    A ARES007 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: ARES007

    Clio4 ile attrage arasında 100-150 litre arasında bagaj hacmi disinda fark olacağını sanmıyorum. Hatta attarageye binmesem de bu tarz araçların icinin dar olmasından ötürü daha dardir diye tahmin ediyorum.



    Clio Avrupa pazarı içindir.

    Attrage 3. Dünya ülkeleri icin. Daha çok Asya pazarı. Malezya Hindistan Tayland vs



    Dci motorlu clio ile her turlu uzun yola çıkılır.

    100-110-120 torklu 1.2 motor ile üstüne de yüklü olacaksanız clioyu mumla aratır. En ufak yokuş bu tarz bir motorda 3000 devir demek. Yüzde 7 lik yokuşları 5000 devirle bangır bangır çıkarsınız diye tahmin ediyorum.



    Attrage taki motora sahip araçlar yokuşsuz bir sehirde tek kişi kullanacaksanız rahat ettirir ve ekonomik olur. Onda da dci clionun yanından geçemez.



    Yine hic binmesem de pazarı ve yapısı düşünüldüğünde yol tutuş konusunda b segmentinde söz sahibi bir araç olan clionun yanina yaklaşamaz. Zaten daha küçük lastik kullanıyor attrage. Ordan bile belli.



    Japon araçlarının c segmentleri bile sessizlik konusunda idare eder modellerken 3.dunya ülkeleri icin üretilmiş uygun bütçeli bir Japon’u düşünemiyorum.



    Bence ya değişim yapmayın yada 50 bine çıkıp c segmenti piyasası olan modelli bir araç bakin. 1.33 corrolla size uygun olacaktır. En azından iç hacim güvenlik sessizlik yol tutuş ve piyasa konusunda attRageden cok üstün bir araç. Alternatif olarak rapid toledo düşünülebilir. Astra 50 bine modelli az kmli zor olur. Focus golf vs zaten biraz daha pahalı.





    Dedigim gibi attrageye binmedim ama görünen köy de klavuz istemez.

    Hadi binmediginizi belirtmissiniz keske youtubedan bir iki video izleseydiniz.



    Hic bir mitsubishi dar ic mekana sahip degildir. Ozellikle arka diz mesafesi konusunda clio hb den cok ustundur attrage. Genislikleri 3asagi 5yukari aynidir. Otopark sitesinin incelemesini seyredebilirsiniz.



    Dci motora lafim yok bende 2.5 yil kullandim. Elbet turbo dizel bir arac atmosferik benzinli aractan ustun olacaktir



    Ama attrage 945kg kasa agirligi ve mivec motoru ve cvt sanzimani ile yokuslarda sikinti cekmezsiniz.Atmosferik araclarin devir cevirmesi dogasi geregidir ki ben daha 5bin devirle ciktigim yokus hatirlamiyorum. cvt sayesinde 100km de 2bin devirde seyahat edebilirsiniz. Gene otopark sitesinin incelemesinde motordan ovguyle soz edilmekte. Bu motor attrage dan baska sadece kardesi ss te kullanilmakta.



    Attrage cvt ile istanbul sehirici 6.5-7litre arasinda tuketimle seyahat edebilirsiniz.



    Attragin en cok sattigi ulke Abd dir. Taylandda uretilir dogrudur. Avrupada satisi azdir. Ama bu kalitesizdir demek degildir. Attragein n guvenlik test sonuclarina amerikan iihs sitesinden bakabilirsiniz ordaki adi mirage g4tur.



    Kardesi spacestar avrupada satilmaktadir.



    Yol tutus olarak kastiniz viraj donme yetenegi ise attrage sinif standartlarindadir. Yok yuksek suratlerde stabil seyir yetenegi ise ki yuksek suratten kastim kanuni hiz siniri ustudur, bu tartisilir. Zira yerden yuksekligi 17 cm dir. Gozunuzde canlansin diye dacia sandero stepway de 17 cmdir. Mitsubishi asx 19cm dir. Bunun getirisi attrage ile tumsek cukur yol insaati, yol kazisi vb gule oynaya gecersiniz. Negatif yonu ise siddetli ruzgar olan gunlerde 100-120 yi geçtiğinizde ruzgarin cok etki etmesidir. Tercih meselesidir ozellikle anadoluda ve bence istanbul da ki her yer insaat malum yerden yuksek olmasi 150ile stabil gidebilmesinden daha islevseldir.



    Ince tekerler kullanilmasi, sinifindaki en dusuk ruzgar direnci 945kg hafifligi, attrage a ozel gelistirilmis motoru, tuketimi azaltmak icin bilincli yapilan seylerdir. Attrage abd de hibrid olmayan en az yakit tuketen arac secilmistir.



    Donanim konusunda ise clionun en donanimlisi ancak attrage ye esittir.



    Evet arkadasin amaci arkaya 2cocuk koltugu ve bir yetiskini konforlu sekilde oturtmak sa bencede attrage uygun degil.



    Ama bunu bilmediginiz araçları karalamadan da ifade edebilirsiniz kanimca.



    Hayirli gunler
    Beğenmişsindir almışsındır. Birsey diyemem. Burası forum benim fikrimde bu şekilde.



    http://m.iihs.org/mobile/ratings/mobileratings/mitsubishi/mirage-g4-4-door-sedan



    Bu iihs deki sayfası. Small overlap front marjinal almış. Çarpışmanın olduğu yerden iyi puan alamamış yanı. Başarılı bir sonuç degil.



    https://www.auto-data.net/tr/mitsubishi-brand-173



    Bak burada modeli bile YÖK daha ilk defa modeli olmayana rastladım.



    Kendi sitesine baktım satışı Bitmiş trde.



    Aracı simdiye kadar bir kere park yerinde gordum. 2005 sembol bile daha oturaklı duruyor. Lastikleri bildiğim kadarıyla 185 15. Bu lastiğe ve sümbül gövdesine sahip bir aracın viraj performansı olmaz. Alacak şahıs şehirler arasına uygun olsun demiş. Bu araç degil.



    1.2 aracım oldu. İstediğin adı koy motora. Bütün motorların teknolojileri ayni. Muhtemelen 6000 devirde 80 beygir 4000 devirde 110 tork civarıdır. Ortadaki güç belli. Kasasının standart bir b segmentinden 100 kg hafif olması uçurmaz. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Sen ya yokuş görmemişsindir ya da yokuşta gaza basmiyorsundur. İstanbulda yokuş çıkmakla şehirler arasında yüzde 7 ve üzeri eğimli kilometrelerce uzunlukta 110 limitli yolda yokuş çıkmak ayni şey degil. 1.6 atmosferik araçlar bile bu yokuslarda 4000 yapıyor. Yada yol kesiyorsun.



    Dizel aracıyla şehir içi 3.4 yakıyorum diyende var. Bu arada benim 1.2 i20 aracımda istanbulda 25 km ortalama hızda 7 tüketirdi. 7 litre bu performansta bu kadar hafif bir araç icin başarı degil.



    Aracın genişliği 167 cm. Clionun 173cm. İlan fotolarından standart bir b segmentinden daha geniş durmuyor. Herşey diz mesafesi de degil. Aracı alacak şahıs geniş olmasını istemiş. İhtiyacına uymuyor.



    Yanı mevcut araçtan birçok açıdan daha zayıf. Şahsın yeni ihtiyaçlarını da karşılamıyor.



    Amerika pazarında Toyota yarış sedan türevi alt sınıf sedan araçlarda satılır ama bunlar oradaki toplam satışların önemsiz bir kısmını oluşturur. Eger dedigin gibi en fazla sattığı yer oraysa aracın satışında büyük sıkıntı var demektir.

    41 bin tl bu araç icin tr sartlarinda cok fazla.
  • Malum şahıs birazdan gelir
    Bana sorarsanız alınmaz.Ama eğer düşünürseniz yeni Megane önerebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 4 Mart 2018; 14:41:44 >
  • Forumda kullanan arkdaşlar var ve her fırsatta çok memnun olduğunu söylüyorlar. Fiyatına göre sorunsuzluğu ve donanımı gerçekten iyi. Eski model yüksek kmli araç yerine yeni modelli daha diri arabayı tercih ederim.

    Eski model alırsanız sanayiden çıkamayacaksanız, her daim masraf edeceksiniz. Attrage, kafanızın ve cebinizin rahatlığı için güzel bir tecih derim.
  • Gayet donanımlı bir araç tercih edilebilir.
  • Kafanizdaki fiyat ne ki, şimdi gelir millet onun yerine şunu al diye.
  • 9500km dir kullanmaktayım 5 kişilik aileyiz hb den geçtik aynı durumda hiç pişman değilim küçük arabada seyahatin bagajın eziyetini biliyorum. Forumda bir inceleme yapmıştım, memmunum araçtan cvt 2000 deviri sabit tutarak 100 e kadar hızlanıyor,

    Yalıtım b sınıf düzeyi yol sesi var baş ağrıtacak kadar olmaz 2 günde toplam 1000km yaptım. Rahatsızlık yaşamadım CC kesin olsun arabada uzun yol için çok önemli İntense Plus paket olanlarda var. Direksiyon tuşundan ve aynada sinyal varsa anlarsın.

    Piyasa şu an açık ilan var talep iyi 54 civarı teklif geliyor. geçen sene sıfır 53 e aldım. İkinci ele fiyatlar genelde kırık başlar. Küçük bi hesapla piyasada azçok yer buluyor alıcısı az araçta az büyük şehirler dışında satışı zor olur...

    Satma sebebi sorarsan kesin satma amacım yok olursa ev alma niyeti var 2 araç ilan açık şu an hangisi giderse artık...
  • Kendine vandal K kullanıcısına yanıt
    Alacağım aracın fiyati 41000 tl. Pazarlık filan da olmadı.
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Cehaletimi bağışlayın, CC yi anlayamadım.
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Bende alırsam HB den dönmüş olacağım. Hayırlısı. Düz Vites düşünüyorum. O sebeple fiyat daha uygun geliyor. Siz ne önerirsiniz?

    Birde döşemesinden veya koltuklarından yana şikayetler okumuştum. Sizce nasıl?
  • Cc cruise controlyani hız sabitleyici. Fiyat iyi hasarı falan yoksa 10yildan daha eski araba alacağına al gitsin yeni araba yeni arabadır
  • Konuyla pek alakası yok ama markayı görünce hatırladım. Bu mitsubishi ve suzuki türkiye grubunun amacı kesinlikle araç satmamak. Ya da yönetim tamamen rakip firmadaki çalışanlardan oluşuyor. Fiyatlar feci yüksek, seçenekler ve araçlar çok kısıtlı. Servis ve garanti de bir o kadar kötü. Attrage ve spacestar ı da pazardan çıkarmışlar. Bu kadar başarısız ve vizyonsuz bir diatribitör olamaz.
  • andydufy A kullanıcısına yanıt
    Cvt almanız daha makul olabilir, manuel tercih etmezdim. Şu an uygun otomatikler ne kadar bilmiyorum ama fazladan 3-5 bine değer...

    CC Cruise Control : Hız Sabileyici olarakta bilinir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 4 Mart 2018; 15:29:38 >
  • Merhaba malum sahis benim, oncelikle arac hakkinda 55 sayfalik konuya imzami tiklayarak ulasabilirsiniz.



    Aracin piyasasi oyle olu filan degil, ozellikle cvt vitesliler gayet iyi bir piyasaya sahip sahibinden deki ilanlari incelerseniz 15 modeller icin 50, 14 modeller icin 47-50 arasi fiyatlar verilirse beklemeden satiliyor.



    Arac sinifinin en donanimli en genis ic hacimli ve en az yakan benzinli otomatik araci. Gelecekte piyasasinin daha artacagi kanisindayim ayni coltta oldugu gibi.



    Alacaksaniz cvt olanini almanizi siddetle oneririm zira manuel alacaksaniz baska bir cok secenek mevcut.



    Arac 140km ye zorlanmadan ulasabiliyor cok da kuvvetsiz degil.



    Baska sorunuz olursa sorabilirsiniz. Hayirli gunler
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Bütçesi attrage'ye yeten birisine yeni megane önermek çok mantıksız
  • Aslında söyle bir sıkıntım var:

    Arka koltuğa iki tane oto koltuğu koyacağım. Cybex sirona ve Palas 2... büyük koltuklar.

    Acaba bu iki koltugu koyduğum da ortadaki boşluğa bir kişi oturur mu sizce?
  • Bu tip fazla tutulmayan araçları 2. el alıp uzun seneler kullanmak en mantıklısı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andydufy

    Aslında söyle bir sıkıntım var:

    Arka koltuğa iki tane oto koltuğu koyacağım. Cybex sirona ve Palas 2... büyük koltuklar.

    Acaba bu iki koltugu koyduğum da ortadaki boşluğa bir kişi oturur mu sizce?

    Valla bu dediginizi cogu c segmenti bile saglayamaz, attrsgin su anki aracınızdan genislik farki oldugunu sanmiyorum. Ama diz mesafesi konusunda cok fark edecektir.



    Hayirli gunler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andydufy

    Cehaletimi bağışlayın, CC yi anlayamadım.

    Cruise Control Hocam, hız sabitleyici yani

    Bana kalırsa alınacak araç ki hele bu devirde, sorunsuz, az yakan fazla araç yok.
  • Clip dar geliyor diye Attrage almak hata olur. C segmentine geçmeniz gerekiyor en azından.
  • uzun süre Clio 4 stationwagon kullandım. çok beğendiğim bir araçtı. attrage kullanmadım ama Clio nun hissiyatını klasik japon hissiyatına tercih ederim(aynı zamanda uzun süre yeni Corolla da kullandım). bence deneme sürüşüne çıkmadan karar vermeyin, Clio yu arayabilirsiniz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.