Şimdi Ara

MNG 500TL değerindeki kargomu kaybetti tazmin talebimi reddetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, uzatmadan konuya gireceğim;

    Geçtiğimiz kasım ayında Dolap uygulamasından 2. el playstation 3 aldım. Satıcı ürünü kargoya verdi ancak takip ettiğimde hep aynı yerde (kargonun alındığı şube) gözüküyordu. Aradığımda sistemsel sorun var vs. diyolardı sürekli geçte olsa gelir diye düşündüm pek üstüne gitmedim, 1.5 hafta sonra kargonun kaybolduğu bilgisini aldım. Bu süreçte kargo otomatik onaylandı tabi ve para satıcıya aktarıldı. Bundan sonra tazmin süreci başlıyor. müşteri hizmetleri beni yönlendirdi 1-15 gün içinde sonuçlanır genel müdürlükten aranırsınız denildi bende verdikleri link (https://onlinesube.mngkargo.com.tr/Misafir/HasarKayipEvrakYukleme3) üzerinden tazmin talebinde bulundum aradan 4 ay gibi bi süre geçti bu sürede sadece ben onları arıyorum, mng beni hiç aramadı. Her zaman en kısa sürede çözülecek beklemede kalın haber vereceğiz tarzı konuşmalar oluyordu belli bir tarih verilmiyordu. 3 gün önce Talebiniz sonuçlandı başlıklı mail geldi. Kayıp Kargo Tazmin Talebi için yapılan inceleme uygun bulunmamıştır. Değerlendirme Sonucu Kargonuz için, tedarikçi firma ile iletişime geçmenizi rica ederiz. Ardından şikayetvara şikayet yazdım. Bu sefer aradılar ve dedikleri cümle: Trendyol, dolap gibi eticaret şirketleri bu durumlarda müşterilerinin zararını karşılarlar o yüzden dolaptan tazmin talebinde bulunun. Bende onlara dolap'ın bir suçu olmadığını (katkısıda olmadı) kargoyu mng'nin kaybettiğini sorumluluğun mng'de olması gerektiğini söyledim. Eticaret şirketlerinin böyle bir anlaşması olduğuyla ilgili bir şeyler daha söyledi ve ısrarla dolaptan tazmin talebinde bulunmam gerektiğini söyledi. Bende dolap'ın destek kısmından tazmin talebi oluşturmak istiyorum dedim. Onlar'da tazmin talebi açamadıklarını kargo firmasından tazmin talebi oluşturmam gerektiğini söylediler (geldik en başa). MNG kargoyu aradım tekrar tazmin talebinde bulunamayacağımı söylediler, her gün arıyorum ancak çözüm üretmeyen oyalama ve baştan savmacı bir durum içine girdiler. Şimdilik tüketici hakem heyetine başvurdum oradan sonuç gelmesini bekliyorum. Bu durumu en hızlı yoldan lehime nasıl çözebilirim. Uygulama içinde siparişin tutarından görsellere ve açıklamasına, kargo takip numarasına kadar her şey mevcut, mng kaybettiğinide biliyor ve kabul ediyorken nasıl oluyorda bu talebi reddedebiliyor.








  • Satıcıdan veya dolaptan talepte bulunun.
  • Bu arada kargo ödemesi satıcıya mı, size mi aitti? MNG kargoyu siz mi satıcı mı tercih etti?
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Satici tercih etti kargo odemesi aliciya aitti. Dolap tazmin olusturmuyor kargo sirketine acin diyoe
  • Bu gibi durumları yaşamamak için , ürün size ulaşmadan, onay verilen bir sistemde kesinlikle onay vermeyin. Uzatma varsa uzatın veya onayı durdurun.


    gittigidiyorda onay süresi durdurulabiliyor, n11 de ise onayı 3 iş günü +24 uzatabilirsiniz. Dolapta nasıl olur bilmiyorum ama gelmeyen kargoda onay süresi doluyorsa, site ile iletişime geçip onayı uzatmalı veya durdurmalısınız.


    Kargonun size ulaşması sizin değil, satıcının sorunudur.


    Aslında bu konuda sizin kargonuz değil, satıcının kargosu kayboldu, ama siz siteye ben teslim aldım dediğiniz için ( otomatik onay da bu anlama gelir) sorun tamamen size kalmış.

  • -OFLU- kullanıcısına yanıt
    Uzatma işlemi var burada ama bir kerelik. O zamanda başka bir işim oldugundan pek bakamamistim sonradan otomatik onaylandigini farketmistim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.