Şimdi Ara

mobeseden gelen hız sınırı aşım cezası iptali mümkün mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar mobeseden aracımın kabak gibi cekilmiş fotografı ile birlikte 77 km ile gitmem gereken yerde 78 km i,le gectigim için 172 tl ceza geldi acaba bunun iptali mümkün mü bu cihazlarında 1-2 puan hata payı oldugu elektronik cihaz oldugu vs burdna tutturabilirmiyiz bişişler iyi geceler tsk ederim :)



  • Mobesse kameraları hız ölçüyormuydu?
  • ben genel olarak mobese dedim işte kent güvenligi sistemi diey geciyo sanırım adını tam bilmiyorum ama sehir içlerinde hız ölcen sistemelr varya onalr :)
  • Radar cezalarının iptali mümkün değil 10 saniye içinde sisteme işleniyor
  • sisteme işlenmiş ceza tebliğde edildi ama ben mahkeme yolu ile itirazdan bahsediyorum :) ha 78 le evet girmişimdir ona itirazım yok ama usul yönünden bişi tutturabilirmiyim diye dedim :) ayrıca bide deigim gibi hani 1 fazl aoldugu için bu cihazların hiç hata payı yokmudur elektornik cihaz sonucta + - 1 gibi ordna tuttururuz belki :)
  • Kayseri'ye giderken 110 sınırı olan yerden 122 ile radara yakalandım.Polise rica etmeme rağmen hiçbir şekilde tolerans göstermedi.Zaten %10 oranında yanılma payı var diye.Sizde 70 olan yerden 78 ile geçerek %10 nun üzerine çıkmışsınız.Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama o pay yanıma payı degil hız sınırına %10 olası bi aksilik durumunda devletin vermiş oldugu hak diyelim devlet her hız sınırına %10 kadar pay koyup sonar cezaya baslar benim bahsettigim o elektronik cihazın %100 de 1 dahi olsa hata yapabilecegi ihtimali elektronik cihaz sonucta :)
  • hocam yemişsin cezayı öde işte. Kural belli. 70 ile gitmen gereken yerde 78 79 yapmışsın. Bir daha yapmazsın işte. Ben de son dönemlerde 2 kere yedim paşa paşa ödedik.
  • burak235 B kullanıcısına yanıt
    Alacağına alaca şahin vereceğine boklu karga.

    Borcunuz 70 ile gitmek, cihaz yanılması bir anlık dikkatsizlik ve diğer etmenleri tolere etmek için yüzde onluk bir pay konulmuş siz bunu alacağınız/hakkınız sayıyorsunuz.

    Kırk kazık atlayanın ( hep 77 sınırında gidenin) bir tarafına kazık batarmış( 78 ile ceza yermiş)
  • bence hata makinede değil senin ayağında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 6 Mart 2014; 8:30:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt

    Alacağına alaca şahin vereceğine boklu karga.

    Borcunuz 70 ile gitmek, cihaz yanılması bir anlık dikkatsizlik ve diğer etmenleri tolere etmek için yüzde onluk bir pay konulmuş siz bunu alacağınız/hakkınız sayıyorsunuz.

    Kırk kazık atlayanın ( hep 77 sınırında gidenin) bir tarafına kazık batarmış( 78 ile ceza yermiş)

    Siz günlük hayatta da atasözleri ile mi konuşursunuz:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu sahibinin affına sığınarak yeni bir konu açmadan ben de sorumu sorayım

    11.02.2014 tarihinde 90km hız ile 356 TLceza yemişim. sanırım ekip otosu yazmış cezayı ( mobese veya hız kamerası yok o bölgede ) ve görüntü mevcut diye not düşmüşler.

    ceza 11.02.2014 tarihinde yazılmış, bana dün (05.03.2014), yani yaklaşık 20 gün sonra tebliğ edildi. biraz uyanıklığa kaçmak mı olur bilmiyorum ama tebliğ 15 gün gecikirse itiraz hakkım olduğunu okudum.

    uğraşmalı mıyım sizce, yoksa boşa vakit kaybetmeden %25 indirimli mi ödememi önerirsiniz
  • mur@t_fb M kullanıcısına yanıt
    %25'lik indirim, itirazınız olumsuz sonuçlanırsa bile devam ediyor diye biliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz zamanında mahkemeye verdik kırmızı ışık ihlalinden .Ceza çok büyük değildi ama babam dedi o parayı recepe yedirmem . Araba annemin üstüne kayıtlı annemde o sıra hastanede nöbetçi olduğu görünüyor .Babama dedim geçmişsindir oda dedi geçsem bile orda kamera yok birşey yok geçmedim ama dedi heralde trafik memurunun biri piyangodan yazdı (o zamanlar kamera sistemi yaygın değil) .Babam mahkemelerde uğraştı ve kararda "kamera kayıtlarıyla sabittir " gibisinden bi yazıyla ceza+mahkeme ücretidir para harcadı babam . Uğraşmayın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak235

    ama o pay yanıma payı degil hız sınırına %10 olası bi aksilik durumunda devletin vermiş oldugu hak diyelim devlet her hız sınırına %10 kadar pay koyup sonar cezaya baslar benim bahsettigim o elektronik cihazın %100 de 1 dahi olsa hata yapabilecegi ihtimali elektronik cihaz sonucta :)

    %10 pay cihaz yanılma, takometre sapma, gazı iyi ayarlayamama gibi türlü sebepler için olan bir pay zaten. Acil durum falan için değil. Kanunda yok öyle bir şey. Siz hata payına hata payı istiyorsunuz.
    Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.