Şimdi Ara

Mobil reklamverenlerin Android kullanıcılarına olan talebi arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
27
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın yayınladığı iOS 14.5 güncellemesi ile iOS ve iPadOS ile çalışan cihazlar aslında yepyeni bir döneme girdi. Bu güncelleme ile uygulamaların özel verilerinizi kullanması konusundaki seçim kullanıcılara bırakıldı. Basit bir uyarı mesajıyla, uygulamaların bilgilerinize olan erişim iznini artık siz belirliyorsunuz. Apple'ın uygulama takibinde şeffaflık hakkındaki yayınladığı videoyu buradan izleyebilirsiniz.


    Reklamcılık sektörü için reklamın yapılması kadar reklamın doğru kişiye ulaşması çok önemlidir. Hakkınızda toplanan konum, tarama geçmişi, sağlık verileri gibi bilgiler işleniyor ve size uygun reklamlar gösterilmesi sağlanıyor. Ancak tüm bunlar gerçekleşirken, kullanıcıların kafasında gizlilik hakkında bazı soru işaretleri oluşuyordu. Bu durum kimileri için bir sorun olmasa da, pek çok insan için büyük bir sorun olabiliyor.

    Kullancıların büyük çoğunluğu erişime izin vermedi

    İstatistiklere göre; uygulamaların özel verilerilere olan erişimine kullanıcıların %33'ü izin verirken, %67'si ise izin vermedi. Bunun sonucunda oluşan veri kıtlığı, reklamlamverenlerin bütçelerini daha etkili kullanması amacıyla Android tarafına yönelmesine neden oldu. Verilere göre iOS mobil reklam harcamaları üçte biri oranında düşerken, Android tarafında %10 artış gösterdi. Android platformuda reklam talebinde olan bu artış, reklam fiyatlarının da artmasında neden oldu.

    Siz de isterseniz erişimi kapatabilirsiniz


    Eğer siz de iOS 14.5 veya üstü bir yazılım kullanan iOS cihaza sahipseniz Ayarlar> Gizlilik> İzleme bölümünden uygulamaların verilerinize erişimini engelleyebilirsiniz.



    Kaynak:https://www.macrumors.com/2021/07/05/att-causing-more-ad-spending-on-android/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.