Şimdi Ara

Mobilden banka hesabını boşaltmışlar - Andorid Mobil Uygulama (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
3.254
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Enpara olmadığına göre Teb diyorum ben
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuru Altı Pilav

    quote:

    Orijinalden alıntı: nihattr

    Nasıl suçlu değil? Kişi kullanıcı adı, parola ve sms ile gelen şifreyi başkalarıyla paylaşıyorsa suçlu neden banka olacak?

    Hocam bu bariz bi durum ama kişi telefonunda virüs olduğunu bilmeyebilir.Bu durumda uygulamanın kendini koruması lazım.Giriş bilgilerini kopyalattırmaya izin vermemesi lazım.

    Evet, telefonda virüs olduğunu bilmeyebilir. Ancak, bir uygulama yüklerken SMS iznini veya bir klavye uygulaması yüklerken klavye yapılan tuşlamaların saklanabileceğini belirten izinleri onaylayanlar kullanıcılardır. Kullanıcı bunun farkında değilse veya dikkat etmiyorsa veya umursamıyorsa hatalı olan kişi o kişidir. Tabii ki kullanıcı yapılan banka işlemine muhtemelen onay veren kişi olmadığından kullanıcı durumu zararsız atlatabilir, ama ciddi stres de yaşatabilir insana.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • bankayı neden söylemiyor ki ?
  • Cuma günü finansbank cep şubesinden kuyumcunun hesap numarasına 3.060 lira havale yaptım.bırakın onay için sms şifre mesajını,bilgilendirmek için bile mesaj yollamadılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defrecmantasyon -- 26 Aralık 2015; 14:34:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banka adı pm lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 3 yıl öncesine yaptığım bankacılık işlemleri, hesaba para girişi ve çıkışı olduğunda adam gibi bildirim yapmayan bankalardan sıyrılıp Enpara'ya başlamıştım. Ayarlardan bir kez ayarlayarak hesabınızdan 1 kuruşun bile üzerinde para çıkışı ve girişi olduğundan hem sms hem de mail alabiliyorsunuz. Sonrasında bir çok banka bunun benzeri uygulamaları devreye aldı.

    Uygulamalar zaten çok gelişmiş şifreleme sistemleriyle kullanıcı adınızı/müşteri numaranızı kayıtlı tutuyorlar; bunun kırılması mümkün değil. Burada olsa olsa internet şifrenizi de bilen ya da kopyalayabilen (klavye izinleri, sms görebilme) gibi durumlar sayesinde işlemin tamamlanmış olma ihtimali var.

    Bence ülkedeki bankalar ve benzeri kuruluşlar bu tarz durumlarda mağdurun yanında yer alarak çok harika bir şey yapıyorlar. Normalde sorumlulukları olmaması lazım, şifrenin ve çeşitli diğer bilgilerin başkalarının eline geçmesine müsade etmeyeceksin arkadaş cep şubesi vs. kullanıyorsun. Bunlar sorumluluktur; öyle kolay değil, biraz da bilinçli olmalı insan. Sadece facebooka girip bakan tiplerdenseniz hayatınızda internet sadece onu oluşturuyorsa zaten cep şubesiymiş felan o tarz şeylerden uzak durun.

    Benim de kart bilgilerim whatsapptan paylaşılmıştır vs. ama internette alışverişe açmak kapamak, sanal kart oluşturmak, cep şubesi için işlem limitleri ve bildirim ayarları yapmak ve telefonunuzu güvende tutmak da biraz olsun kullanıcının sorumluluğudur.




  • konu CSB...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.