Şimdi Ara

modem tavsiyesi veya QoS ayarı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba. türk telekom 1gbit net ve zte h3600 modem kullanıyorum. 15 adet cihaza ağda öncelik vermek istiyorum. yani bu cihazlardan gelip gidecek paketlerin öncelikli olarak en hızlı şekilde işleme alınmasını istiyorum.


    mevcut modemde bu ayarlanabilir mi?


    eğer ayarlanamaz ise yaklaşık 30 cihazın bağlanacağı ağ için modem tavsiyeniz var mıdır? ont cihazı modem yanında duruyor. ontli veya telekom modemini araya almadan bağlantı kurmanın yolu var mıdır?


    16 portluk switch eklemesi de yapılacak.




  • PFsense sanki çok daha iyi olur sizin için.

  • İhtiyacınız olan şey modem değil router.

    Ağ yükünüz belli olmadığı için; belki geçici olarak işlemcisi yeterli olacak OpenWRT yüklenebilen bir router işinizi görebilir.

    Daha profesyonel çözüm için 4 ethernet portlu x86 işlemcili Çin menşeili çözümlere bakmak gerek. (OpenWRT, PFSense, Opensens vs. yüklenebilir)

  • o zaman öyle fazla üst düzey bir şey almaya gerek yok sanırım. yönetilebilir switch ekleyeceğim. 2.ellere bakıyorum. bağlayacağım cihazlar ağdan fazla veri çekmiyor. benim önceliğim veriyi normalden daha hızlı iletmesi.


    2.ellerde denk geldiğim uygun fiyata HP Procurve 2910al Layer-3, Juniper EX2200-24T-4G switchlerin hem işlemci hızı hem de transfer hızı güzel gibi. bunlardan birini tercih edeceğim muhtemelen.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.