Şimdi Ara

Monster Abra A5 V12.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
5
Favori
2.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu yazın laptop almak istiyorum.Farklı şehirde üniversite okudugum için ihtıyacım oluyorhttps://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V12-1.html#.WUJc_uuLTow
    bu modeli almak istiyorum ama kasa kalitesi, güvenilirligi nasıl 2 yıla bilgisayar elimizde kalır mı arıza falan çıkar mı acaba? msi markada düşünüyorum ama monstera kıyasla fiyatları çok ucuz ayrıca msiın monster gibi kendi sitesi yok galiba?
    yardımlarını bekliyorum







  • Beni anlatmışsın resmen. Bende üniversite için laptop alacağım, oyunda oynamak istiyorum. Fiyat aralığım 3k civarı şuan monster A5 v12.1'e göz diktim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raistlin M. -- 15 Haziran 2017; 13:26:33 >
  • cihaz çok güzel gözüküyoda 1 yıl sonra dökülüp pişman eder diye endişeliyim.İşin ehli birisi cihazın bütün kalitesiyle ilgili bilgi verse
  • ladiklimertca L kullanıcısına yanıt
    Aynen
  • Arkadaşım yazılım mühendisliği okuyor. Onlar her gün laptop getirip götürüyor. Onun arkadaşlarında monster varmış ve hepsi kasa kalitesinden şikayetçiymis.

    Ben de sizin gibi üniversite için laptop bakıyorum. Ayni modeli görmüştüm ama donanimi fiyatına göre ne kadar iyi olsa da sonuç olarak bu laptoplari sık sık yanimizda taşıyacağız. Kasa kalitesi ilk sirada olmali.

    Çok agir oyun oynamicaksaniz benim gibi(cs go vb) ben dell vostro 5468 düşünüyorum. 256gb ssd ve 1.6kg olmasi ve kasasinin sağlam olması beni cezbetti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin De Bruyne -- 15 Haziran 2017; 14:46:2 >
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    Genelde oynadığım oyunlar fm-lol-csgo ve call of duty serisi. Bunlar çok ağır sayılır mı bilmiyorum.



    Üçümüzde aynı şeyi arıyoruz sanırsam. İlk kez laptop alacağım bundan önce dizüstü hiç kullanmadım. Kasa kalitesi derken neyi kastettiniz?
  • cs go'yu benim 2011 de aldığım laptop bile acıyor fakat büyük map'lerde 10-20fps veriyor. basit bi ekran kartı bile işimizi görür. Fm-lol daha da basit kalıyor. Ama call of duty biraz daha sağlam grafikleri vardır. Örnek olarak gtx 940mx call of duty Infinite Warfare da orta ayarlarda 30-40fps veriyor.
    Siz de galiba üniversitede kullancaksınız. Laptop elbet elinizde ya da sırtınızda buluncaktır. Ufak carpmada hasar alması gibi durumları yaşanması mümkün. Hemde ağırlıgıda göz önüne almalıyız.
    Ben asus x550yi düşünmüştüm. Fakat kronik sorun ve kasa yapısı yüzünden vazgeçmiştim.
    Bir de ssd almanızı kesinlikle öneriyorum. ssd kendi içinde olmayan pclerde M2 slotu şart. Nerden baksanız 120gb bi m2 ssd 200-300
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    Hafta sonuna kadar biraz meşgulüm, hafta sonu detaylı araştırma yapacağım. Başlıktaki arkadaşla da beraber toplu bir araştırma yaparız, fikirlerimizi tekrar paylaşırız. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar ben de aynı durumdayım bu 2 hafta içerisinde Laptop alacağım. Düzü film internet ağırlıklı kullanacak olsam da arada CS go ve Lol oynamayı düşünüyorum.

    Şunu düşündüm acaba vatanda bayram indirimi ile ne kadar düşüyor fiyatlar.

    Bir de bu fiyat aralığında msi monster veya asusun xj modelleri mantıklı duruyor.
  • Vatan da fiyatlar zaten yüksek ve coğu bilgisayar bulunmuyor. Hb veya n11 gibi ortamlardan aramak daha karlı olacaktır.
    Asus x550 konusunu okumanızı tavsiye ederim.
  • Dün itibariyle bu laptobu aldım. Şuana kadar çok fazla kurcalayamadım ancak ilk izlenimlerimi sıralarsam:

    Ağırlığı 2.3 kilo civarında ve bence iyi sayılır.
    Görünüm olarak (bence) şık ancak malzeme kalitesi için idare eder diyebiliyorum. Kasada parmak izi kalıyor.
    Beyaz aydınlatmalı klavyeden ekstra birşeyler beklememek gerek. Premium bir havası yok. Daha önce kullandığım klavyeden sonra tuşlara alışmam zaman alacak sanırım.
    Ben ssd'yi upgrade ederek 2800 okuma 1100 yazma hızı olan Samsung 256GB PM961 modelini taktırdım. Açılış/kapanış süresi şuan çok iyi ama takibi pc şuan boş. Sadece Visual Studio kurulumu yaptım henüz.
    Kutudan ekstra herhangi birşey çıkmıyor. Yalnızca driverların olduğu usb bellek ve dvd var.
    Benim için en büyük eksi şarj süresi, internet/video vs gibi kullanımda 3 saati ancak görebilir gibi duruyor. Laptobu dışarı çıkartmak istediğimde yanımda şarj aleti taşımaktan yıllardır bıkmış biri olarak pil süresi beni memnun etmedi.

    İncelememi istediğiniz başka bir konu varsa yardımcı olmaya çalışayım. Bende MSI GL62 ile bu model arasında birkaç hafta düşündüm. MSI'yı satan bir mağaza bulamadığım için inceleme şansım olmamıştı. Doğrusu o modelin pil süresini merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishByte -- 18 Haziran 2017; 19:22:42 >




  • Hocam kasasi ve dizayn hakkinda genel bir yorum yapar mısınız?

    Dell inspiron 7567 i gördüyseniz kiyaslar misiniz ya da lenovo y520 ile
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    Lenovo y520 yi görmedim ancak Dell'i mediamarkta gördüm. Doğrusu kasası çok kalın olduğu için Dell'i ve marketteki çalışanın önerdiği Casper excalibur'u hiç incelemedim. Daha taşınabilir bir ürün olsun istiyordum. Ancak şarj süresi bu denli kısa olunca Monsterında mobilitesi kalmamış oldu.

    Dellin kasasıda kalınlık ve laptobun ağırlığını saymazsak oldukça şıktı. Monster v12.1 de bence şık ama malzeme beni çok tatmin etmedi. Keşke Dell'i de incelemiş olsaydım o zaman gerçek bir karşılaştırma yapabilirdim. Şuan sadece görünümü üzerinden konuşbiliyorum. Monsterın resimleri vs sitesinde var zaten ama görmek istediğiniz detay varsa resimde atabilirim sizin için.

    + olarak klavyede 5 kademeli aydınlatma varmış. Az önce onuda fark etmiş oldum :)

    Aklıma gelmişken ses konusundan da bahsedeyim. Hoparlör kısmı ön altta kalıyor. Masa üzerindeyken ortalama bir ses çıkışı var. Ancak laptop kucaktayken hoparlörler kapanıyor ve ses oldukça düşüyor.

    Edit : Lenovo y520 nin resimlerine bakınca Teknosada incelediğimi ancak fiyat aralığımı aştığı için sonrasında hiç bakmadığımı fark ettim. Bu laptobun kasasıyla v12.1 i kısaylamaya gerek dahi yok. Y520 de gerçekten kalite hissini veriyor arka kapak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishByte -- 18 Haziran 2017; 20:27:3 >




  • takip
  • Yakında bu laptopu alıcam yorumlarımı yazarım
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle lenovo y520 almalısın
  • Jouska J kullanıcısına yanıt
    Peki 1050 ile 1050ti farkına ne diyorsunuz
  • Bende bu laptopu almayı düşünüyorum ekran kartı 1050 ve SSD olması çok büyük artı bence bunun yanında işlemcinin i5 olması i7 li modeline göre sizce çok fark yaratır mı hepimizin aklında kasa kalitesi var sizce bu Laptop sıkıntı çıkartırımı bize yani kenarları ne bileyim arkası felan çok çabuk hareket edip ayrılma felan yapıyormu benim genelde oynayacağım oyunlar gta 5, CS go gibi oyunlar bunları deneye bilme şansınız varsa bizimle paylaşırsanız çok faydalı olur son olarakta ekran görünümü ve kalitesi nasıl ve ısınma sorunu gözlemledinizmi biraz fazla sordum ama hepimizi aydınlatacak bu bilgiler diye düşünüyorum :)
  • bu modeli takipteyim. fiyati duser mi acaba?
  • regulus11 kullanıcısına yanıt
    sanmam zaten şuan fiyatı düşmüş satıyolar ayrıca buna 1tb hdd alman gerekiyor 240gb bişey olmaz 3.565 zaten kesin fiyatı benden soylemesi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.