Şimdi Ara

Monster Tulpar T7 V16.1.1 vs T5 V18.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bu sene bilgisayar mühendisliği bölümüne başlayacağım ve yeni bir bilgisayar alacağım. Uzun araştırmalar sonucunda Monster'ın iki modeli arasında kaldım. Tulpar T7 V16.1.1 ve ekranı 144Hz'ye yükseltilmiş bir Tulpar T5 V18.1. İki bilgisayarın işlemci, ekran kartı, SSD ve ram özellikleri aynı. İkisinin farkları şöyle:
    Tulpar T7 V16.1.1: 17.3 120Hz ekran, RGB klavye, yanlardan yalnızca sağ tarafta havalandırma çıkışı var, 433 Mbps Wireless kartı var.
    T5 V18.1: 15.6 IPS 144Hz ekran, mekanik klavye, iki tarafta da havalandırma çıkışı var, wireless kartının hızı diğerinin 4 katı civarında ve kasası çok daha estetik bir görünüme sahip, ayrıca turbo fan tuşu bulunuyor.
    Ben daha önce 17.3 laptop kullanmadım hiç, sizce oyunlarda çok fark sağlar mı? (Oynadığım oyunlar genellikle LoL, Knight Online, ara sıra da CS GO)
    Mekanik klavye benim için bir artı değil, çünkü gidip mağazada da denedim ve çok etkilendiğimi söyleyemem. Hatta bazı ortamlarda sesi sorun yaratır mı?
    16.1.1 modelini bilen varsa, havalandırma açısından dezavantajlı mıdır sizce?
    Ve son olarak sanki 433 Mbps internetin mi var demeyiniz, zira bağlantı hızım evde 75 Mbps olsa da NAS kullanıyorum ve Gigabit kabloyla bağlanmam gerekiyor, o kart sizce 5 Ghz ağda kabloya yakın bir aktarım hızı sağlar mı?
    Bilgisayarı bu gece alacağım, o yüzden çabuk cevaplar gelirse sevinirim. Ve lütfen şu kadar daha para koy veya şu markaya bak gibi yorumlar yapmayınız, çünkü başka model inceleyecek zamanım yok, bu ikisinden birini alacağım. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeriphas -- 24 Ağustos 2018; 20:30:25 >







  • Arkadaşım Tulpar t5 v18.1 incelemesine bakmıştım. Sıcaklık değerleri 80 i geçmiyordu. Imkanın var ise yerinde gidip incelemeni tavsiye ederim.



    Ayrıca laptoplarda ekran kartından once sıcaklık degerleri ni kontrol et. Inceleme videolarını izle. Sıcaklıklar yuksek olduktan sonra en kaliteli ekran kartı olsa bile ekran kartının tam performansını alamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogulcanbey O kullanıcısına yanıt
    Hocam T5 V18.1 modelini ekranını 144 Hz'ye yükselterek satın aldım dün. Sıcaklık değerleri oyunlarda CPU da GPU da 65'i geçmedi hiç. Yalnız ekran kartından almam gereken performansı alamıyorum. LoL gibi bir oyunda medium ayarlarda bile sabit 144 FPS veremiyor. Birden 95-100'e düşüyor ve anlık donma oluyor. PUBG'de 40 FPS alıyorum High ayarlarda ve 20-25'e düştüğü oluyor. Bütün ayarları tam performans yapmama rağmen gelişme yok. Monster mağazasında 1060'lı modellerde 140 küşür cinebench skoru alınırken ben şimdi yaptım, 102'den yüksek skor alamadım. Yarın götüreceğim, eğer ayarlardansa ayarlarına bakarlar, değilse de değişim talep edeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.