Şimdi Ara

Moralim çok bozuk beni dinler misiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, gecenin bu saatinde içimi dökeceğim birilerini aradım, buraya yazayım dedim. Uzun, okumadım, csb demeyin lütfen, pek konu açan, mesaj atan birisi değilimdir.
    24 yaşında üniversite öğrencisiyim, okulu 4 yılda bitiremedim bu yıl 5. yılım olacak. Malesef aldığım öğrenim kredisi kesiliyor Eylül'de ve ben önümüzdeki yıl maddi olarak epey zorlanacağım, eskiden krediyle geçinirdim ailemden istemezdim zaten onların da durumu pek parlak değil, ikisi de emekli. Annem dedi "sıkma canını 200 ben veririm 200 baban, onunla idare edersin" bana yeter ayda 400 tl, zaten çok para harcayan birisi değilim yola yemeğe gidiyor para arada bir de kitap fln alırım. Ama ben babama güvenmiyorum, şimdiye kadar pek babalığını görmedim, hiçbir zaman "oğlum bir ihtiyacın var mı, paran var mı, bi sıkıntın var mı" diye sormadı, bu sene de kredi kesilince ondan para istediğim zaman "şu oldu, bu oldu, arabanın egzosu patladı, bu ay şunu aldım" diyerek bana para vermeyecektir, verse de eksik verecektir. Emekli olduktan sonra çalışırım yine diyordu ama çalışmaya falan niyeti yok eli ayağı tutuyor ama bütün gün evde bilgisayar başında. Olan anneme olacak, kadın üç kuruş emekli maaşıyla mutfak masrafını karşılıyor, evin başka ihtiyaçlarını alıyor, babamdan bir hayır geldiği yok ve bu durumdayken önümüzdeki yılki durumumuz beni çok korkutuyor. Hem maddi olarak hem de sinirsel olarak ne durumda olacağımı düşünmekten geceleri pek uyuyamaz oldum. Okurken çalışayım diyorum, pek güçlü kuvvetli birisi değilim, aşırı zayıfım zaten, çok çabuk yorulurum, doğuştan gelen kas hastalığı var malesef. Bu yüzden bi işte çalışmaya kalksam herhalde daha büyük sağlık problemleri oluşur. Artık tek çarem Eylül'de KPSS var, önlisans KPSS'si diyorum ona girsem artık bi memurluk falan olsun, hem çalışayım hem okuyayım. Kaldı ki okul bu yıl da bitmeyecek, dersler rezil halde, İktisat epey zor bir bölüm hocalar da sağolsun. Artık arkadaş, sevgili durumlarını da geçtim, arkadaşım pek yok, iki yüzlü insanları gördükçe artık kimseyi istemez oldum, sevgilim zaten yok, bunları falan geçtim ama yukarıda anlattığım durum o kadar çok canımı sıkıyor ki sizinle paylaşayım dedim.
    Bir tavsiyeniz bir sözünüz olursa yazın arkadaşlar lütfen.







  • Bircogu icin klasik gelcek ama ben yine soyluyum kardesim.Basta Allah a yurekten sigin ve dua et.Allah in izniyle rizkini gonderir.

    Bu sene cok calis.İkinci bir ihtimali dusnme .Bu sene biticek okul.Okulu ikinci plana atma.Senin icin birinci plan okul olsun.cunku bitsin.ki adam akilli meslegine gec.Hayatini kurtar.Baban konusunu hallet kardesim.Babanin nasil biri oldugunu bilmedigim icin yorum yapamayacagim.Ama al bence karsina ikisinide bu sene ne olcak ne etcek soylesinler.cunku bir.gonderip iki gondermezlerse sen zor durumda kalirsin.Annen de babndan kacirip sana gondersin gerekirse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alınma ama bunları bırının sana demesı gereklı bence...bu ne arkadasım 24 yaşına gelmıssın artık ekonomık bagımsızlıgını ve anne baba destegını almayacak yaştasın..hastalıgın cok cok ılerı sevıyese haklısın ama sanmıyorum okadar ılerı sevıye oldugunu sonucta unı okuyan bırısın..artık bırey olmanın farkına var bence :S..ayda 2hafta çalıssan o 400 lıradan daha fazla kazanırsın emın ol ..boylece tam anlamıyla ozgur bır bırey olacaksın..
  • Dostum bence kendini zorlamayacak bir iş ara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masa70

    alınma ama bunları bırının sana demesı gereklı bence...bu ne arkadasım 24 yaşına gelmıssın artık ekonomık bagımsızlıgını ve anne baba destegını almayacak yaştasın..hastalıgın cok cok ılerı sevıyese haklısın ama sanmıyorum okadar ılerı sevıye oldugunu sonucta unı okuyan bırısın..artık bırey olmanın farkına var bence :S..ayda 2hafta çalıssan o 400 lıradan daha fazla kazanırsın emın ol ..boylece tam anlamıyla ozgur bır bırey olacaksın..

    Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim öncelikle.

    Hocam dediklerinizde haklısınız ama pratikte iş öyle olmuyor, ben geçen yaz hep iş aradım, insanlar ya bayan eleman arıyorlar ya da tecrübe istiyorlar. E ben bir yerde işe başlayamayacaksam nasıl tecrübe kazanacağım? Bulabildiğim işler de, arada telefon direklerine asılmış ilanlarını görürsünüz ya, çalışıp paranı alamayacağın işlerdi. Hadi bir yerde garsonluk yapayım diyorum, o kadar ağır tempoya dayanamıyorum, işverene ben çabuk yorulurum dediğin anda güle güle diyorlar. Kasiyerlik falan gibi oturarak yapılan işler için de önce ağır tempolu kas gücü gerektiren getir götür, markete mal taşı gibi işlerin yapılmasını istiyorlar, dolayısıyla elim kolum bağlanıyor. Bir arkadaş özel ders verme işini önerdi, o mantıklı geldi, belki onu deyenebilirim, bir kaç yere ilan bırakıcam.
    Tekrar teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.




  • Buraya saçma sapan yorumlar atmayın.Kas hastalığım var diyor(bende de kas erimesi var yani ne demek istediğini çok iyi anladım)diğeri de gelmiş:Alınma ama ailene bağımlı olma yok iki ayda 400 tl kazanırsın.Öncelikle üniversite okuyor yani yarım gün çalışabilir.Part time çalışanlardan kaçı asgari ücret alıyor ? Madem örnek verdin o zaman iş örneğini de verseydin ? Şimdi babanı tanımıyorum ama zorlama imkanın yok mu ? Eğer yoksa çalışmak şart.Bilmiyorum bir de dediğin gibi çabuk yorulma da var öyle her işte de çalışamazsın.Aklıma bir tek kasiyerlik geldi.https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=72020658&p=1#72020658 Hocam bence kasiyerlik görevini zorlanmadan yapabilirsin.Bununla ilgili iş imkanlarına bir bak eğer girebilirsen bir gelirin olacak.Tabi en iyisi Kpss bence şimdilik tek hedefin kpss olsun.Memur olduğun zaman çok rahatlarsın.Tabi kazanamazsan diğer alternatifleri düşünmek gerekiyor.Bol şanslar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incir reçelşi -- 15 Temmuz 2014; 1:59:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu Ramazan aylarında allah yardımcın olsun kardeşim,gerçekten hayat bu ülkede çok zor ama insanımızda genelde hep ezilenleri suçlar ne yazıkki,Mühendis geleceğinden emin değil,öğretmen geleceğinden emin değil millet iş arar bulamaz herkes 2-3 yıl tecrübe ister.

    Benim anlamadığım nokta bu okulu biz okuyoruz,işi biz buluyoruz iş olmassa hastaneye bile gidemiyoruz peki Devlet ne işe yarıyor ? İsviçrede işsiz adama bile geçineceği kadar maaş veriliyor işte asalet budur,Gerçek hayatı görmüyenler çocuga 24 yaşına gelmişsin ama halen ana babana bağlısın diyiyor.bırakın daha bu genci evlenipte anası babası sayesinde yaşayan dolu insan var bu ülkede.Alın ailemizi başımızdan hepimiz bi bankta ölüp gideriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utkuhan

    Bu Ramazan aylarında allah yardımcın olsun kardeşim,gerçekten hayat bu ülkede çok zor ama insanımızda genelde hep ezilenleri suçlar ne yazıkki,Mühendis geleceğinden emin değil,öğretmen geleceğinden emin değil millet iş arar bulamaz herkes 2-3 yıl tecrübe ister.

    Benim anlamadığım nokta bu okulu biz okuyoruz,işi biz buluyoruz iş olmassa hastaneye bile gidemiyoruz peki Devlet ne işe yarıyor ? İsviçrede işsiz adama bile geçineceği kadar maaş veriliyor işte asalet budur,Gerçek hayatı görmüyenler çocuga 24 yaşına gelmişsin ama halen ana babana bağlısın diyiyor.bırakın daha bu genci evlenipte anası babası sayesinde yaşayan dolu insan var bu ülkede.Alın ailemizi başımızdan hepimiz bi bankta ölüp gideriz.

    Bizdeki devlet modeli totaliter, insanı sömüren amerikan düzenidir.

    Bu düzen demokrat partiden beri yandaşları sayesinde ayaktadır.

    Yoksa gerçek halk bundan memnun değil.
    .




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.