Şimdi Ara

MOTOR KASKI SAÇ DÖKERMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
10.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Bu ara motosiklete iyice merak sardım, kursa üye oldum ve allah nasip ederse kısa süre sonra ehliyeti alıcam.
    Bu güne kadar hep merak etsem de heves etsemde, tehlikeli olduğu için çok bulaşmamıştım ama şimdi başlıyorum allah nasip ederse.

    Çevremdeki bazı kişiler motor kaskının saç döktüğünü söyledir, acaba doğruluğu varmıdır? yada beni bu sevdadan vaz geçirmek içinmi söylediler?
    Lütfen konu ile alaka bilgili olanlar araştırma yapmış olanlar, yada saçla ilgili konuya hakim olanlar cevaplarsa sevinirim.
    Şimdiden Teşekkür Ederim.



  • One In A Million kullanıcısına yanıt
    Ben de diyordum neden kelim ..)))) En fazla kaskı takıp çıkarırken yanları biraz hırpalar ama klasik anlamda saç döker diye bir bilgi yok...
  • ilk defa duydum.
  • kask saç döker diye motora başlama tereddütü yaşıyorsan eğer, kendinde başlamak istemiyorsun bence.Motor kullanma anlık bir heves olmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emregirit -- 11 Kasım 2013; 12:28:14 >
  • hocam senin bahanen o kadar saçmaki, kışında bere takma, yazında şapka öyle şey olurmu, kask takmak neden saçları döksün, saatlerce takarsan biraz kaşındırır, yoksa sıkıntı olacağını sanmıyorum.. bende hiç aşırı dökülme bile görmedim.
  • cnr.kh kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bunun bahane olduğunu nereden çıkarıyorsun?
    Artı böyle birşey olsa bile motor kullanmacak değilizya.. sadece bu bir gerçekmi yoksa urafemi benim derdim bunu öğrenmek.
    Arkadaşımın bana söylediği tv de izlemiş kaskın önemini anlatıyor işte havalandırma olmaz ise nefes bakteri üretiyor vs. vs.. gibi dezavantajları vs..
    Bende öğrenmek amaçlı sordum hepsi bu.
  • emregirit E kullanıcısına yanıt
    Sizdeki nasıl bir ön yargıdır anlamıyorum, yahu bu sebepten motor kullanmıycam demedimki, sadece gerçekmi urafemi bunu öğrenmeye çalışıyorum hepsi bu.
  • merak etme hocam, hiçbişey olmaz, çünkü saatlerce motor kullanacak değiliz hiçbirimiz, gerçi kuryeler kullanıyor ama istisna, bide dediğin gibi hava kanalları felan var zaten benim hiç sıkıntım olmadı kask ile hatta çıkarınca saçlar daha şekil oluyor sanki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emregirit

    kask saç döker diye motora başlama tereddütü yaşıyorsan eğer, kendinde başlamak istemiyorsun bence.Motor kullanma anlık bir heves olmamalı.


  • 8 senedir takıyorum bi sıkıntı yok kaliteli bi kask takdınızda kafanıza takdınız bi bereden farkı yok zaten kafanıza uygun bi kask kafanıza yukardan çok fazla baskı yapmaz yanak,şakak ve elmacık kemiklerinden destek alır dandik bi kask aldığınız takdirde zamanla içerdeki süngerler özelliğini yitirecek kask kafanızın tam tepesine yük bindirmeye başlayacakdır...Bu biraz sıkıntı yaratabilir ama piyasada tutulan eli yüzü düzgün kasklarda böyle bi sıkıntı yok...
    Ek olarak kurye olarak çalışırken kafamdan kask hiç çıkmazdı bi sıkıntısını görmedim yani....Irsi birşey saç dökülmesi ailenizde varsa her halükarda dökülme ihtimali var kaskı suçlamayın derim :))))....
  • motor etkinliklerinde hep uzun saçlı sevimli göbekli abiler ve saçları bakımlı bayan kullanıcılar var unutmazsam sorarım
  • Vlkndnmz kullanıcısına yanıt
    quote:

    Orijinalden alıntı: ERDOGANSU

    Ben de diyordum neden kelim ..)))) En fazla kaskı takıp çıkarırken yanları biraz hırpalar ama klasik anlamda saç döker diye bir bilgi yok...

    eyvallah.. çok teşekkür ederim, hangi marka kaskları önerirsiniz peki?
  • cnr.kh kullanıcısına yanıt
    :D eyvalah sağol :) hangi marka kasklar iyidir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: One In A Million

    :D eyvalah sağol :) hangi marka kasklar iyidir?

    valla hocam işini görücek 150 ile 300 arasındaki kasklara bakabilirsin, shoei, arai, lazer, ls2,avg felan gibi çeşitli kasklar var, ama benim şu ara favorim, http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kask-kiyafet-ekipman-kask-agw-k4-kapmanya-uysal-motordan-143689613/detay


    parana göre yani hocam 2000 liraya da var, 15 lirayada




  • cnr.kh kullanıcısına yanıt
    çok güzelmiş inceledim, yani bu fiyata olan kasklar iyimidir uzun vadeli kullanılır heralde? ben baktım 1,500 2,000 TL ye kasklar var onlarıın özelliği ne ki?
  • dostum tabiki sağlam olur yani aslında sağlamlık bir yere kadar, pahalılar tabiki parasına göre kalitesi var ama emin ol bu fiyatlılarda işini fazlası ile görecektir, zaten araştırdım kaskın kullanım ömrü maksimum 5-6 yıl.
  • Uzun süren gözlemlerime göre motorsiklet kaskı saç döküyor. yan taraflar daha fazla etkileniyor çünkü kafa sağa sola çevrildiği için daha fazla aşınma yapıyor. Ayrıca yolda ilerlerken sarsıntı ve motorsikletin titreşimlerinden ötürü kask kafada sabit durmadığı için siz yolda ilerledikçe saçlarınız daima her seferinde biraz daha zarara uğrayacaktır. Ek olarak kask taktıktan sonra hemen ardından gözlüklerinizi takarsanız, her seferinde tekrarlanan bu hareket sebebiyle kulak üstü şakaklarınızda ileri derecede kalıcı saç dökülmesi olabilir veya saç kökleriyle beraber saçınızı tamamen kaybedebilirsiniz. Saç olayı çok hassas bir konudur. Yani başka bir söyleyişle saçlar çok hassas ve narin yapılıdır ve saç köklerine nazikçe bağlıdır. Sürekli rüzgarla temas veya aşırı nem veya aşırı kuru hava her birisi tek başına saçlarınızı tamamiyle veya kısmen dökebilmektedir. Herkesin saç bünyesi farklı olduğu için kendinizi bu konuda bilgilendirmeniz yararınıza olacaktır. Kaliteli kask kullanırsanız tepeden havalandırma delikleri ve hafif olmaları artı özellik sağlar. Bunun dışında kaskla birlikte saç bandı kullanmanızda saçınızın zarar görmesini biraz daha engelleyecektir.




  • Bilgiler için teşekkür ederim. Saç bandı nedir?
  • cnr.kh kullanıcısına yanıt
    Benim arştırmama göre kaskın hafif olması ağız kısmında havalandırma olması buğu yapmaması vü üstten havalandırması olması gerekliymiş! birde kask kafaya tam oturup ne sıkıcak nede boşluk olucakmış yanak pedleride değişe bileni makbülmüş. heralde 400-500 TL ye böyle birşey alabiliriz?
  • Bone şeklinde olup kaygan yüzeye ve havalandırma deliklerine sahip olan kask içi ekipmandır saç bandı. Yüzeyi kaygan olduğu için kaskın hareketi saçınızı aşındırmaz ve delikli yapıya sahip olduğu içinde saçlarınızın hava almasını sağlar. Saçların dökülmesi için ufak tefek sarsıntılar yeterlidir ve birde bu sürekli olunca yani bir defaya mahsus olmayınca saç dökünülmesi kaçınılmazdır. Ancak azaltmak mümkündür. Her saç bir miktar dökülür zaten belli zamanlarda ama motorsiklet sürünce bu durum dahada barizleşiyor. Kaçınılmaz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.