Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.691
Cevap
204
Favori
1.871.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...


(En Son Oy Tarihi: 28.5.2024)
Giriş
Mesaj
  • önemli değil,yardımcı olabildiysem...
  • fiat doblo 1.9 için hangi yağı kullanmalıyım.ve bu yağı ben kendim değiştirmek istiyorum.alyan anahtarı kaçlık almam lazım.emınonunden alacağım.otobusle gıdeceğim için gıt gel yapmayayım.
  • galiba selenia 10w40 dizel yarı sentetik yağ ve 10.000 km de değişim olması gerekiyor..
    quote:

    Orjinalden alıntı: selmanla1

    fiat doblo 1.9 için hangi yağı kullanmalıyım.ve bu yağı ben kendim değiştirmek istiyorum.alyan anahtarı kaçlık almam lazım.emınonunden alacağım.otobusle gıdeceğim için gıt gel yapmayayım.
  • benzinliklerde satılan yağlardan alsam memnun kalırmıyım.mesela opet\aygaz da 3 litsesi 13 litresi 5 milyon.lpg için satılan bu yağlar iş görürmü?
  • arabanın durumuna göre değişir,benim önerim önceki kullandığın yağdan memnunsan değitirmemen.
  • valla ne yalan söylüym bizim arabayı servise götürdük selenia marka yağ koydular araba fiat doblo bu arada fiat selenia firması ile çalişiyomuş zaten sivasta selenia marka yağ satan yok sadece serviste var ama bu ankette ben tabiiki castrol marka yağı tercih ettim ama dediğim gibi şimdi kullandığımız selenia
  • bakım işlemlerini serviste yaptırsanız bile garantisi bittiyse aynı özelliklerdeki beğendiğiniz başka bir yağıda kullanabilirsiniz.bu tercihinize kimse karışamaz,zaten kitapçığında her firma anlaşmalı olduğu yağı sadece önerir,zorlayamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 29 Ekim 2006; 19:09:17 >
  • bir akradaşımın castrol magnetec hakkında yazdıkları benimde kafamı karıştırdı gerçekten. ben şimdi sıfırdan yağ değiştirirken, pistonlarda kalan yağ tekrar kullanılacak ozamanyani yağ tertemiz olmuyacak yani yapışma özelliği var ya o bakımdan dedim.

    biri şunu açıklasın
  • bence o yağ yani magnatec soğukken motor aksamına yapışıyordur, motora fanı açtırırsın hemen peşinden de yağı boşaltırsın sıcak sıcak hepsi akıverir...
  • araç kullanıldıktan sonra motor hep sıcak olur, belirtildiğine göre bu yağda o şartlarda görev yaptığına göre,motor sıcakken akıp gitmesi ne kadar gerçekci olur acaba?.

    quote:

    Orjinalden alıntı: SeKSandDoRT

    bence o yağ yani magnatec soğukken motor aksamına yapışıyordur, motora fanı açtırırsın hemen peşinden de yağı boşaltırsın sıcak sıcak hepsi akıverir...
  • uskan sana içime kurt düşürdün şimdi yaaa




  • hakketen ya ne güzel okudum sonuna kadar geldim
    amanda castrol magnetec ne güzelmiş bende ona geçiyim içim rahat etsin derken uskan çıkıverdi

    quote:

    Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

    uskan sana içime kurt düşürdün şimdi yaaa




  • valla banlamanıza gerek yok ben kendi fikrimi söylüyorum,sizede mantıklı geldiki etkilendiniz,ben kendi aracımda kullanmıyorum,siz bilirsiniz.mantıklı olsaydı diğer firmalarda böyle bir uygulama yaparlardı,elf in moligraf diye bir yağı var piyasada satılan servis bu yağın düzünü kullanıyor,bilginize.Ama piyasada bu yağı (Magnetec'i) kullanan çok var, genede tercih sizin.Ben bu konudaki tesbit-duyum ve endişelerimi yukarıda detaylı bir şekilde anlatmış ve sormuştum.Konuyu teknik olarak bilen varsa vede gerekçeli açıklarsa gerekçeli olup ikna ettikten sonra ikna olmaya hazırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 30 Ekim 2006; 9:35:48 >
  • castrol'a mesaj atayım dedim süper bi uygulama yapmışlar mesaj kutusunda mesaj yazma kutusunun sınırı 500 karakter. SMS atıyon sanki
  • Motor yağını değiştirince yağ filtresini de değiştirmeli miyiz? Bilen varmı acaba?
  • kesinlikle,yağ değişimi ile birlikte yağ filtresinin değiştirilmesi gerekir,yağın 6 ayda bir değişiminde pek önerilmesede bence gene değiştirilmesi gerekir,çünkü filtrede eski yağ 250 gr kadar kalmakta oda yeni yağı bozar,bu gibi durumlarda filtre sökülüp temizlenip takılırsa bilemem ama bence uğraşmaya değmez,bu gibi durumlarda filtre kaçırabilir,içinki süzgeç yırtılabilar,bence filtre en az yağ kadar motor için hayati bir parçadır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uskan

    kesinlikle,yağ değişimi ile birlikte yağ filtresinin değiştirilmesi gerekir,yağın 6 ayda bir değişiminde pek önerilmesede bence gene değiştirilmesi gerekir,çünkü filtrede eski yağ 250 gr kadar kalmakta oda yeni yağı bozar,bu gibi durumlarda filtre sökülüp temizlenip takılırsa bilemem ama bence uğraşmaya değmez,bu gibi durumlarda filtre kaçırabilir,içinki süzgeç yırtılabilar,bence filtre en az yağ kadar motor için hayati bir parçadır.



    Sağolasın
  • Merhaba, Honda EuroCivic aracıma Petrol Ofisinin internet sayfasında 5W-40 Motor yağı öneriyor,
    10W-40 için önerilmez diyor, Castrol internet sayfasında ise 10W-40 öneriyor.. Hangisi doğrudur, bu araçtan olanlar hangisini kullanıyor, paylaşımınız için teşekkürler..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eurocv

    Merhaba, Honda EuroCivic aracıma Petrol Ofisinin internet sayfasında 5W-40 Motor yağı öneriyor,
    10W-40 için önerilmez diyor, Castrol internet sayfasında ise 10W-40 öneriyor.. Hangisi doğrudur, bu araçtan olanlar hangisini kullanıyor, paylaşımınız için teşekkürler..


    aracınız 2003 yılından önce ise 10W 40 castrol magnatec (yarı sentetik) işinizi görür ama daha yeni modelse 5W 40,ya da 0W 30 (tam sentetik) daha uygun..
  • OPEL kendi markasıyla kullandığı yağı var.Onu kullanıyorlar.Opel yedek parçası satan bir yere sormuştum.Aracına bundan başka bir yağ koyma demişlerdi.Belki doğru söylüyor, belki de ticaret yapıyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.